Uvoz ili kopiranje lista za automatsko dovršavanje na drugi računar

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Liste za automatsko dovršavanje je funkcija koja prikazuje predloge za imena i e-adrese kada počnete da ih unesete. Ovi predlozi predstavljaju moguća podudaranja sa liste imena i e-adrese iz e-poruke koje ste poslali.

Lista za automatsko dovršavanje

Da biste kopirali na listi za automatsko dovršavanje sa jednog računara na drugi metod zavisi od toga koji tip naloga e-pošte koje ste dodali u Outlook. Ako imate Office 365 nalog, Exchange Server nalog ili IMAP nalog (ovo je najčešći tip drugih naloga e-pošte), liste za automatsko dovršavanje se čuva kao skrivene datoteke u Outlook datoteci sa podacima. Pogledajte članak Kopiranje liste za automatsko dovršavanje za uputstva.

Ako imate POP3 nalog (manje uobičajene, ali često korišćene za dobavljače nezavisnih proizvođača e-pošte kao što su Comcast Earthlink i Verizon), na listi za automatsko dovršavanje se skladišti u datoteci uskladištene na računaru. Pogledajte članak Kopiranje i uvoz .nk2 datoteke.

Ako ne znate koji tip naloga koji imate, izaberite stavke datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga. Možete da pronađete tip vašeg naloga.

Kopiranje liste za automatsko dovršavanje

Korak 1: Izvoz poruka poštansko sanduče za automatsko dovršavanje

 1. Izađite iz programa Outlook, a zatim zatvorite Outlook Web Access ili Outlook Web App (OWA) na sve stanice koji su povezani sa poštanskim sandučetom.

 2. Preuzmite i instalirajte MFCMAPI iz http://mfcmapi.codeplex.com.

 3. Pokrenite mfcmapi.exe.

 4. U meniju sesiju kliknite na dugme Prijavljivanje.

 5. Ako budete upitani za profil, izaberite ime željenog profila i zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Na vrhu okna pronađite red koji odgovara poštansko sanduče i kliknite dvaput na nju.

 7. Levoj strani okna za navigaciju, razvijte Sadržalac korena, a zatim proširite Skladište prvih informacija ili IPM_SUBTREE.

 8. Kliknite desnim tasterom miša na Prijemno poštansko sanduče, a zatim kliknite na dugme Otvori povezani sadržaj tabele. Ova radnja otvara novi prozor MFCMAPI koja sadrži razne svojstva.

 9. U okviru kolone " Tema ", kliknite desnim tasterom miša stavku koja ima temu IPM. Configuration.Autocomplete, a zatim izaberite stavku Izvoz poruka. Ova radnja otvara se prozor za Čuvanje poruka da biste datoteke .

 10. Sa padajuće liste izaberite poruka datoteku (Unikod)i zatim kliknite na dugme u redu.

 11. Izaberite lokaciju fascikle u koju želite da sačuvate poruku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Imajte u vidu ovu lokaciju.

Korak 2: Uvoz poruka poštansko sanduče za automatsko dovršavanje

 1. Izađite iz programa Outlook, a zatim zatvorite Outlook Web Access ili Outlook Web App (OWA) na sve stanice koji su povezani sa poštanskim sandučetom.

 2. Preuzmite i instalirajte MFCMAPI iz http://mfcmapi.codeplex.com.

 3. Pokrenite mfcmapi.exe.

 4. U meniju sesiju kliknite na dugme Prijavljivanje.

 5. Ako budete upitani za profil, izaberite ime željenog profila i zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Na vrhu okna pronađite red koji odgovara poštansko sanduče i kliknite dvaput na nju.

 7. Levoj strani okna za navigaciju, razvijte Sadržalac korena, a zatim proširite Skladište prvih informacija ili IPM_SUBTREE.

 8. Kliknite desnim tasterom miša na Prijemno poštansko sanduče, a zatim kliknite na dugme Otvori povezani sadržaj tabele. Ova radnja otvara novi prozor MFCMAPI koja sadrži razne svojstva.

 9. Da biste izbegli duplirane stavke, morate da izbrišete postojeću poruku automatskog dovršavanja.

  Belešku: Pre nego što izbrišete na IPM. Configuration.Autocomplete poruku, morate da izvezete poruke pomoću korake u odeljku „Kako da izvezete keš automatskog dovršavanja”.

  Da biste izbrisali postojeću poruku automatskog dovršavanja, sledite ove korake:

  1. U koloni " Tema ", pronađite stavku koja ima temu IPM. Configuration.Autocomplete.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na stavku, a zatim izaberite stavku Izbriši poruku. Otvoriće se prozor Izbriši stavku .

  3. Sa padajuće liste izaberite trajno brisanje (briše za zadržavanje izbrisanu stavku ako podržan)i zatim kliknite na dugme u redu.

 10. U meniju fascikli kliknite na dugme Uvezi i izaberite stavku iz poruka.

 11. Pronađite .msg datoteku koju ste kreirali u koraku 11 „Izvezi automatskog dovršavanja poštansko sanduče poruku” iznad, a zatim kliknite na dugme u redu.

 12. U prozoru Učitaj poruka koja se pojavljuje izaberite učitavanja poruku u trenutnoj fascikli na listi učitavanja stil , a zatim kliknite na dugme u redu.

Automatsko dovršavanje informacije se uvoze iz na IPM. Configuration.Autocomplete_ <heksadecimalni kod> .msg, gde je čuvar mesta <heksadecimalni kod> predstavlja dugačke niske brojeva i slova.

Koj i uvoz .nk2 datoteke

Korak 1: Kopirajte datoteku za automatsko dovršavanje sa starog računara

 1. Zbog toga što je podrazumevana fascikla skrivene fascikle, najlakši način da biste otvorili fasciklu je da koristite komandu %APPDATA%\Microsoft\Outlook u operativnom sistemu Windows za pretragu (ili, pregledaj da biste C:\Users\korisničko ime\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook).

 2. U programu Outlook fascikli, pronađite datoteku liste za automatsko dovršavanje (.nk2).

  Napomena: Podrazumevano, oznake tipa datoteke su skrivene u operativnom sistemu Windows. Da biste promenili da li oznake tipa datoteke su prikazane u prozoru istraživača u meniju Alatke (u operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista, pritisnite taster ALT da biste videli " Alatke "), izaberite stavku Opcije fascikle. Na kartici Prikaz potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Sakrij oznake tipa datoteke poznatih tipova datoteke .

 3. Kopirajte datoteku na novom računaru. Datoteka je sitan i mogu staviti na prenosivim medijumima, kao što su USB memorijski.

Korak 2: Kopirajte automatsko dovršavanje datoteku na novom računaru

 1. Na novom računaru, na kontrolnoj tabli kliknite ili dvaput na stavku Pošta.

  Pošta se pojavljuje na različitim lokacijama Kontrolna tabla u zavisnosti od verzije operativnog sistema Microsoft Windows kontrolnoj tabli prikaz izabrana, i da li je instaliran 32 - bitno ili 64-bitni operativni sistem ili verziju programa Outlook 2010.

  Najlakši način da pronađete Poštu jeste da otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows, a da zatim u polju za Pretraga na vrhu prozora otkucate Pošta. Na kontrolnoj tabli za Windows XP, u polju Adresa otkucajte Pošta.

  Napomena: Ikona Pošta se pojavljuje nakon prvog pokretanja programa Outlook.

 2. Kliknite na dugme Prikaži profile.

 3. Zabeležite ime profila. Moraćete da biste promenili ime datoteke .nk2 da se podudara sa imenom kasnije.

 4. Kopirajte .nk2 datoteke na novi računar u fascikli programa Outlook koje se čuvaju konfiguracije. Zbog toga što je podrazumevana fascikla skrivene fascikle, najlakši način da biste otvorili fasciklu je da koristite komandu %APPDATA%\Microsoft\Outlook u operativnom sistemu Windows za pretragu (ili, pregledaj da biste C:\Users\korisničko ime\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook).

 5. Kada datoteku je prihvatio fasciklu, kliknite desnim tasterom miša na datoteku, kliknite na dugme Preimenuji promenite ime koje će se podudara sa imenom profil koji se pojavio u koraku 3.

Korak 3: Uvoz liste za automatsko dovršavanje

Sada ste spremni da pokrenete Outlook i uvoz datoteke, ali morate da pokrenete Outlook sa specijalno jednokratnu komande.

 • Otkucajte outlook /importnk2 u okviru Windows pretrage i pritisnite taster Enter.

Liste za automatsko dovršavanje sada bi trebalo da stavke sa drugih računara kada sastavite poruku i počnite da kucate u poljima za, Ccili Bcc .

Vrh stranice

U programu Outlook 2007, možete da kopirate imena i e-adrese sa liste za automatsko dovršavanje sa jednog računara na drugi. Na primer, ako vršite nadogradnju na novi računar i ne želite da izgubite sve informacije uskladištene na listi za automatsko dovršavanje, koju možete kopirati imena i e-adrese iz starog računara na novi računar.

Važno: Pre nego što započnete sledeću proceduru, morate da izađete iz Microsoft Outlook . Imena će biti uključeni u listu za automatsko dovršavanje kada ponovo pokrenete Outlook.

Kopirajte datoteku za automatsko dovršavanje sa starog računara

 1. Na novi računar, idite na disk jedinica: \user\AppData\Local\Microsoft\Outlook.

  Napomena: U zavisnosti od postavki datoteke mogu biti skrivene ovu fasciklu.

 2. Kliknite desnim tasterom miša name.nk2 profil, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

  Savet: Možete da kopirate datoteku na prenosivim medijumima, kao što su USB stik medija, i zatim kopirajte datoteku na odgovarajuću lokaciju na novom računaru. Ili možete da priložite datoteku e-poruku i pošaljite poruku za sebe. Na novom računaru, otvorite prilog u programu Outlook, a zatim je sačuvajte na odgovarajuću lokaciju.

 3. Na računaru na kojoj želite da popunite liste za automatsko dovršavanje, kliknite desnim tasterom miša bilo gde u disk jedinica: \user\AppData\Local\Microsoft\Outlook, a zatim izaberite stavku Nalepi da biste sačuvali name.nk2 profil.

 4. Ako ime profila korisnika programa Outlook razlikuje na računaru na kojem se kreću .nk2 datoteke, morate da preimenujete datoteku ime profila korisnika programa Outlook koje se koristi na novom računaru kada kopirate datoteku u odgovarajuću fasciklu. Na primer, ako premeštate Kim Akers.nk2 sa prvobitnog računara sa ime profila korisnika programa Outlook od Kim Akers i kopirate Kim Akers.nk2 datoteke na novi računar, morate da preimenujete datoteku sa imenom Outlook profil koji se koristi na novom računaru.

 5. Kada budete upitani da zamenite postojeću datoteku, kliknite na dugme da.

 6. Otvorite Outlook da biste videli promene na listu automatskog dovršavanja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×