Uvod u uslugu Outlook Mobile

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Usluga Outlook Mobile predstavlja novu opciju programa Microsoft Office Outlook 2007 koja vam omogućava da u programu Outlook kreirate iz njega šaljete tekstualne i multimedijalne poruke na mobilne uređaje na način sličan slanju e-poruka.

Ovaj članak sadrži:

Prednosti usluge Outlook Mobile

Kako funkcioniše usluga Outlook Mobile

Opcije usluge Outlook Mobile

Prednosti usluge Outlook Mobile

Na dva načina možete da komunicirate sa svojim kolegama, poslovnim partnerima i porodicom – putem e-poruka ili mobilnim telefonom. Svaki od ova dva načina ima svoje prednosti, ali upravljanje kontaktima, korespondencijom i zakazanim obavezama uz korišćenje dva različita medija može biti mučno.

Usluga Outlook Mobile vam olakšava korišćenje oba medija i u potpunosti je integrisana sa programom Outlook. Ona vam omogućava da lako i brzo pišete i šaljete tekstualne i multimedijalne poruke slično kreiranju i slanju e-poruka. Kada pošaljete poruku, ona će se nalaziti u fascikli Poslate stavke u prijemnom poštanskom sandučetu.

Napomena: Multimedijalne poruke funkcionalnost je dostupna bežičnih usluga pretplatnika u Sjedinjenim Američkim Državama. Usluga Outlook Mobile je ograničena na tekst poruke samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Usluga Outlook Mobile vam omogućava da neku poruku istovremeno pošaljete većem broju kontakata kao e-poruku i kao poruku za mobilni telefon. Ako se ne nalazite u kancelariji, u svakom trenutku možete dobijati najnovije informacije pošto usluga Outlook Mobile omogućava prosleđivanje onih e-poruka i zakazanih obaveza iz kalendara koje odaberete direktno na vaš mobilni telefon.

Pored toga, u mogućnosti ste da poruke sa mobilnog telefona primate direktno u prijemno poštansko sanduče programa Outlook, koristite adresar sa mobilnog telefona u kom se nalaze informacije o svim kontaktima u mobilnom telefonu, kao i da preusmerite rezimee Outlook kalendara na mobilni telefon.

Vrh stranice

Kako funkcioniše usluga Outlook Mobile?

Usluga Outlook Mobile Service oslanja se na vašeg dobavljača mobilnih usluga kako bi vam bila omogućena besprekorna komunikacija. Kada sa računara pošaljete poruku za mobilni telefon, ona se prosleđuje na Web uslugu za uslugu Outlook Mobile koju hostuje vaš dobavljač mobilnih usluga, a zatim se šalje na mobilne telefone koje ste odabrali.

Ako primaoci žele da odgovore na poruku, to mogu učiniti sa svojih mobilnih telefona. Poruke koju primaoci pošalju obrađuju njihovi dobavljači mobilnih usluga, a zatim se one šalju nazad na Web uslugu za uslugu Outlook Mobile, nakon čega dospevaju u vaše prijemno poštansko sanduče za e-poštu, na vaš mobilni telefon ili i u sanduče i na telefon, što zavisi od opcija koje ste odabrali.

Vrh stranice

Opcije usluge Outlook Mobile

 • Potpuna integracija sa programom Outlook   

  Kada instalirate uslugu Outlook Mobile, ona postaje deo programa Outlook i uz opcije e-poruka pojavljuju se opcije poruka za mobilne telefone. Poslate poruke za mobilne telefone čuvaju se u fascikli Poslate stavke, baš kao i poslate e-poruke. Primljene poruke sa mobilnih telefona isporučuju se u prijemno poštansko sanduče ukoliko to želite, baš kao i obične e-poruke. Ako poruke za mobilni telefon želite da koristite kasnije, možete ih sačuvati u fascikli Radne verzije.

 • Mobilni tekstualnih i multimedijalnih poruka poslata direktno sa računarom   

  Usluga Outlook Mobile vam olakšava kreiranje tekstualnih i multimedijalnih poruka na računaru. Upišite željenu poruku, po želji joj dodajte slike ili zvuk i pregledajte je pre slanja.

  Napomena: Multimedijalne poruke funkcionalnost je dostupna bežičnih usluga pretplatnika u Sjedinjenim Američkim Državama. Usluga Outlook Mobile je ograničena na tekst poruke samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

 • E-poruke, podsetnici i rezimei kalendara prosleđuju na vaš mobilni telefon   

  Nalog za uslugu Outlook Mobile možete podesiti tako da se e-poruke i zakazane obaveze iz kalendara prosleđuju na vaš mobilni telefon ukoliko ste odsutni iz kancelarije.

 • E-poštu i mobilni poruke poslate u isto vreme   

  Usluga Outlook Mobile vam omogućava da jednu poruku istovremeno pošaljete na mobilne telefone i e-adrese. Ona će biti poslata na mobilne telefone u vidu poruke za mobilni telefon, a na e-adrese u vidu e-poruke. Nije potrebno da je šaljete dvaput.

 • Novi adresar za mobilne   

  Kada kreirate nalog za uslugu Outlook Mobile, kreira se adresar za mobilne telefone u kom su navedene informacije o vašim kontaktima u mobilnom telefonu. Kontakti za koje je naveden broj mobilnog telefona u adresaru programa Outlook dodaju se automatski u ovaj adresar.

 • Automatsko određivanje imena kontakata   

  Ukoliko prilikom slanja poruke za mobilni telefon delimično unesete ime, opcija automatskog određivanja će potražiti kontakte koji odgovaraju vašem unosu i dovršiti ih.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×