Uvod u veb segment modula Excel Web Access

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Excel Access Web segmentu je SharePoint tehnologije koji prikazuje Excel radne sveske iz biblioteke dokumenata. Povezivanje Web segmenta Excel Web Access na bilo koju radnu svesku u SharePoint biblioteci dokumenata i zatim je iskoristite na kontrolne table ili druge SharePoint stranice. Na primer, možda ćete želeti da biste prikazali izabrane elemente kvartalni izveštaj na kontrolnu tablu.

Osnovne komponente modula Excel Web Access

Možete da prikažete sve, sa više lista radne sveske u jednu Excel Web Access Veb segmenta ili izaberite samo jedan element radne sveske da biste objavili kao imenovane stavke. Na primer, možete da podelite izvornu radnu svesku u više odeljaka (na osnovu jedne radne listove, imenovane stavke ili drugih objekata) i objavite te odeljke zasebno. Zatim, razdvojeni odeljci se možete povezati sa pojedinačnih Web segmenata i da kontrolišete pristup radne sveske odeljke konfigurisanjem dozvola za stranicu sa Veb segmentima. Pored toga, možete da se povežete objavljenu Veb segmenata, što omogućava osvežavanja unakrsno filtriranje i dinamičkih podataka. Na kraju, Excel Web Access Veb segmentu može da se ponovo; Ako želite, možete da koristite isti Excel Web Access Veb segmentu na mnogim Veb stranice.

Kada koristite Excel Access Veb segmentu, možete lako i bezbedno deljenje izveštaja zajedno sa drugim korisnicima i analiziranje i istraživanje podataka.

Ovaj članak sadrži

Šta je Excel Web Access Veb segmentu?

Dodavanje Excel Web Access veb segmenta na stranicu

Povezivanje radne sveske sa veb segmentom

Šta je Excel Web Access Veb segmentu?

Radne sveske u Excel Web Access Veb segmentu je veoma slično kao u izgled i ponašanje radne sveske u programu Microsoft Excel. Na primer, radne sveske u Excel Web Access Veb segmentu mogu da imam kartice listova, dugmad za prikaz strukture i padajuće strelice. Postoji nekoliko načina da prilagodite Veb segment.

Korišćenje modula Excel Web Access za deljenje Excel radnih svezaka

1. odeljak na vrhu sadrži naslov i traka sa alatkama koja ima više menija, komande i padajuću listu.

2. u glavnom prozoru prikazuje jednu ili više radnih listova (u prikazu radnog lista) ili imenovane stavke kao što je grafikon ili Excel tabele (u prikazu imenovane stavke). Pored toga, u glavnom prozoru mogu se prikazati prikaza strukture sadržaj radne sveske.

3. na okno " Parametri ", koja se pojavljuje kada parametre koji su definisani u izvornu radnu svesku, ima oznaku okvira za tekst za unos podataka definisanih parametara i opcionalne savete za alatke koji pružaju više informacija o svakog parametra.

4. Odeljak pri dnu prikazuje poruke o osvežavanju podataka.

Da prikažete radnu svesku u Excel Web Access Veb segmentu, morate da dodate Veb segment na stranicu i zatim povezivanje radne sveske sa Veb segmentom. Kao poslednji korak, možete da prilagodite Veb segment tako što ćete izabrati svojstava u oknu sa alatkama modula Excel Web Access Veb segmenta. Konfigurisanjem svojstva, možete da kontrolišete veličinu i rasporeda Veb segmenta, i kontrolisali načine na koje korisnici mogu interakcija sa radnom sveskom.

<link xlink:href="6b4ab13a-32a7-427f-8dbc-a076ae2e6132#__top">Vrh stranice</link>

Dodavanje Excel Web Access veb segmenta na stranicu

Ova procedura opisuje konkretne korake koje morate da izvršite da biste Excel Web Access veb segment dodali na postojeću stranicu veb segmenta. Da biste veb segment dodali na stranicu, morate da pripadate podrazumevanoj SharePoint grupi članova lokacije <Ime lokacije> za lokaciju.

Ako ne postoji odgovarajuća stranica, možda morate da kreirate stranicu lokacije.

Da biste dodali Veb segmenta Excel Web Access na stranicu sa Veb segmentima, sledite ove korake.

  1. Na stranici Web segmenta kojem želite da dodate Veb segmenta Excel Web Access pronađite zonu Veb segmenta koji želite da koristite. U zoni, kliknite na dugme Dodaj Veb segment. .

  2. Stranica veb segmenta sadrži zone za dodavanje veb segmenata Sledeća ilustracija prikazuje primer novokreirani stranice sa Veb segmentima. Stranica sadrži zaglavlja zona i jedne telo zone. Svaki zona sadrži polje Dodaj Veb segment .

  3. U zoni u kojoj želite da dodate Excel Web Access Veb segment, kliknite na dugme Dodaj Veb segment da biste prikazali dijalog " Kreiranje ".

  4. U dijalogu Kreiranje izaberite Excel Web Access. Kliknite na dugme Dodaj.

    Ovo dodaje veb segment na stranicu i prikazuje okno Izbor radne sveske.

<link xlink:href="6b4ab13a-32a7-427f-8dbc-a076ae2e6132#__top">Vrh stranice</link>

Povezivanje radne sveske sa veb segmentom

  1. U programu Excel Web Access, u oknu Izbor radne sveske kliknite na vezu Kliknite ovde da biste otvorili okno sa alatkama. Stranica prelazi u režim uređivanja i prikazuje Excel Web Access okno sa alatkama.

Excel Web Access veb segment prikazuje okno „Izbor radne sveske“

  1. Izaberite i unesite svojstva za Excel Web Access veb segment u oknu sa alatkama. U odeljku Prikaz radne sveske u okvir za tekst radne sveske , unesite URL ili UNC radne sveske. Ako ne znate URL adresu, možete da kliknite na dugme Pregledaj, a zatim izaberite radnu svesku koju želite da koristite.

  2. U odeljcima Traka sa alatkama i naslovna traka i navigacija i interaktivnost izaberite neka svojstva koja želite da omogućite. Ako želite da onemogućite neko svojstvo, opozovite izbor u njegovom polju za potvrdu.

da biste sačuvali promene i napustili režim uređivanja veb segmenta, možete da kliknete na dugme U redu na dnu okna sa alatkama veb segmenta. Odnosno, da biste zaustavili uređivanje i prikazali radnu svesku u režimu prikaza, kliknite na dugme Zaustavi uređivanje.

Ovo će prikazati veb segment koji ste konfigurisali da koristi povezanu radnu svesku na stranici.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×