Uvod u tipove sadržaja i objavljivanje tipova sadržaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tip sadržaja SharePoint povlači zajedno sa stavke i informacije o stavci. Stavka može biti nešto od mnogo različite vrste datoteka, dokumenta, excel radne sveske ili čak i indikator statusa za izveštaj toka posla. To takođe može biti na listi ili u fasciklu. Tip sadržaja povezuje ova stavka sa ključnim metapodataka ili druge informacije kao što su predložak ili smernica za zadržavanje.

Na primer, možete da definišete tip sadržaja ugovor o prodaji i da biste ga dodali u biblioteku koja koristi vaš tim. Zatim, bilo kada neko želi da biste kreirali prodajnu ponudu, jednostavno ugovor o prodaji iz menija Novi dokument .

Padajući okvir menija Novi dokument koji prikazuje tip sadržaja ugovor o prodaji.

Tip sadržaja dokumenta poput ugovora o prodaji može imati sledeće atribute:

 • Predložak za dokument

 • Kolone su povezane sadržajem i svaka kolona predstavlja jednu stavku metapodatka. Na primer, dolenavedena lista prikazuje neke često korišćene dokumenta metapodataka:

  • Prodavac

  • Kupac (kompanija)

  • Broj porudžbenice
   i tako dalje…

 • Uslov za automatsko prikazivanje okna sa informacijama o dokumentu i za prikupljanje potrebnih informacija svaki put kada korisnik kreira novu datoteku ovog tipa

 • Postavke upravljanje informacijama koje ispisuju smernice za zadržavanje, da li mogu biti nadgledani, itd.

Više informacija o tipovima sadržaja

Podrazumevani i Prilagođeni tipovi sadržaja

Podrazumevani tipovi sadržaja

Prilagođeni tipovi sadržaja

Objavljivanje tipova sadržaja

Podrazumevani i prilagođeni tipovi sadržaja

Podrazumevano SharePoint uključuje mnogo tipova sadržaja. Svaki deo sadržaja u sistemu SharePoint je kreiran iz tipa sadržaja. Možete da koristite unapred definisane tipove sadržaja, kao što je prazan dokument ili objava, bez promene, ili možete da kreirate prilagođeni tipovi sadržaja.

Pogledajte članak Dodavanje tipa sadržaja na listu ili biblioteku

Sledi kratka lista nekih podrazumevanih tipova sadržaja u sistemu SharePoint. Ima ih još što možete videti na stranici „Postavke lokacije“ na SharePoint lokaciji.

 • Tipovi sadržaja digitalnih resursa   : Audio, video zapisa i slika

 • Tipovi sadržaja dokumenta   : osnovna stranica, dokument, obrazac, veza i Wiki stranice

 • Tipovi sadržaja liste   : objava, kontakt, poruku na blogu, zadatak

Ovo je uzorak širok opseg dostupne tipove sadržaja. Da biste videli podrazumevane tipove koje su dostupne na vašoj lokaciji, pratite ove korake:

Pogledajte sve Podrazumevani tipovi sadržaja

 1. Izaberite listu koju želite da radite sa na traci za brzo pokretanje ili kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ u obliku zupčanika , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U okviru Galerije za Veb dizajnereizaberite tipovi sadržaja lokacije .

 3. Na stranici "tipovi sadržaja lokacije", videćete tipove sadržaja (kao što je izveštaj, sliku ili dokument), nadređeni (kao što je dokument, stavke ili obogaćeni mediji resursa) i izvor (obično trenutnu lokaciju).

Prilagođeni tipovi sadržaja mogu olakšavaju korisniku da bude dosledan. Iako su mnoge ugrađene tipove sadržaja, možda ćete želeti da kreirate prilagođeni tipovi sadržaja za vašu organizaciju. Svaka organizacija ima jedinstvene zahtevi i različitih tipova sadržaja. Na primer, možda ćete biti formalno ugovora, izveštaje, prodaje predloge, specifikacije dizajna, procedura preduzeća i tako dalje. Možete da kreirate zasebnu tipove sadržaja da biste upravljali ovaj razne.

Da biste kreirali prilagođeni tip sadržaja lokacije , uvek počnite sa već postojećim tipom sadržaja. Tipove sadržaja možete izabrati iz velike kolekcije unapred definisanih sadržaja lokacije koje se nalaze u galeriji za Veb dizajnere. Novi tip sadržaja lokacije nasleđuje sve atribute nadređenog tipa sadržaja, na primer, predložak dokumenta, postavku samo za čitanje ili kolone. Kada ga kreirate, možete promeniti bilo koji od ovih atributa. Na primer, možda ćete želeti da upotrebite drugi predložak a ne onaj koji je naveden u nadređenom tipu sadržaja.

Tipovi sadržaja mogu se definisati za skoro svaku stavku u sistemu SharePoint. Ovo uključuje dokumente i druge datoteke, stavke liste, datoteke digitalnih medija i fascikle. Za svaki tip sadržaja možete navesti sledeće atribute. Ovi atributi se automatski povezuju svaki put kad neko kreira novi dokument ili drugu datoteku određenog tipa sadržaja.

 • Predložak dokumenta, ako je to dokument

 • Smernice za upravljanje informacijama koje govore o smernicama za zadržavanje i nadgledanje

 • Kolone (metapodaci) koje su povezane sa sadržajem

 • Tokovi posla koje stavke ovog tipa sadržaja mogu da koriste

 • Prilagođene funkcije

Da biste kreirali prilagođeni tip sadržaja, sledite ove korake:

Kreirajte Prilagođeni tipovi sadržaja

 1. Izaberite listu koju želite da radite sa na traci za brzo pokretanje ili kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ u obliku zupčanika , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U okviru Galerije za Veb dizajnereizaberite tipovi sadržaja lokacije .

 3. Na stranici "tipovi sadržaja lokacije" kliknite na dugme Kreiraj.

 4. Na stranici "novi tip sadržaja lokacije", unesite ime i Opis za vaš prilagođeni tip sadržaja.

 5. U okviru Nadređeni tip sadržaja, izaberite nadređenu, kao što su tipovi sadržaja digitalnih resursa ili tipovi sadržaja dokumenta. U okviru nadređeni tip sadržaja, padajućeg okvira će se promeniti. Izaberite određene nadređeni tip sadržaja. Na primer, ako ste izabrali tipovi sadržaja digitalnih resursa, možete da ga suzite za Video ili zvuk u ovom polju.

 6. Na kraju, navedite grupe da biste postavili tip sadržaja, kao što su prilagođeni tipovi sadržaja ili tipovi sadržaja fascikle.

Objavljivanje tipova sadržaja

Tipovi podataka su definisani za lokaciju i primenjeni na tu lokaciju i njene podlokacije. Ali nekad želite da koristite određeni tip sadržaja na više lokacija ili u kolekcijama lokacija. Na primer, vaša organizacija može korsititi standardni predložak za dokument koji zahteva standardizovane metapodatke. Taj tip sadržaja će biti dobar kandidat za objavljivanje u svim kolekcijama lokacija jer na taj način želite da svi korisnici iz kompanije koriste ovaj tip sadržaja za dokumente.Ili možda inženjerski sektor kreira tip sadržaja za specifikacije dizajna i želi da ga objavi samo u inženjerskoj kolekciji lokacija.

Pošto tipove sadržaja sadrže metapodaci, tipovi sadržaja i metapodacima pomno povezani. Usluge kontrolisanih podataka u sistemu SharePoint omogućava objavljivanje tipa sadržaja lokacije gde se koristi. Lokacija i kolekcija lokacija koje su deo usluge kontrolisanih podataka se nazivaju „pretplatnika lokacije”.

Usluga kontrolisanih metapodataka mora biti eksplicitno kreirana i konfigurisana. Administrator navodi određenu kolekciju lokacija kao čvorište da bi uključio objavljivanje tipa sadržaja. Konfiguracija usluga kontrolisanih metapodataka omogućava centralno upravljanje tipovima sadržaja. Tipovi sadržaja su kreirani na lokaciji čvorišta i bilo koja ispravka može da automatski distribuira pretplatničkoj lokaciji.

Pogledajte članak Objavljivanje tipa sadržaja sa čvorišta objavljivanja sadržaja za više informacija o tipovima sadržaja za objavljivanje.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Dodavanje kolona sa metapodacima tipu sadržaja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×