Uvod u Outlook kalendar

Calendar je kalendar i planiranje komponente Outlook koje su u potpunosti integrisane sa e-poštom, kontaktima i drugim funkcijama.

Dok pišete u beležnici, možete da kliknete na bilo koji vremenski interval u kalendaru Outlook i počnete da kucate. Pomoću kalendara možete da kreirate zakazane obaveze i događaje, organizujete sastanke, prikazujete grupne rasporede i još mnogo toga.

 • Kreiranje zakazanih obaveza i događaja     

  Kliknite na bilo koji vremenski interval u kalendaru Outlook i počnite da kucate da biste kreirali zakazanu obavezu ili događaj. Možete da odlučite da vas zvuk ili poruka podsećaju na zakazane obaveze, sastanke i događaje, a možete i da boje stavke za brzu prepoznavanje.

  Više informacija potražite u članku Kreiranje ili planiranje zakazane obaveze i Kreiranje događaja.

 • Organizovanje sastanaka    

Izaberite vreme u kalendaru, kreirajte poziv za sastanak i izaberite osobe koje će pozvati. Outlook vam pomaže da pronađete prvi put kada su sve pozvane osobe besplatne. Kada pošaljete poziv za sastanak e-poštom, pozvane osobe primaju zahtev u prijemno poštansko sanduče. Kada pozvane osobe otvore zahtev, mogu da prihvate, uslovno prihvataju ili odbiju sastanak tako što će kliknuti na jedno dugme. Ako je zahtev neusaglašenost sa stavkom u kalendaru pozvane osobe, Outlook prikazuje obaveštenje. Ako vi, kao organizator sastanka, to dozvoljavate, pozvane osobe mogu da predlože alternativni vremenski sastanak. Kao organizator, možete da pratite ko prihvata ili odbije zahtev ili koji predlaže drugi vremenski period tako što ćete otvoriti zahtev.

Dodatne informacije potražite u članku Planiranje sastanka sa drugim osobama.

 • Prikaz rasporeda grupa    

  Možete da kreirate kalendare koji prikazuju planove grupe ljudi ili resursa. Na primer, možete da prikažete rasporede svih osoba u vašem odeljenju ili sve resurse, na primer sobe za konferencije, u vašoj objektu. To vam pomaže da brzo planirate sastanke.

 • Prikaz kalendara uporedno    

  Možete da prikažete uporedne više kalendare koje ste kreirali, kao i kalendare koje delite sa drugim korisnicima Outlook. Na primer, možete da kreirate odvojeni kalendar za lične zakazane obaveze i da prikažete pojedinačne radne i lične kalendare.

  Više informacija potražite u članku prikaz više kalendara istovremeno.

  Takođe možete da kopirate ili premestite zakazane obaveze između prikazanih kalendara. Koristite okno za navigaciju da biste brzo delili svoj kalendar i otvorili druge deljene kalendare. U zavisnosti od dozvole koje vam je dodelio vlasnik kalendara, možete da kreirate ili zakazane obaveze u deljenim kalendarima.

  Više informacija potražite u članku Deljenje Outlook kalendara sa drugim osobama i upravljanje stavkama pošte i kalendara druge osobe.

 • Prikaz kalendara na vrhu jedne druge u preklapanje     

  Preklopni prikaz možete koristiti da biste prikazali više kalendara koje ste kreirali, kao i kalendare koje dele drugi korisnici Outlook. Na primer, možete da kreirate odvojeni kalendar za lične zakazane obaveze i prestavite radne i lične kalendare da biste brzo videli gde imate neusaglašenosti ili slobodno vreme.

  Više informacija potražite u članku prikaz više kalendara istovremeno.

 • Povezivanje sa kalendarom na Microsoft SharePoint lokacijama    

  Ako imate pristup SharePoint lokacije, možete da prikažete liste događaja sa te lokacije u Outlook kalendaru. Možete da promenite listu u Outlook, čak i kada radite van mreže. Promene se automatski sinhronizuju kada se ponovo povežete sa Internetom. Takođe, SharePoint kalendare možete da prikažete uporedno sa drugim ličnim ili deljenim kalendarima.

 • Slanje kalendara svim osobama putem e-pošte    

Možete da pošaljete kalendar primaocu pošte kao Internet kalendar, ali da kontrolišete koliko informacija se deli. Informacije o kalendaru pojavljuju se u telu e-poruke kao prilog Internet kalendara koji primalac može da otvori u Outlook.

Više informacija potražite u članku Uvod u deljenje kalendara.

 • Pretplata na Internet kalendare    

  Pretplate na Internet kalendar podseća na Internet kalendare, osim što je preuzet kalendar sinhronizovan redovno sa Internet kalendarom i ažuriran.

 • Upravljanje kalendarom drugog korisnika    

  Sa funkcijom delegiranog pristupa, jedna osoba može da koristi svoju kopiju Outlook da bi lako upravljala kalendarom druge osobe. Na primer, administrativni Pomoćnik može da upravlja kalendarom menadžera. Kada menadžer imenuje asistenta kao delegata, pomoćnik može da kreira, premesti ili izbriše zakazane obaveze i može da organizuje sastanke u ime menadžera.

  Više informacija potražite u članku upravljanje stavkama pošte i kalendara druge osobe.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×