Uvod u PowerPoint Web App

PowerPoint Web App proširuje PowerPoint iskustvo na Veb pregledač, gde možete da radite sa prezentacijama direktno na Veb lokaciji na kojoj je prezentacija uskladištena.

Ovaj članak je relevantan samo za osobe čija organizacija koristi SharePoint 2010 ili stariju verziju. Ako niste u toj kategoriji, kliknite na ovu vezu da biste pročitali o novom, poboljšanom PowerPoint sajtu za Veb

Nesmetano integrisanje sa PowerPoint

U PowerPoint kreirate prezentaciju. Želite da je objavite na Veb lokaciji kako bi druge osobe mogle da je vide ili da je prikazuju kao projekciju slajdova. Šta ako primetite da ste napustili slajd? Zar ne bi bilo divno kada biste mogli brzo da ga popravite, baљ tamo na veb sajtu? PowerPoint Web App omogućava ovaj scenario.

U Microsoft PowerPoint 2010 možete da počnete da koristite PowerPoint Web App tako što ćete sačuvati prezentaciju u SharePoint biblioteci. Na kartici datoteka kliknite na dugme Sačuvaj & Pošalji, a zatim izaberite stavku Sačuvaj na vebu ili Sačuvaj u sistemu SharePoint.

Kartica „Čuvanje i slanje“

Sada je prezentacija dostupna za prikaz ili predstavljanje brzo, za uređivanje u pregledaču ili ponovo otvaranje u programu PowerPoint.

Napomena: Prezentacije ne treba da se kreiraju u PowerPoint 2010 da bi se otvarala u PowerPoint Web App. Za najbolje kompatibilnost koristite Office PowerPoint 2003 ili noviju verziju ili koristite PowerPoint za Mac 2008 verzija 12.2.9 ili PowerPoint za Mac 2011. Ako koristite PowerPoint 2003, instalirajte najnoviji servisni paket i sačuvajte prezentacije na računaru kao. pptx datoteke. Zatim otpremite prezentaciju na SharePoint lokaciju na kojoj su konfigurisani Office Web Apps programi.

Prikaz prezentacije u pregledaču

Kada otvorite prezentaciju u sistemu SharePoint, PowerPoint Web App otvara prezentaciju u pregledaču, gde možete da prelazite kroz slajdove, prikazujete beleške ili pređite na projekciju slajdova da biste prikazali ceo ekran prezentacije.

PowerPoint Online

Napomene: 

  • Ako nemate instaliran Microsoft Silverlight 2 ili noviju verziju, PowerPoint Web App prikazuje traku sa vezom za instaliranje aplikacije Silverlight. Silverlight nije potreban, ali slajdovi su bolji od veličine prozora pregledača i neki efekti animacije su lakši ako imate instaliranu najnoviju verziju programa Silverlight.

  • Ako primite poziv da prikažete emitovanoj projekciju slajdova, kliknite na vezu u pozivu da biste prikazali projekciju slajdova. Izlagač koristi PowerPoint 2010 da vas provali kroz slajdove. Više informacija o emitovanju projekcija slajdova na vebu potražite u članku Osnovni podaci o emitovanju projekcije slajdova.

  • Prezentacije koje imaju audio ili video sadržaj moraju da se otvore u PowerPoint aplikacije za računare da bi reprodukovali zvuk ili video. U PowerPoint Web App kliknite na dugme Otvori u programu PowerPoint. Više informacija o otvaranju prezentacija direktno u PowerPoint aplikaciji za stone računare potražite u članku nesmetano uređivanje u programu PowerPointu nastavku ovog članka.

Štampanje iz pregledača

Možete odštampati slajdove u PowerPoint Web App. Na kartici Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

Napomena: Za štampanje u PowerPoint Web App potreban je PDF prikazivač.

Uređivanje u pregledaču

Ako želite da izvršite promene u prezentaciji, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Word Online

U prikazu za uređivanje možete da dodate i izbrišete sadržaj i da oblikujete tekst. Možete da dodate, izbrišete, duplirate i sakrijete slajdove.

Novi slajd

Možete da dodate SmartArt grafika, slike i hiperveze. Idite na karticu Umetanje da biste ih dodali.

Ako želite da dodate efekte ili promenite SmartArt grafike ili slike, kliknite na sliku, a zatim koristite alatke prikazane na kartici koja se pojavljuje (SmartArt alatke ili Alatke za slike).

SmartArt grafika

Ako želite da vidite kako promene deluju u prezentaciji, vratite se na prikaz za čitanje. Na kartici Prikaz izaberite stavku Prikaz čitanja. Ili izaberite stavku projekcija slajdova da biste pregledali projekciju slajdova koja uključuje prelaze i animacije.

PowerPoint Web App čuva prezentaciju automatski dok radite na njoj. Ne morate da čuvate promene. Ako pravite promene koje ne želite da zadržite, koristite komandu Opozovi radnju ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + z (Windows) ili ⌘ + Z (Mac).

Nesmetano uređivanje u PowerPoint

Uređivanje u PowerPoint Web App je najbolje za brze promene, kao što je pravljenje ispravke, dodavanje grafike ili dodavanje slajdova. Ako želite kompletan komplet PowerPoint mogućnosti, izaberite karticu datoteka , a zatim kliknite na dugme Otvori u PowerPoint.

PowerPoint Web App otvara prezentaciju direktno u PowerPoint aplikaciji za stone računare, gde možete znatno da radite – na primer, ako želite da promenite prelaz ili uredite sadržaj slajda koji nije u čuvarima mesta. U PowerPoint, kada kliknete na dugme Sačuvaj, PowerPoint čuva prezentaciju na Veb serveru.

Napomena: Otvaranje prezentacija direktno iz pregledača u PowerPoint aplikacije za stone računare podržava u pregledaču Firefox, Internet Explorer (Windows) i safari (Mac). U operativnom sistemu Windows morate da koristite PowerPoint 2003 ili noviju verziju da biste koristili ovu funkciju (ako koristite Firefox, morate da koristite i PowerPoint 2010 ). Na Mac računaru, ova funkcija zahteva Microsoft PowerPoint za Mac 2008 version 12.2.9 ili PowerPoint za Mac 2011.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×