Uvod u slanje i primanje InfoPath obrazaca za e-poštu pomoću programa Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U ovom članku

Uvod u InfoPath obrasce za e-poštu

Preduslovi za korišćenje InfoPath obrazaca za e-poštu

Uvod u InfoPath obrasce za e-poštu

Ako već koristite Microsoft Office InfoPath obrazaca za zadatke kao što je prosleđivanje sedmični izveštaji o statusu i ako koristite Microsoft Office Outlook 2007 za upravljanje e-porukama, InfoPath obrazaca za e-poštu može pomoći da unapredite procese koje koristite za saradnju i deljenje podataka. To je zato što možete da otvorite, popunite i prosledite InfoPath obrazaca sa unutar Office Outlook 2007, bez otvaranja programa InfoPath. Ako dobijete InfoPath obrasca e-pošte, možete da odgovorite na nju, prosledite ga i uskladištiti ga kao i sa drugim stavkama u Office Outlook 2007.

Osnovni podaci o InfoPath obrascima i predlošcima obrazaca

InfoPath je program koji koristi Otvaranje XML standarde da pružite korisnicima na fleksibilne još uvek strukturiranim način za prikupljanje podataka. Zato što InfoPath je ugrađena u XML standarda, podatke prikupljene pomoću InfoPath obrazaca mogu ponovo koristiti u celoj organizaciji. Podaci sačuvane u obrascu izveštaja o troškovima, na primer, možete biti pristupa i prikazana na Veb stranici koji ističe trendova budžet za odeljenje.

Kada dizajner obrasca kreira novu InfoPath obrasca, on ili ona zapravo kreira takozvanu predloška obrasca. Predložak obrasca definiše strukturu podataka, izgled i ponašanje obrazaca koje korisnici popune. Razmislite o predloška obrasca kao nacrt – početnu tačku koja omogućava korisnicima da kreiraju nove obrasce koji koristi i skladišti podatke na isti način. Jer predloška obrasca mora biti dostupan pre nego što možete da popunite obrazac, predložaka obrazaca mora biti primenjeno na lokaciju gde su mogu da pristupe korisnici. Predložaka obrazaca koji se često su primenjene na lokacije na mreži kao što su deljene fascikle, Veb serverima ili u bibliotekama na Windows SharePoint Services 3.0 ili Microsoft Windows SharePoint Services 2.0 lokacije preduzeća.

Ako korisnici imaju dozvolu za pristup na lokaciju na kojoj je uskladištena predloška obrasca, mogu da popune obrazac zasnovan na tom predlošku pomoću programa InfoPath, Veb pregledača, mobilnog uređaja ili Office Outlook 2007. Da li obrasca moguće popuniti pomoću programa InfoPath ili od druge metode zavisi od nekoliko faktora, uključujući kako predloška obrasca dizajniran je i primenjene. Na primer, da se popunjavaju u pregledaču, obrasca mora biti dizajnirana da se izvršava u pregledaču, a predložak obrasca za obrazac mora biti primenjeno na serveru na kojem je InfoPath Forms Services.

InfoPath obrasce za e-poštu možete koristiti za deljenje sopstvenih podataka ili prikupljanje podataka od drugih korisnika programa Office Outlook 2007.

Deljenje podataka pomoću InfoPath obrazaca za e-poštu

InfoPath obrazaca za e-poštu možete da koristite za deljenje podataka. Na primer, ako trenutno popunite obrazac sedmični izveštaj o statusu u programu InfoPath, a zatim pošaljite popunjenog obrasca menadžera kao prilog u e-poruku, možete da koristite Office Outlook 2007 da pojednostavi ovaj proces. Otvorite izveštaj o statusu sa objavljenim lokacije kao InfoPath obrasca e-pošte, popune, a zatim pošaljite podatke da biste menadžera pomoću Office Outlook 2007 – sve to bez otvaranja programa InfoPath. Pored toga, ako je obrazac podešen za prosleđivanje podataka u izvor podataka, prosleđivanje obrasca pomoću programa Outlook će poslati podatke koji izvor podataka. Nakon što prosledite podatke, opcionalno možete da sačuvate kopiju InfoPath obrasca e-poštu i podatke koje on sadrži u trenutnoj fascikli.

Prikupljanje podataka pomoću InfoPath obrazaca za e-poštu

InfoPath obrasce za e-poštu možete koristiti za prikupljanje podataka od drugih osoba. Na primer, ukoliko ste menadžer koji svom timu sedmično šalje e-poruke da biste ih podsetili da popune obrazac izveštaja o troškovima, možete koristiti Office Outlook 2007 za slanje obrasca izveštaja o troškovima u vidu InfoPath obrasca za e-poštu. Ukoliko članovi tima dodaju vašu e-adresu u polje Za u InfoPath obrascu za e-poštu kada proslede svoje podatke, primićete kopije njihovog obrasca izveštaja o troškovima u prijemno poštansko sanduče programa Office Outlook 2007. Kada prikupljate podatke pomoću InfoPath obrazaca za e-poštu, tim podacima možete da upravljate i izvršavanjem sledećih zadataka:

  • Skladištenje podataka u fascikle    U Office Outlook 2007, možete da koristite novi tip fascikle, pod nazivom na fascikla „InfoPath obrasci“, za skladištenje Kolekcija srodnih Office InfoPath 2007 obrazaca. Na primer, ako od svog tima prikupite obrasce izveštaja o statusu pomoću Office Outlook 2007, možete da uskladištite u izveštajima o statusu dovršene u fascikli "InfoPath obrasci" u prijemnom poštanskom sandučetu. Takođe možete odabrati da biste prikazali podatke iz svakog obrasca u kolonama u toj fascikli. Ovo vam omogućava da brzo grupisanje, filtriranje i sortiranje podataka iz većeg broja obrazaca.

    Pre nego što budete u mogućnosti da prikažete podatke iz obrasca u prikazu fascikle InfoPath obrazaca, neophodno je da predložak obrasca tog obrasca bude podešen tako da koristi unapređivanje svojstava. Unapređivanje svojstava omogućava da polja u obrascu prikazuju vrednosti u fasciklama InfoPath obrasci u programu Office Outlook 2007 ili na serverima na kojima je pokrenut sistem Windows SharePoint Services 3.0 ili usluge InfoPath Forms Services. Samo dizajner predloška obrasca u može da omogući unapređivanje svojstava pomoću programa InfoPath.

  • Objedinjavanje podataka    Podatke iz više InfoPath obrazaca za e-poštu možete spojiti u jedan obrazac. Na primer, ukoliko od svog tima prikupite obrasce izveštaja o statusu pomoću programa Office Outlook 2007, podatke iz njihovih obrazaca možete objediniti u jedan rezimirani obrazac za menadžera.

  • Izvoz podataka    Ukoliko želite da izvršite detaljnu analizu podataka obrasca, možete ih izvesti iz fascikle obrazaca u programu Outlook u Microsoft Office Excel 2007 radnu svesku. Možete izvoziti i pojedinačne InfoPath obrasce za e-poštu kao .xml datoteke na radnu površinu.

Vrh stranice

Preduslovi za korišćenje InfoPath obrazaca za e-poštu

Trebalo bi da se uverite da vi i osobe sa kojima radite imate instaliran i konfigurisan odgovarajući softver da biste uspešno koristili InfoPath obrasce za e-poštu.

Preduslovi za instalaciju

Za slanje ili primanje InfoPath obrazaca za e-poštu u Microsoft Office Outlook 2007, Microsoft Office InfoPath 2007 mora biti instaliran na vašem računaru, a Office Outlook 2007 mora biti konfigurisana za slanje i primanje InfoPath obrazaca za e-poštu. Ako imate sledeće programe instaliran na vašem računaru i Office Outlook 2007 je konfigurisan za slanje InfoPath obrazaca za e-poštu, ali isto važi za primaoce u InfoPath obrazaca za e-poštu, obrasce koje šaljete koji će se prikazati te primaoci kao priloge e-poruke. Primaoci možete da sačuvate priloženu obrasce i ih otvorite pomoću programa InfoPath. Office Outlook 2007 je podrazumevano podešen za slanje i primanje InfoPath obrazaca za e-poštu. Da biste uključili InfoPath obrazaca za e-poštu ili isključite u dijalogu " Opcije " u Office Outlook 2007, kliknite na dugme Napredne opcije na kartici, a zatim potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući InfoPath obrazaca e-pošte u opcija dijalog.

Preduslovi za instalaciju za primaoce

Ako primaoci svojih InfoPath obrazaca za e-pošte nije Microsoft Office Outlook 2007 i Microsoft Office InfoPath 2007 instaliran i konfigurisan za korišćenje InfoPath obrazaca za e-pošte, te osobe će primiti e-poruku koja sadrži kao HTML prikaz podrazumevani prikaz obrasca, a u InfoPath obrazac će biti povezan sa e-poruke. Ako primaoci imaju stariju verziju programa InfoPath instaliran i sadrži funkcije kompatibilni sa prethodnim verzijama, su možete sačuvati datoteku priloženu obrasca i otvorite koristeći prethodne verzije programa InfoPath.

Zavisni elementi predloška obrasca

Ako želite da popunite InfoPath obrazaca za e-poštu i prosledite podatke da korisnici, a odgovarajući predložak obrasca nije uskladištena na deljenoj lokaciji koje korisnici mogu da pristupe, možete da uključite predloška obrasca sa InfoPath obrasca e-pošte tako što ćete kliknuti na u predložak obrasca clude opciju u oknu zadatka Opcije pošte . Pojavljuje se okno zadataka prilikom prosleđivanja na InfoPath obrasca e-poruke ili odgovaranje na njega ili kada pošaljete tako što ćete kliknuti na dugme Prosledi na obrascu. Alternativno, možete da pošaljete verzija obrasca samo za čitanje.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×