Uvod u PowerPoint Web App

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft PowerPoint Web App proširuje vaš utisak pri radu Microsoft PowerPoint na Veb pregledač, odakle možete da radite sa radnim sveskama direktno na Veb lokaciji gde je Beležnica uskladištena.

Ovaj članak je samo relevantne za osobe čije organizacija koristi SharePoint 2010 ili stariju verziju. Ako niste u toj kategoriji, kliknite na ovu vezu da biste pročitali na nove, poboljšane PowerPoint Online

Besprekorna integracija sa programom PowerPoint

Kreiranje prezentacije u programu Microsoft PowerPoint. Želite da je objavite na Veb lokaciji tako da druge osobe da ga pregledaju ili čak i predstave ga kao projekciju slajdova. Šta ako primetite nakon objavili ste ga koji izostavili slajda? Bilo bi dobro ako ga samo popravi brzo, na Veb lokaciji? PowerPoint Web App omogućava ovaj scenario.

U Microsoft PowerPoint 2010 možete početi da koristite PowerPoint Web App čuvanjem prezentacije u SharePoint biblioteci. Na kartici datoteka kliknite na dugme Sačuvaj & Pošalji, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj na vebu ili Čuvanje u sistemu SharePoint.

Kartica „Čuvanje i slanje“

Sada je prezentacija dostupna za prikaz ili predstavljanje brzo, uređivanje u pregledaču ili ponovno otvaranje u programu PowerPoint.

Napomena: Prezentacija ne morate da kreirate u PowerPoint 2010 da se otvore u PowerPoint Web App. Za najbolje kompatibilnosti, koristite Office PowerPoint 2003 ili noviju verziju, ili koristite PowerPoint za Mac 2008 verzije 12.2.9 ili PowerPoint za Mac 2011. Ako koristite PowerPoint 2003, instalirajte najnoviju servisni paket i Čuvanje prezentacije na vašem računaru kao .pptx datoteke. Zatim otpremite prezentaciju na SharePoint lokaciji gde su konfigurisane Office Web Apps programe.

Prikaz prezentacije u pregledaču

Kada otvorite prezentaciju u programu SharePoint, PowerPoint Web App otvara prezentacije u pregledaču, gde možete prolaska kroz slajdove, prikaz napomena ili se prebaciti na projekciju slajdova da biste prikazali prezentacije preko celog ekrana.

PowerPoint Online

Napomene: 

  • Ako nemate Microsoft Silverlight 2 ili noviju verziju, PowerPoint Web App prikazuje traku sa vezom ka instalirate Silverlight. Silverlight nije potreban, ali slajdove bolje proporcionalno veličine prozora pregledača i neke efekte animacije su bolji ako imate najnoviju verziju sistema instaliran Silverlight.

  • Ako ste primili poziv da biste videli prikaz emitovane projekcije slajdova, kliknite na vezu u pozivu da biste prikazali projekciju slajdova. Izlagač koristi PowerPoint 2010 da bi vam postupno prolaženje kroz slajdove. Više informacija o emitovanju projekcije slajdova na vebu, pogledajte članak funkcija o za emitovanje projekcije slajdova.

  • Prezentacije koje uključuju audio ili video sadržaj mora da bude otvorena u programu PowerPoint za računare da biste reprodukovali zvuk ili video. U PowerPoint Web App kliknite na dugme Otvori u programu PowerPoint. Više informacija o otvaranju prezentacije direktno u PowerPoint aplikaciji za računare potražite u članku Uređivanje bez teškoća u programu PowerPoint, u nastavku ovog članka.

Štampanje iz pregledača

Možete da odštampate slajdove u PowerPoint Web App. Na kartici datoteka kliknite na dugme Odštampaj.

Napomena: PDF prikazivač je potreban za štampanje u PowerPoint Web App.

Uređivanje u pregledaču

Ako želite da izvršite promene u prezentaciji, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Word Online

U prikazu za uređivanje, možete da dodate i izbrišete sadržaj i oblikovanje teksta. Možete da dodate, izbrišete duplirane i skrivanje slajdova.

Novi slajd

Možete da dodate SmartArt, slike i hiperveze. Idite na karticu " Umetanje " da biste ih dodali.

Ako želite da dodate efekte ili da menjate SmartArt ili slike, kliknite na sliku i zatim koristite alatke za prikazane na kartici koja se pojavi ("SmartArt alatke " ili " Alatke za slike").

SmartArt grafika

Ako želite da vidite kako izgleda promene u prezentaciji, prebacite se nazad u prikazu za čitanje. Na kartici " Prikaz " kliknite na dugme Prikaz za čitanje. Ili kliknite na dugme Projekcija slajdova da biste pregledali projekcije slajdova koja uključuje efekte zamene slajda i animacije.

PowerPoint Web App automatski čuva prezentacije dok radite na njoj. Ne morate da biste sačuvali promene. Ako izvršite promene koje ne želite da zadržite, koristite komandu " Opozovi radnju " ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z (Windows) ili ⌘ + Z (Mac).

Uređivanje bez teškoća u programu PowerPoint

Uređivanje u PowerPoint Web App je najviše odgovara brzi promene, poput unesete ispravke, dodavanje grafike ili dodati neke slajdove. Ako želite da kompletan skup mogućnosti programa PowerPoint, izaberite karticu datoteka , a zatim kliknite na dugme Otvori u programu PowerPoint.

PowerPoint Web App otvara prezentaciju direktno u PowerPoint aplikaciji za računare, odakle možete da radite više znatno – na primer, ako želite da promenite efekte zamene slajda ili uređivanje sadržaja slajda koja nije u čuvarima mesta. U programu PowerPoint, kada kliknete na dugme Sačuvaj, PowerPoint će sačuvati prezentaciju na Veb serveru.

Napomena: Otvaranje prezentacije direktno iz pregledača u PowerPoint aplikaciji za računare je podržano u programu Firefox, Internet Explorer (Windows) i pregledača Safari (Mac). U operativnom sistemu Windows, morate i da koristite PowerPoint 2003 ili noviju verziju da biste koristili ovu opciju (ako koristite Firefox, morate takođe koristiti PowerPoint 2010). Na Mac računaru, ova funkcija zahteva Microsoft PowerPoint za Mac 2008 verzije 12.2.9 ili PowerPoint za Mac 2011.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×