Uvodne informacije o integraciji podataka između programa Access i SharePoint lokacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da delite i upravljanje podacima na više načina pomoću Microsoft Office Access 2007 sa Windows SharePoint Services 3.0. Funkcije za saradnju na SharePoint lokaciji možete njegova koristite funkcije unos i analiza podataka programa Access. Na primer, možete da pratite verzije podataka, pretplata na obaveštenja tako da znate promenama i Upravljanje dozvolama za podatke.

U ovom članku

Načini rada sa podacima

Integrisanje i upravljanje podacima

Praćenje podataka i toka posla

Načini rada sa podacima

Kada koristite Office Access 2007, možete da delite, upravljanje i ažuriranje podataka iz SharePoint lokacija na nekoliko različitih načina.

Premeštanje podataka na SharePoint lokaciji    Kada premeštate baze podataka iz programa Access na SharePoint lokaciji, možete da kreirate liste na SharePoint lokaciji koje su povezane kao tabele u bazi podataka. Kada je premestite baze podataka, Access kreira novu izloženu aplikaciju koja ima sve stare obrasce i izveštaje i nove povezane tabele koju ste upravo izvezli. Čarobnjak za premeštanje na SharePoint lokaciju pomaže da istovremeno premestite podatke iz svih tabela.

Nakon što se SharePoint liste kreiraju, osobe da radite sa liste na SharePoint lokaciji ili u povezanim tabelama u programu Access dok koriste funkcije SharePoint lokacije za upravljanje podacima i ostali u toku sa promenama. Kao administrator možete da upravljate dozvolom za podatke i verzijama podatka tako da možete videti ko je menjao podatke ili ih vraćao u prethodno stanje.

Objavljivanje podataka na SharePoint lokaciji    Ako sarađujete sa drugima, možete da skladištite kopiju baze podataka u biblioteci na SharePoint serveru i nastavite sa radom u bazi podataka pomoću obrazaca i izveštaja u programu Access. Možete da povežete liste kao tabele u bazi podataka, što je korisno ako želite da pratite podataka na SharePoint lokaciji, a zatim možete da kreirate obrasce, upite i izveštaje za rad sa podacima. Na primer, možete da kreirate Access aplikaciju koja obezbeđuje upite i izveštaje za SharePoint liste za praćenje problema i upravljanje informacijama o zaposlenom. Kada se radi sa te liste na SharePoint lokaciji, u meniju " Prikaz " za SharePoint liste mogu da otvore Access upite i izveštaje. Na primer, ako želite da prikazujete i štampate na Access izveštaj o problemima za mesečni sastanak, možete da uradite direktno iz SharePoint liste.

Kada po prvi put objavite bazu podataka na serveru, Access obezbeđuje listu Web servera koja vam olakšava da biste prešli na lokaciju na kojoj želite da objavite, kao što su biblioteke dokumenata. Nakon što objavite bazu podataka, Access pamti lokaciju tako da ne morate ponovo da tražite server kada objavljujete promene. Kada objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji, baza podataka postaje dostupni za osobe sa dozvolom za rad sa SharePoint lokacije.

Otvaranje Access obrazaca i izveštaja sa SharePoint lokacije    Korisnici mogu da otvorim liste u obogaćenim prikazima programa Access sa SharePoint lokacije. Access obrazaca, izveštaja i listovima sa podacima možete da se pojavljuju pored ostalih prikaza na SharePoint lokaciji. Kada odaberete Access prikaz, Access pokreće i otvara traženi obrazac, izveštaj ili list sa podacima. Ovo vam olakšava da pokrenete obogaćenog Access izveštaj na SharePoint lokaciji bez potrebe da prvo pokretanje Office Access 2007 ili idite na desnom objekat.

Kreiranje baze podataka iz SharePoint liste    Možete da otvorite SharePoint liste u programu Access. Ako baza podataka ne postoji, možete da ga kreirate u programu Access, a zatim kreirajte skup obrasce i izveštaje koji su zasnovani na listi.

Hvatanje SharePoint lista van mreže pomoću programa Access    Ako treba da ponesete svoj rad kući sa vama, može potrajati SharePoint listama van mreže jednim klikom pomoću programa Access. Možete raditi sa podacima u programu Access i zatim sinhronizovati promene ili povežite sa SharePoint lokacijom kasnije.

Uvoz ili veza sa SharePoint listom    Možete da prenesete SharePoint liste u Access uvoženjem ili povezivanjem. Uvoz SharePoint liste kreira kopiju liste u Access bazu podataka. Tokom operacije uvoza možete da navedete liste koje želite da kopirate, i za svaku izabranu listu možete da navedete da li želite da uvezete čitavu listu ili samo određeni prikaz. Povezivanje vam omogućava da podatke u drugom programu bez izvršavanja uvoza tu informaciju, tako da možete da prikažete i uredite najnovije podatke u originalnom programu i u Access bazu podataka bez kreiranja i održavanja kopije podataka u programu Access.

Vrh stranice

Integrisanje i upravljanje podacima

Nakon što premestite podatke u programu Access na SharePoint lokaciji, možete da upravljate koji prikazuje podatke, pratite verzije i oporavak podataka slučajno izbrisane. Bolja integracija podataka između Office Access 2007 i SharePoint lokacija poboljšava performanse i dizajn aplikacije.

Upravljanje dozvolama na SharePoint lokacijama    Možete da dodelite različite nivoe dozvola listama i Access baze podataka na SharePoint lokacijama. Možete da dodelite ograničene dozvole za čitanje ili pune dozvole za grupe i uređivanje selektivno da dozvolite ili zabranite pristup određenim korisnicima. Ako vam je potrebna da biste ograničili pristup samo nekoliko osetljivih stavki u bazi podataka, možete da postavite dozvole na određenoj listi stavki na SharePoint lokaciji.

Praćenje i upravljanje verzijama na SharePoint lokacijama    Možete da pratite verzije stavki liste i prikaz istorije verzija na SharePoint lokaciji. Ako je potrebno, možete da spasite prethodne verzije stavke. Ako treba da znate ko je promenio red ili kada je promenjen, možete da prikažete istoriju verzija.

Preuzimanje podataka iz korpe za otpatke    Možete da koristite novu korpe za otpatke na SharePoint lokacijama da biste lako pregledali izbrisane zapise i spasite informacije koje su slučajno izbrisane.

Poboljšane performanse za tabele povezane sa SharePoint listama    Izvršene su optimizacije unutrašnje obrade tabela koje su povezane sa SharePoint listama da biste omogućili brže i lakše iskustvo u odnosu na prethodne verzije.

Poboljšano mapiranje Windows SharePoint Services tipova podataka    Zahvaljujući novoj podršci za polja sa više vrednosti i priloge, Access sada podržava više tipova podataka na SharePoint lokacijama, dizajniranje i izradu deljenih aplikacija jednostavniji.

Vrh stranice

Praćenje podataka i toka posla

Možete da koristite Office Access 2007 sa informacijama iz SharePoint lokacija za praćenje podataka u vašoj organizaciji, problemima i tok posla.

Praćenje    Access sada ima predložak za praćenje koji je u interakciji direktno sa predloškom praćenje problema na SharePoint lokaciji. Šeme su iste, a rešenje u programu Access može da se koristi kao izloženu aplikaciju – na primer, sa obrascima i upitima – protiv podataka sa SharePoint lokacije.

Praćenje istorije Memo polja    Memo polja su korisna za skladištenje velikih količina informacija. Možete da postavite svojstvo koje obaveštava Access da zadrži istoriju svih promena u Memo polja. A onda možete prikazati istoriju tih promena. Ova funkcija takođe podržava funkciju za kreiranje verzija na SharePoint lokacijama, tako da možete da koristite i Access da biste videli promene koje su napravljene na SharePoint listi.

Integracija sa tokom posla na SharePoint lokacijama    Sada možete da koristite Access za interakciju i izveštaje o tokovima posla tako da možete bolje da procenite status projekta i ocenili vaše poslovne procese. Izveštaja o toku posla mogu da obuhvate više lista, kao i informacije iz više tokova posla.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×