Uvod u profile

Profil sadrži informacije o konfiguraciji za naloge e-pošte, datoteke sa podacima i informacije o tome gde se čuvaju stavke e-pošte. Kada se Outlook pokrene prvi put, profil se automatski kreira i dodeljuje mu se ime Outlook. Kako budete dodavali ili menjali naloge e-pošte, odnosno uključivali dodatnu Outlook datoteka sa podacima (.pst, profil će se ažurirati.

Outlook profili se skladište u Windows registratoru i sadrže sledeće informacije:

  • Informacije o nalogu koje treba koristiti    Ove informacije obuhvataju korisničko ime, ime za prikaz, ime servera e-pošte i lozinku za nalog dobavljača internet usluga (ISP).

  • Lokacija na kojoj se podaci e-pošte isporučuju i čuvaju     U programu Outlook podaci se isporučuju i čuvaju na serveru e-pošte ili u Outlook datoteci sa podacima (.pst) na računaru. Neki nalozi, na primer nalozi Microsoft Exchange servera, mogu koristiti vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (.ost). Ovi podaci uključuju pravila, poruke, kontakte, kalendare, beleške, zadatke, dnevnike, fascikle za pretragu i druge postavke.

Najvećem broju osoba potreban je samo jedan profil. Outlook 2010 omogućava više Exchange naloga u okviru jednog profila. Pored toga, Outlook 2010 olakšava korišćenje jedinstvene Outlook datoteke sa podacima (.pst) za svaki nalog e-pošte. Ako ste prethodno koristili više profila kako bi nalozi bili izolovani, na primer poslovni i kućni nalog, možda biste želeli da razmislite o korišćenju jednog profila.

Korišćenje profila ne sprečava druge osobe koje koriste isti računar da pristupe vašim Outlook informacijama. Ako delite računar sa nekom drugom osobom, preporučujemo da za svaku osobu kreirate Windows korisnički nalog sa lozinkom. Tako će svaka osoba koja koristi Outlook imati jedinstveni profil.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×