Uvod u OneNote Web App

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Microsoft OneNote Web App proširuje Microsoft OneNote iskustvo u Veb pregledač, gde možete da radite sa beležnicama direktno na Veb lokaciji na kojoj je Beležnica uskladištena.

Nesmetano se integriše pomoću programa OneNote

U Microsoft OneNote 2010 kreirate beležnicu. Želite da ga objavite na Veb lokaciji kako bi druge osobe mogle da je čitaju, možda čak i doprinesu. Šta ako želite da sarađujete sa nekim ko ima različitu verziju programa OneNote od vas? Zar ne bi bilo dobro da radite na tome na veb sajtu? OneNote Web App omogućava ovaj scenario.

U OneNote 2010 možete da počnete da koristite OneNote Web App tako što ćete beležnicu sačuvati u SharePoint biblioteci. Na kartici datoteka kliknite na dugme deli, a zatim u okviru Deljenje na klik mreži.

Kartica „Deljenje“

Sada je Beležnica dostupna za prikaz i uređivanje u pregledaču ili ponovo otvorite u programu OneNote.

Otvaranje beležnice u pregledaču

Kada otvorite beležnicu u sistemu SharePoint, OneNote Web App otvara beležnicu u pregledaču.

OneNote Web App

Možete da kucate i oblikujete tekst kao i obično i možete da koristite komande Kopiraj/Nalepi i Opozovi/ponovi. Možete da oblikujete tekst primenom stilova i svim izborom oblikovanja teksta koje vidite na traci. Takođe možete da dodate tabele, slike, Clip Art i hiperveze. Clip Art kolekcija potiče iz kolekcije slika dostupnih iz Office.com. Idite na karticu Umetanje da biste ih dodali.

OneNote Web App čuva beležnicu automatski dok radite na njoj. Ne morate da čuvate promene. Ako pravite promene koje ne želite da zadržite, koristite komandu Opozovi radnju ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + z (Windows) ili ⌘ + Z (Mac).

Ako želite da vidite kako promene deluju u beležnici, prebacite se na prikaz za čitanje. Na kartici Prikaz izaberite stavku Prikaz čitanja.

Prikaz beležnice u pregledaču

OneNote Web App

U prikazu čitanja možete da prikažete razne odeljke i stranice beležnice i da razvijate i skupite odeljke u oknu za navigaciju. Ako su druge osobe radile na ovoj beležnici, možete da vidite ko je šta uradio tako što ćete kliknuti na komandu " Prikaži autora ".

Ako želite da unesete promene u beležnicu, kliknite na dugme Uredi u pregledaču da biste dodali i izbrisali sadržaj, oblikovali tekst i podsetili oznake.

Rad sa drugim osobama

Ako radnu svesku učinite dostupnom drugima za uređivanje, vaši prijatelji ili kolege mogu da rade u beležnici istovremeno kada i vi. Ovo dobro funkcioniše za beležnice u kojima prikupljate informacije od grupe osoba, na primer sesiju za razmenu ideja ili grupni projekat. Beležnica funkcioniše kao Wiki stranica, gde svako može dati svoj doprinos. Možete videti ko je šta uradio i možete vratiti stranicu na prethodnu verziju ukoliko je neophodno.

Saradnja

Ako ste vi ili druge osobe OneNote 2010 možete da radite u OneNote aplikaciji za stone računare dok druge osobe rade na istoj beležnici u OneNote Web App.

  1. Uskladištite beležnicu na Veb lokaciji na kojoj vaši kolege mogu da joj pristupe, kao što je SharePoint biblioteka tima.

  2. Pozovite druge osobe da rade na beležnici.

  3. U sistemu SharePoint kopirajte Veb adresu beležnice koja se pojavljuje u pregledaču, a zatim nalepite Veb adresu u poruku.

  4. U OneNote 2010 izaberite karticu datoteka i na kartici informacije kliknite na dugme Pozovi osobe u ovu beležnicupod imenom beležnice.

  5. Uredite beležnicu. Možete da vidite promene vaših kolega tako što ćete kliknuti na dugme Prikaži pisce, u prikazu čitanja ili na kartici Prikaz u prikazu za uređivanje.

Ako želite da vidite koje su promene napravljene na stranici, na kartici Prikaz izaberite stavku verzije stranica (ili, u prikazu za čitanje, idite u okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na ime stranice, a zatim izaberite stavku Prikaži verzije).

Nesmetano uređivanje u programu OneNote

Uređivanje u OneNote Web App je najbolje za brze promene ili saradnju sa drugim osobama. Ako želite kompletan komplet programa OneNote, izaberite karticu datoteka , a zatim kliknite na dugme Otvori u programu OneNote.

OneNote Web App otvara beležnicu direktno u OneNote aplikaciji za stone računare, gde možete da radite znatno ozbiljnije – na primer, ako želite da koristite zvučne beleške ili prilagodite oznake beležaka. Promene se automatski čuvaju na Veb serveru.

Napomena:  Morate imati OneNote 2010 da biste mogli da koristite funkciju otvori u programu OneNote u OneNote Web App. Internet Explorer ili Firefox je zahtevan.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×