Uvod u rad sa lokacijama za objavljivanje

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak sadrži informacije o radu sa predložaka lokacije za objavljivanje i tipovima sadržaja.

Ovaj članak sadrži:

Osnovni podaci o predlošcima lokacije čije je objavljivanje omogućeno

Osnovni podaci o tipovima sadržaja čije je objavljivanje omogućeno

Osnovne informacije o predlošcima lokacije čije je objavljivanje omogućeno

Prilikom kreiranja lokacije, predložak lokacije se bira iz liste Izaberite predložak. Na primer, izaberite predložak Lokacija za objavljivanje da biste kreirali lokaciju za objavljivanje Web stranica tima.

Predložak lokacije je datoteka koja određuje ukupan vizuelni identitet lokacije. On može da sadrži sledeće:

  • Stranica sa Web segmentima

  • Prilagođene stranice

  • Teme i ivice

  • Prilagođavanja trake za brzo pokretanje

  • Sadržaj lokacije (sadržaji liste i biblioteke dokumenata  – opciono)

Lokacije za objavljivanje su omogućene funkcije objavljivanja. One obuhvataju komande na traci koje vam omogućavaju da prosleđivanje stranice na odobravanje, upravljanje svojstvima, objavite je i proverite unutra ili spolja. Sledeća tabela sadrži kratak opis svaki predložak lokacije za objavljivanje.

Predložak

Svrha

Lokacija za objavljivanje

Kreira lokaciju za objavljivanje Veb stranica. Ovaj predložak sadrži biblioteku dokumenata i slika za skladištenje Web objavljivanje. Možete da olakšavaju timovima da upravljate promenama sa trake sa alatkama za uređivanje stranice i odjavljivanje i sadržaja opcije uređivača.

Lokacija za objavljivanje sa tokom posla

Kreira lokaciju za plansko objavljivanje Web stranica pomoću odobrenih tokova posla. Ovaj predložak sadrži biblioteku dokumenata i slika za skladištenje sredstava za Web izdavaštvo. Podrazumevano, kreiranje podlokacija za objavljivanje je moguće samo na lokacijama koje su kreirane pomoću ovog predloška.

Poslovni Wiki

Kreira velikih Wiki stranice sa kategorijama i rasporeda na stranici. Za poslovni Wiki predložak bude dostupan, poslovnu Wiki rasporede mora biti aktivirana na stranici funkcije kolekcije lokacija.

Napomene: 

  • Podrazumevano, možete da izaberete samo Lokacije za objavljivanje ili Lokacije za objavljivanje sa tokom posla predloška lokacije prilikom kreiranja podlokacije na lokaciji za objavljivanje. Međutim, možete da omogućite dodatne predloške za korišćenje u odeljku rasporeda na stranici i predloške lokacije na stranici Postavke lokacije.

  • Kolekciju lokacija možete da kreirate pomoću predloška poslovne wiki lokacije samo ako ste administrator skladišta termina. Nije neophodno da budete administrator skladišta termina da biste kreirali podlokaciju koja koristi predložak poslovne wiki lokacije.

Vrh stranice

Osnovne informacije o tipovima sadržaja čije je objavljivanje omogućeno

Izmena tipa sadržaja omogućava prilagođavanje svih stranica koje koriste taj tip sadržaja. Na primer, svim stranicama članka možete da dodate dodatno polje za sliku tako što ćete izmeniti tip sadržaja stranice članka, nakon čega polje postaje dostupno za upotrebu kao element rasporeda stranice. Novo polje moći će da se koristi na svim stranicama na kojima je primenjen ovaj tip sadržaja.

Tipovima sadržaja kojima je omogućena funkcija za objavljivanje možete da upravljate, kao i da ih prilagođavate, pomoću stranice „Galerija tipova sadržaja“ na glavnoj lokaciji u kolekciji lokacija.

  1. U meniju Radnje na lokaciji kliknite na vezu Postavke lokacije.

  2. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Galerije kliknite na vezu Tipovi sadržaja lokacije.

  3. Izaberite tip sadržaja koji želite da izmenite.

Kada promenite tip sadržaja, odaberite da li želite da imate stranice koje nasleđuju od tipa sadržaja koristiti promena ili ne. U odeljku Ažuriranje lista tipova sadržaja i lokacije navedite da li tipovi sadržaja podređene lokacije koji nasleđuju od ovog tipa sadržaja lokacije biti ažurirani tim promenama.

Postoji šest tipova sadržaja kojima je omogućena funkcija za objavljivanje. Sledeća tabela prikazuje svaki tip, mesto na kome je naveden i njegov opis.

Tip sadržaja

Odeljak

Opis tipa sadržaja

Stranica članka

Tipovi sadržaja rasporeda na stranici

Stranica članka je predložak sistemskog tipa sadržaja koji se kreira pomoću funkcije za objavljivanje resursa. To je povezani predložak tipa sadržaja za podrazumevane rasporede na stranicama koje možete da koristite za kreiranje stranica sa člancima na lokacijama kojima je omogućena funkcija za objavljivanje.

Stranica za preusmeravanje

Tipovi sadržaja rasporeda na stranici

Stranica za preusmeravanje je predložak sistemskog tipa sadržaja koji se kreira pomoću funkcije za objavljivanje resursa. To je povezani predložak tipa sadržaja za raspored na stranici za preusmeravanje.

Stranica dobrodošlice

Tipovi sadržaja rasporeda na stranici

Stranica dobrodošlice je predložak sistemskog tipa sadržaja koji se kreira pomoću funkcije za objavljivanje resursa. To je povezani predložak tipa sadržaja za podrazumevane rasporede na stranicama koje možete da koristite za kreiranje stranica dobrodošlice na lokacijama na kojima je omogućena funkcija za objavljivanje.

Stranica

Objavljivanje tipova sadržaja

Stranica je predložak sistemskog tipa sadržaja koji se kreira pomoću funkcije za objavljivanje resursa. Predlošci kolona iz stranice biće dodati svim bibliotekama stranica kreiranim pomoću funkcije za objavljivanje.

Raspored na stranici

Objavljivanje tipova sadržaja

Raspored na stranici je predložak sistemskog tipa sadržaja koji se kreira pomoću funkcije za objavljivanje resursa. Svi rasporedi na stranicama će sadržati predloške kolona iz predloška Raspored na stranici.

Objavljivanje master stranice

Objavljivanje tipova sadržaja

Master stranica je predložak sistemskog tipa sadržaja koji se kreira pomoću funkcije za objavljivanje resursa. Sve master stranice sadržaće predloške kolona iz master stranice.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×