Uvod u Office SharePoint Server 2007

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak predstavlja Microsoft Office SharePoint Server 2007 i opisuje kako možete da ga koristite za bolju kontrolu nad sadržajem, unapređivanje poslovnih procesa i deljenje informacija sa drugim osobama u vašoj organizaciji. Dostupnost funkcije opisane u ovom članku zavisi od toga kako je prilagođen Office SharePoint Server 2007 okruženje u vašoj organizaciji. Na primer, da li možete da kreirate lokacije i podlokacije zavisi od toga kako vaša organizacija podešavanje njene lokacije i dozvole za njihovo kreiranje.

Napomena: Ovaj članak ne opisuje funkcije koje su namenjeni IT stručnjacima i projektantima. Veze za detaljne informacije o administriranju SharePoint lokacija i produžiti njihovu funkcionalnost u odeljku Takođe pogledajte .

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Office SharePoint Server 2007 i Windows SharePoint Services

Saradnja

Osobe i personalizovanje

Pretraga

Upravljanje sadržajem

Poslovne procese i obrazaca

Poslovno obaveštavanje

Pregled

Office SharePoint Server 2007 je novi program servera koja je deo Microsoft Office 2007. Vaša organizacija može da koristi Office SharePoint Server 2007 da biste olakšali saradnju obezbeđuju funkcije za upravljanje sadržajem, primenite poslovnih procesa i obezbedite pristup informacije koje su neophodne za organizacione ciljeve i procese.

Možete brzo da kreirate SharePoint lokacijama koje podržavaju objavljivanje određenog sadržaja, upravljanje sadržajem, upravljanje zapisima ili poslovno obaveštavanje potrebno. Možete takođe održavanje efikasnih traži osobe, dokumente i podatke, učestvovanje u zasnovanih na obrascima poslovnih procesa, i pristup i analiziranje velikih količina poslovnih podataka.

Pored toga, Office SharePoint Server 2007 je dizajniran da biste efikasno radili sa drugim programima, serverima i tehnologijama u Office 2007 izdanje. Na primer, u mnogim Office 2007 izdanje programima možete pokrene ili da učestvujete u tokovima posla koje su automatizovani premeštanja dokumenata ili stavki kroz određeni sekvence radnji ili zadataka koji su povezani poslovni proces, kao što je proces odobravanja za izveštaj o troškovima.

Sledeća lista pruža primere kako određene programe Office 2007 izdanje rad sa Office SharePoint Server 2007:

 • Microsoft Office PowerPoint 2007    Kreiranje biblioteke programa PowerPoint slajdova koju možete deliti sa drugim korisnicima na lokaciji Office SharePoint Server 2007 .

 • Microsoft Office Access 2007    Preuzimanje SharePoint liste van mreže i korišćenje funkcije izveštavanja u Office Access 2007 da biste prikazali podatke i kreiranje izveštaja dok je na putu. Obrasce i izveštaje koji koriste SharePoint listu su u potpunosti interaktivni – i Office Access 2007 možete kasnije da sinhronizujete lokalne liste sa liste na mreži kada prenosni računar nazad na mreži.

 • Microsoft Office Outlook 2007    Sa bibliotekama dokumenata van mreže. SharePoint fascikle se prikazuju kao što su druge Outlook fascikle.

 • Microsoft Office InfoPath 2007    Dizajniranje obrasca kompatibilnog sa pregledačem, objavite ih na lokaciji Office SharePoint Server 2007 i ih omogućite za korišćenje u Veb pregledaču.

 • Microsoft Office Excel 2007    Čuvanje radnih listova na SharePoint lokaciji kako bi korisnici mogli da im pristupite pomoću pregledača. Ove radne listove možete da koristite da biste održali i efikasno deljenje jednu centralnu, ažuriranu verziju, istovremeno pomaže da se zaštitite privatne informacije, kao što su finansijskih modela, koja je ugrađena u radnom listu.

 • Microsoft Office SharePoint Designer 2007    Kreiranje i prilagođavanje Office SharePoint Server 2007 lokacije i tokove posla. Kreiranje sopstvenog master stranice i sadržaja stranice, tako da vaša lokacija ima dosledan izgled i doživljaj ili prilagođavanje lokacija pomoću najnovije ASP.NET tehnologije osnivanja Web standarda kao što je Proširivi Hypertext Markup jezik (XHTML) kôd i kaskadnog opisa stila listove.

Vrh stranice

Office SharePoint Server 2007 i Windows SharePoint Services

Ako znate da Windows SharePoint Services, možda ćete se pitati kako se odnosi na Office SharePoint Server 2007. Windows SharePoint Services je tehnologija koja je uključena u Microsoft Windows Server 2003. Windows SharePoint Services pomaže timovima da ostanete povezani i produktivni obezbeđivanjem lakog pristupa za osobe, dokumente i informacije koje su im potrebne za donošenje odluka i obavljanje posla.

Office SharePoint Server 2007 se oslanjaju na Windows SharePoint Services 3.0 tehnologiji da obezbedite dosledne i poznatog radnog okvira za liste i biblioteke, administracija lokacije i prilagođavanje lokacije. Funkcije koje su dostupne u Windows SharePoint Services 3.0 dostupne su i u Office SharePoint Server 2007.

Međutim, Office SharePoint Server 2007 nudi poboljšane i dodatne funkcije koje nisu dostupne na lokaciji Windows SharePoint Services. Na primer, Office SharePoint Server 2007 i Windows SharePoint Services uključuju predložaka lokacije za saradnju sa kolegama i podešavanje sastanaka. Međutim, Office SharePoint Server 2007 sadrži nekoliko predložaka dodatne lokacije koji se odnose na poslovne i objavljivanje scenarijima. Slično tome, Office SharePoint Server 2007 poboljšava tehnologija za pretraživanje iz Windows SharePoint Services 3.0 da biste uključili funkcije koje su korisno za zaposlene u velikim organizacijama, kao što je mogućnost da pretražujete poslovnih podataka u SAP, Siebel i drugih poslovnih aplikacija.

Vrh stranice

Saradnja

Pomoću sledećih funkcija u Office SharePoint Server 2007, možete da radite omogućavaju efikasniji sa drugim osobama u vašoj organizaciji:

Korišćenje predložaka lokacije za saradnju ili upravljanje sastancima    Kada kreirate novu lokaciju Office SharePoint Server 2007 , možete počnite tako što ćete izabrati jednu od nekoliko različitih predložaka lokacije za saradnju sa drugim osobama i upravljanje sastancima. Predlošci lokacije u grupi "saradnja" su dizajnirani da pomognu timovima u organizaciji da rade na projektima i saradnja na dokumentima. Na primer, pomoću predloška lokacije radnog prostora dokumenta, možete da radite sa drugim osobama na dokumentu ili skupu dokumenata. Predlošci lokacije u grupi "sastanci" su dizajnirani da pomognu timovima u organizaciji upravljanje različite vrste sastanaka. Predlošci u ovoj grupi podržavaju sve od osnovnih sastanaka odluka sastanaka ili čak društvenih događaja.

Deljenje dokumenata, kontakti, zadaci i kalendare    Office SharePoint Server 2007 kalendara možete da sinhronizujete sa Office Outlook 2007. Možete da unesete celodnevne događaje i da navedete više tipova ili koji se ponavljaju periodičnih događaja. Možete da pratite projekte tima efikasnije sa vizuelne prikazima dana i meseca.

Razmena ideja pomoću wiki lokacija    Wiki lokacija vam omogućava da razmenu ideja, saradnju na tim dizajn, napravite imate mnogo toga znanja ili jednostavno prikupljate rutinsko informacije u formatu koji je lak za kreiranje i izmenu. Članovima tima mogu da doprinose za wiki stranice od svojih pregledača – ne trebaju obradu ili posebno tehničko znanje.

Razmena ideja pomoću blogova     U blog ili blogu, koja se sastoji od čestih kratkih poruka koje su prikazane u redosledu, počevši od najnovije objavljene poruke. Sa Office SharePoint Server 2007, potrebno je samo nekoliko klikova da biste kreirali blog, objavljivanje na blogu, se pretplatite na ispravke na blogu ili prilagođavanje bloga.

Prijem ažurira listama i bibliotekama sa RSS    Listama i bibliotekama koristite tehnologiju Really Simple Syndication (RSS), tako da članovi vaše radne grupe mogu automatski prima ispravke. RSS je tehnologija koja omogućava ljudima da primate i pregled ispravki ili feedove za vesti, blogova i drugih stavki koja vas interesuje u konsolidovanoj lokaciji.

Upravljanje projektima    Možete da kreirate listu Zadataka projekta , koja uključuje Gantovog grafikona. Gantov grafikon je tip vizuelni pregled Projektni zadaci koje možete da koristite za praćenje datuma i napredovanja zadataka tima.

Mobilni pristup sadržaju    Možete prikazati portalima, lokacije tima i liste na mobilnom uređaju će vam pomoći da budete u toku sa projektima i zadacima tima kada ste na putu. Na primer, liste se pojavljuju na telefonima (ili drugim telekomunikacionim uređajima koji podržavaju međunarodne standarde) u pojednostavljenom tekstualnom formatu, sa vezom ka pomerajte se kroz sadržaj svake stranice.

Slanje e-pošte da biste Office SharePoint Server 2007    Možete da koristite program za e-poštu da biste učestvovali u diskusijama, sastanke i dokumente na lokaciji Office SharePoint Server 2007 . Kao i šaljete e-poruke sa timom da diskutujete o zadacima i projektima, možete da pošaljete e-poruke sa lokacijom Office SharePoint Server 2007 ili na određenu listu ili biblioteku.

Upravljanje dokumentima i nekim tipovima lista van mreže    Možete preneti važne rad sa gde god da odete. Pomoću Office Outlook 2007, možete da radite van mreže na datotekama u biblioteci i stavke na sledećih tipova lista: kalendari, kontakti, zadaci i diskusijama. Kada povežete nazad na mreži, možete da ažurirate datoteke na serveru. Stavke liste se automatski ažuriraju.

Vrh stranice

Osobe i personalizovanje

Pomoću sledećih funkcija u Office SharePoint Server 2007, možete da se povežete sa osobama u vašoj organizaciji koje imaju odgovarajuće veštine, znanja i iskustvo sa projektima:

Skladištenje i deljenje informacija na lokaciji mog portala    Možete da uskladištite sadržaj, veze i kontakte na moje lokacije. Vašoj lokaciji mog portala služi kao tačka kontakta za druge osobe da biste pronašli informacije o vama. Možete da koristite vašoj lokaciji da predstavite informacije o sebi, kao što su vaše veštine i uloge, sa kolegama i menadžera, grupe i liste distribucije kojima pripadate i dokumente koji radite na. Svaka lokacija sadrži stroga privatnosti kontrole i bezbednosti uređaja tako da možete da odaberete koliko informacija za predstavljanje i kome. Odvojene moja lokacija je dostupna za svakog korisnika Office SharePoint Server 2007 .

Upravljanje ko može da vidi vaše informacije    Možete da koristite postavke privatnosti na sadržaju javne lične lokacije da biste ograničili osobe sa kojima delite informacije na lokaciji. To može biti koristan kada želite da delite lične informacije kao što je broj mobilnog telefona pomoću samo radne grupe ili menadžera.

Cilj informacije ka određenim grupama korisnika    Možete da prikažete sadržaj kao što su liste ili biblioteke stavki, veze za navigaciju i celu Veb segmenata na određenim grupama osoba. Ako imate odgovarajuće dozvole, možete da usmerite sve stavke u SharePoint listi ili biblioteci ka određenim grupama korisnika pomoću Web segmenta upita sadržaja. Takođe možete ciljati bilo koji drugi tip Veb segment i njen sadržaj za određene korisnike lokacije. Pored toga, možete ciljati veze navigacije lokacije za grupe korisnika lokacije. Usmeravate sadržaj pojednostavljuje korisničkog iskustva, zato što korisnici vide samo informacija i navigaciju veze koje su važne za njih.

Vrh stranice

Pretraga

Pronalaženje prave informacije ili osobe pretraživanja je sve o. Možete da koristite moćne opcije vezane za pretragu u Office SharePoint Server 2007 da biste pronašli tačno šta tražite, kao što su osobe koje imaju stručnost koje su vam potrebne da biste dobili posao.

Pretraživanje iz centra za pretragu    Lokacije centra za pretragu obezbeđuje centralnu lokaciju za pokretanje upita i pretraživanje rezultata pretrage. Ako dodate informacije o sebi na stranici "Moja lokacija", druge osobe iz vaše organizacije možete da koristite centar za pretraživanje da biste pronašli te informacije o projekte i kontakte.

Pronalaženje dokumenata na intranetu    Možete da pretražujete dokumente koji sadrže određene reči ili fraze koje su napisane na određenom jeziku, koji su kreirani u određenoj aplikaciji ili koji imaju određena svojstva.

Pronalaženje osoba na intranetu    Pronalaženje prave osobe može biti kritično za ubrzavanje. Možete da pronađete osobe po imenu ili možete da koristite druge detalje profila, kao što su veštine, trenutni projekti ili naslov. Takođe možete da pronađete osobe u vašoj organizaciji poslovne aplikacije.

Pronalaženje poslovnih podataka u poslovnim aplikacijama    Funkcije za pretraživanje u Office SharePoint Server 2007 može pomoći da pronađete informacije u poslovnim aplikacijama kao što su SAP i Siebel ili prilagođene baze podataka koje su kreirane za vašu organizaciju.

Vrh stranice

Upravljanje sadržajem

Windows SharePoint Services 3.0 obezbeđuje fondacija za zadataka upravljanja dokumenta, kao što je kreiranje verzija, nadgledanje i tok posla. Office SharePoint Server 2007 proširuje ove mogućnosti za izlaganje poboljšane dokumenta za kreiranje obrade poslovnih dokumenata, upravljanje Veb sadržajem i objavljivanja, upravljanja zapisima, smernice za upravljanje i podršku za više jezika za objavljivanje.

U Office SharePoint Server 2007, upravljanje sadržajem podeljen na tri kategorije: dokumenata upravljanja, upravljanja zapisima i upravljanje Veb sadržajem. U sledećim odeljcima, Saznajte više o svakoj od ovih kategorija.

Upravljanje dokumentom.

Funkcije za upravljanje dokumentima utvrđuje kako dokumenata u vašoj organizaciji su kreirane, pregledaju, objavljena i pristupa. Sa Office SharePoint Server 2007, je moguće da nametnete odgovarajuće smernice na svakom koraku životnog ciklusa dokumenta, koristite centralizovane spremišta za skladištenje, upravljanje i pristup dokumentima i koristite oznake i bar kodova efikasno pratite dokumenta. Sledeće funkcije mogu vam pomažu u upravljanju organizacije dokumente u efikasnijem i efikasnih načina:

Upravljanje dokumentima u centar za dokumente    Predložak lokacije centra za dokumente omogućava organizacijama kreiranje velikih dokumenta za upravljanje lokacijama koje podržavaju visoko strukturirane scenarije upravljanja dokumentima. Podrazumevane postavke centar za dokumente lokacija predloška podrške jaku kontrolu sadržaja: odjavljivanje potrebno je da su omogućeni za uređivanje, glavne verzije i međuverzije, podrška za više tipova sadržaja je omogućen i nadzor je omogućena za praćenje promena sadržaja preko vreme.

Upravljanje Prevod dokumenata i procesa    Biblioteka za upravljanje prevodima pomaže organizacijama kreiranje, skladištenje i upravljanje prevedenog dokumentima tako što obezbeđuju prikaze i funkcije koje olakšavaju proces prevođenja dokumenata. Ova biblioteka funkcija prilagođeni prikaz koji grupiše prevoda tako što ćete izvornom dokumentu. Takođe sadrži toka posla za upravljanje prevodima koji se mogu koristiti za upravljanje procesom ručnog prevođenja.

Konvertovanje dokumenata na serveru   Office SharePoint Server 2007 nudi podršku na strani servera konverzije dokumenata iz jednog formata u drugi. 

Integrisanje upravljanje dokumentima na serveru i klijenta    Mnoge funkcije za upravljanje dokumentima u Office SharePoint Server 2007 proširuju efikasniji kroz zbijeni integracija sa Office 2007 izdanje klijentskih programa kao što su Microsoft Office Word 2007 i Office Excel 2007. Iz programa za Office 2007 izdanje klijenta, korisnici mogu početi i zadaci dovršavanje toka posla, ažuriranje svojstva dokumenata na serveru u oknu sa informacijama o dokumentu Umetanje bar kodove ili oznake u servera dokumenata i još mnogo toga.

Upravljanje zapisima

Upravljanje zapisima je proces prikupljanja, upravljanje, a odbacivanje poslovnih zapisa (informacija koje se smatraju važnim za istoriju, znanja ili pravni odbrane preduzeća) doslednog način na osnovu smernice organizacije. Ove smernice su u obliku po tipu rada koje je organizacija radi, vrste pravnih rizika sa, a zakona i propisa koje regulišu ga. Office SharePoint Server 2007 predstavlja novi skup funkcija za kreiranje i podršku za formalno zapisa mogućnosti upravljanja u vašoj organizaciji.

Primena smernica za upravljanje informacijama    Organizacija može da definisanje i korišćenje smernica za upravljanje informacijama na Office SharePoint Server 2007 lokacijama za usaglašavanje sa poslovnim procesima ili pravnim ili vladinih regulativa za upravljanje informacijama. Smernice za upravljanje informacijama omogućavaju administratorima lokacije ili liste menadžeri da biste kontrolisali kako se upravljati sadržajem. Office SharePoint Server 2007 uključuje nekoliko definisanih funkcija smernica koje organizacije mogu da koriste pojedinačno ili u kombinaciji, kako da definišete smernice za upravljanje informacijama za svoje lokacije. Ove smernice za funkcije koje se mogu definisati za celu kolekciju lokacija ili određenu listu, biblioteku ili tip sadržaja, uključite nadzor, bar kodova, oznake i obrazac konvertovanja za arhiviranje i istek. Pored toga, organizacije mogu razviti prilagođene za upravljanje informacijama.

Ograničenje radnje na datotekama koje se preuzimaju sa lokacije    U Office SharePoint Server 2007, organizacije mogu da koriste Information Rights Management (IRM) da biste ograničili radnje koje korisnici mogu da preduzmu na datotekama preuzetim iz SharePoint liste ili biblioteke. IRM šifruje preuzete datoteke i ograničava skup korisnika i programa kojima je dozvoljeno da dešifrujete ove datoteke. IRM može da ograniči prava korisnika kojima je dozvoljeno da čitaju datoteke tako da ne mogu da radnje kao što je štampanje kopija datoteka ili kopiranje teksta iz njih.

Upravljanje zapisima zadržavanje u centar za čuvanje zapisa    Predložak lokacije centra za čuvanje zapisa u Office SharePoint Server 2007 je dizajniran da pomogne organizacijama u primeni upravljanja zapisima i programa za zadržavanje. Ovaj predložak lokacije proširuje Office SharePoint Server 2007 dodatnim funkcije upravljanja primer prikupljanje zapisa interfejs trezorske funkcije usmeravanje zapisa, funkcija smernica za upravljanje informacijama (kao što su nadzor, rok važenja i bar kodova), a na mogućnost da biste postavili zapisa na čekanje.

Upravljanje zapisima e-pošte   Office SharePoint Server 2007 je blisko integrisan sa Microsoft Exchange Server 2007. Ova integracija omogućava organizacijama da biste kreirali upravlja fascikle e-pošte u usluzi Exchange koji su prikazani korisnicima u Office Outlook 2007. Organizacije mogu definisati smernice za upravljanje informacijama za ove fascikle koju odredi period zadržavanja ili kvotu. Korisnici takođe mogu da koriste ove fascikle da biste poslali e-poštu na lokaciji centra za čuvanje zapisa u Office SharePoint Server 2007. 

Upravljanje Veb sadržajem

Office SharePoint Server 2007 uključuje mnoge funkcije koje su korisne za dizajniranje, raspoređivanje i upravljanje intranet portalima velikih, poslovne prisutnosti Internet Veb lokacije i portalima. Pomoću ove funkcije zaposlenih u vašoj organizaciji možete kreirati i objavljivanje veb sadržaja za blagovremeno, koju možete smanjiti troškove i za više lokacija.

Poboljšavanje doslednost i efikasnosti dizajn lokacije    Korišćenjem master stranice, rasporedi stranica i sadržaja stranice, možete lako da uspostavite ili da promenite izgled i doživljaj svih stranica preko čitavu lokaciju. Master stranice definišu uobičajeni elemente koje želite sve stranice na lokaciji da biste delili, kao što je veza za ili navigacije pretrage. Raspored na stranici definiše raspored za određeni tip sadržaja stranice, kao što su vesti članak stranice. To takođe definiše polja koju saradnici mogu da unose različite tipove članak sadržaja, kao što su naslovima članaka, grafike, citati i nestrukturiranih tekst. Kada sadržaja stranice se prikazuju u pregledaču, master stranicu isporučuje uobičajenih sadržaja i sadržaja stranice isporučuje sadržaj karakterističan za stranicu, koji se prikazuje u raspored njegove povezane stranice.

Prilagođavanje lokacija sa Office SharePoint Designer 2007   Office SharePoint Designer 2007 je novi proizvod za kreiranje i prilagođavanje Office SharePoint Server 2007 lokacija i izradu aplikacija omogućenih za tok posla koji su zasnovani na SharePoint tehnologije. Office SharePoint Designer 2007 možete da koristite za kreiranje i Prilagođavanje rasporeda na stranici i master stranica za Office SharePoint Server 2007 lokacije. Podrazumevanu master stranicu za portal za objavljivanje na Office SharePoint Server 2007 se zove blueband.master, a to je dobra početna tačka za brendiranje vaše lokacije. Međutim, ako želite, možete da dizajnirate potpuno nove master stranice u Office SharePoint Designer 2007. Korišćenjem master stranice zajedno sa-art alatki za uređivanje koji koriste kaskadnih opisa stilova, možete lako i efikasno menjate nivou lokacije. 

Objavljivanje SharePoint lokacija sistematičnije   Office SharePoint Server 2007 uključuje predloške lokacije koji podržavaju određeni sadržaj objavljivanje potrebe za vesti lokacije i saradnju i portala za objavljivanje. Svaki predložak lokacije je funkcije objavljivanja omogućene, uključujući traku sa alatkama za uređivanje stranice, uređivač sadržaja i odjavljivanje. Pomoću ove funkcije možete da povežete tokova posla sa zadacima za objavljivanje, uspostavite objavljivanje rasporeda za stranice, Korišćenje funkcija za kreiranje verzija i kontrolisati raspored na stranici. 

Kreiranje i ažuriranje stranice iz uređivača sadržaja zasnovane na vebu    Sa sa Office SharePoint Server 2007 lokacijom za objavljivanje, vlasnika sadržaja možete da koristite ugrađeni uređivač sadržaja da biste kreirali i ažurirati Veb stranice na lokaciji. Na primer, ako ste sektoru menadžera, možete da koristite uređivača sadržaja za radna verzija i oblikovanje objave i drugih informacija na Veb lokaciji tima. Uređivač sadržaja možete koristiti da biste otkucajte tekst za Umetanje hiperveze i slike, primenite stilove i tako dalje. Sve HTML kodiranje radi u pozadini. Alternativno, možete da koristite u HTML uređivaču pristup i uređivanje HTML kôd za stranicu.

Kreiranje i ažuriranje stranice iz klijentskih programa za Office 2007 izdanje    ako je omogućena funkcija konverzije dokumenata na lokaciji Office SharePoint Server 2007 , možete da konvertujete postojeće dokumente Office 2007 izdanje Veb stranice. Na primer, Office Word 2007 dokumente možete da koristite za kreiranje Web stranica za kolekciju lokacija. Takođe je moguće da biste konvertovali Office InfoPath obrazaca (.xml datoteke) na Veb stranice i da kreirate prilagođene konvertore za podršku dodatne formate datoteka. Klijent za kreiranje omogućava vam da koristite funkcije bogatije Office 2007 izdanje programa za brzo kreiranje Veb stranica, sa ili bez veze sa Internetom.

Kreiranje i održavanje varijante lokacije    Grupe korisnika lokacija mogu se razlikovati na više načina, uključujući jezik, geografski region, uređaja za pregledanje ili preduzeća u kome rade. Posao proizvode i održavanja varijanti lokacije može biti teško i dugotrajan. U Office SharePoint Server 2007, funkcija varijanti omogućava administratorima lokacije da se pojednostavi proces upravljanje varijantama putem održavanja prilagodljivih kopija sadržaj sa izvorne lokacije na svakoj ciljnoj lokaciji. Ova funkcija je posebno korisna za objavljivanje višejezičkih lokacija. Na primer, ako navedete izvorne lokacije (na primer, za javnost – engleski) i više ciljnih lokacija (na primer, za javnost – francuski, štampu – japanski), Office SharePoint Server 2007 stalno ciljnim lokacijama sinhronizuje sa izvorne lokacije.

Upravljanje lakše navigacije na lokaciji   Office SharePoint Server 2007 baza svoj model za navigaciju na hijerarhijsku strukturu u kolekciji lokacija. To znači da kada promenite strukturu lokacije (na primer, ako se premeštate podlokacije), promena će biti vidljiva u navigaciji lokacije. Pored toga, kada se lokacija, stranica ili interne veze ažuriraju, oni se automatski preimenovati ili izbrisati u navigaciji. Možete da kreirate veze za navigaciju da biste unutrašnjeg resursi, kao što su stranice, dokumente i druge lokacije i spoljnim lokacijama, kao što su intranet portalima i resursa Internet. Prikaz lokacije, stranice i unutrašnje veze koje korisnik ne vidi uvek prilagodili nivo dozvole korisnika. Vlasnici lokacija možete prikazati stranica i lokacija u navigaciji automatski, sortiranje i uređivanje veza navigacije, ili da odaberete da nasledi Globalna navigacija i trenutne navigacije sa nadređene lokacije. Kontrole navigacije su deo master stranice i mogu biti direktno prilagođene i primenjen u Office SharePoint Designer 2007. 

Upravljanje lokacijama efikasnije    Upotrebite stranicu sadržajem i strukturom lokacije za upravljanje sadržajem i strukturom SharePoint kolekcije lokacija. Sadržaj možete upravljati tako što ćete izvršiti radnje na lokacijama, listama i stavkama liste. Na primer, možete da odjavite, prijavljivanje ili objavljivanje više stavki u isto vreme. Lokacija i stavke liste mogu se lako premeste na druge lokacije u kolekciji lokacija. Takođe, možete da kreirate, prilagođavanje i prikazali autorizacije vezane za izveštaje. Na primer, možete da pronađete i prikažete sve dokumente na lokaciji koja čeka na odobrenje ili svi dokumenti koji su odjaviti. Zatim možete izvršiti radnje sa te dokumente, kao što su odobravanje ih ili im prijavljuje.

Vrh stranice

Poslovne procese i obrazaca

Poslovni procesi su centralni deo svake organizacije, a obrasci su obično u centru za veliki broj poslovnih procesa, kao što je proces odobravanja izveštaja o troškovima. Office SharePoint Server 2007 pruža ugrađene tok posla predlošci će vam pomoći da automatizujete vaših procesa. Takođe možete kreirati prilagođene tokove posla da pojednostavi vaših saradnju procesa. Elektronski obrasci obezbeđene putem usluge InfoPath Forms Services vam mogu pomoći da biste prikupili i provere valjanosti informacije koje dovodi do vaše poslovne procese.

Unapređenje vaše procesa pomoću tokova posla    Tokovi posla pomažu osobama da sarađujete na dokumentima i upravljanja projektnim zadacima preko primene određenih poslovnih procesa na dokumente i stavke na lokaciji Office SharePoint Server 2007 . Office SharePoint Server 2007 sadrži nekoliko unapred definisanih tokova posla koji se bave uobičajenim poslovnim scenarijima:

 • Odobrenje    Ovaj tok posla usmerava dokument ili stavku grupi osoba na odobravanje.

 • Prikupljanje povratnih informacija    Ovaj tok posla usmerava dokument ili stavku grupi osoba na pružanje povratnih informacija.

 • Prikupljanje potpisa    Ovaj tok posla usmerava Microsoft Office dokument grupi osoba u cilju prikupljanja njihovih digitalnih potpisa.

 • Odobrenje trajnog odlaganja    Ovaj tok posla koji podržava procese upravljanja zapisima, upravlja rokom važenja dokumenta i zadržavanjem tako što dozvoljava učesnicima da odlučite da li želite da zadržite ili izbrišete istekla dokumente.

 • Tri faze    Ovaj tok posla se može koristiti za upravljanje poslovnim procesima koji zahtevaju da organizacije prate velike količine problema ili stavki, kao što su problemi korisničke podrške, potencijalnim klijentima ili zadacima projekta.

 • Odobravanje grupa    Ovaj tok posla pruža hijerarhijski organizacioni grafikon sa koje možete da izaberete za odobravanje i dozvoli davaoci odobrenja da koriste kontrolu žiga umesto potpisa. Ovo rešenje je posebno dizajniran za istočnoazijske tržištima.

 • Za upravljanje prevodima    Ovaj tok posla upravlja procesom ručnog dokumenata prevoda tako što ćete kreirati kopije dokument može da se prevesti i dodeljivanjem prevođenja zadatke prevodioci. Ovaj tok posla je dostupan samo za biblioteke za upravljanje prevodima.

Prikupljanje i provere valjanosti informacija pomoću obrazaca zasnovanih na pregledaču    Kada dizajnirate predloške obrazaca sa Office InfoPath 2007 , a zatim ih primenite na Office SharePoint Server 2007 lokaciju, možete da omogućite postavku koja korisnicima omogućava da popunjavaju obrasce pomoću Veb pregledača. To je zato što Office SharePoint Server 2007 koristi InfoPath Forms Services tehnologiju, što – pored omogućava primenu zasnovanim na pregledaču obrazaca – centralna lokacija za skladištenje i upravljanje predlošcima obrazaca za vašu organizaciju.

Kada objavite predložak obrasca na Office SharePoint Server 2007 lokaciju, možete da je distribuirate ne samo na intranetu preduzeća, ali i na spoljnim Web lokacijama, kao što su ekstranet lokacije ili poslovne Veb lokacije. Ovo vam omogućava da prikupi podatke od klijente, partnerima, dobavljačima i drugima koji su ključni za uspeh preduzeće ili organizaciju. Na primer, velike osiguranja možete da koristite jedan predložak obrasca za prikupljanje i obrada osiguranja zatim primenite taj predložak obrasca na njihove Internet i intranet lokacije.

Vrh stranice

Poslovno obaveštavanje

Obično alatke za pristupanje velikim količinama nestrukturiranih podataka u cilju analize bila dostupna samo za osobe sa godina iskustva u skladištenje podataka ili traženje podataka. Objavljivanje na vebu pomoću podataka iz više izvora je istorijski gledano ograničena za projektante i savetnici. Pomoću nove funkcije dostupne u Office SharePoint Server 2007informacioni radnici možete da prikupite podatke iz više izvora i objavite te podatke na vebu.

Office SharePoint Server 2007 možete povezati sa poslovnim aplikacijama kao što su SAP, Siebel i Microsoft SQL Server 2005, što vam omogućava da lako objavljivanje izveštaja, lista i indikatori ključnih performansi (KPI).

Kada objavite izveštaje na osnovu podataka iz jednog od ovih sistema, obezbedite strateški ili operativne podatke za donosioce odluka. Rukovodioci i rukovodioci se oslanjaju na pravovremene i precizne izveštaje donošenje odluka. Primeri izveštaji uključuju Microsoft Office Excel radne sveske, SQL Server Reporting Services izveštaje i Microsoft Office Access izveštaje.

Skladište izveštaja u centar za izveštavanje    Centar za izveštavanje lokacija obezbeđuje centralna lokacija za skladištenje izveštaja koji su zajednički grupi, da li je grupa malog tima ili velike organizacije. Posebne biblioteke dokumenata na lokaciji centra za izveštavanje skladištenje izveštaja, lista i veze ka spoljnim izvorima podataka. Lokacije takođe omogućava pristup predlošcima stranica i Veb segmenti će vam pomoći da kreirate stranice i liste koje sadrže poslovne informacije. U okviru centar za izveštavanje, korisnici možete da pretražujete stavke pomoću kategorija, prikazujete kalendar predstojećih izveštaja i pretplate na izveštaje koje su važne.

Deljenje radnih svezaka Office Excel 2007 interaktivnih izveštaja    Excel Services je server tehnologija koja možete da koristite za deljenje, obezbeđivanje i upravljanje Office Excel 2007 radne sveske kao interaktivnih izveštaja u dosledno u celoj organizaciji. Excel Services vam omogućava da uskladištite Excel radne sveske na serveru, a zatim objavite bilo koji deo tu radnu svesku na Veb stranicu. Korisnici treba samo pregledača za prikaz i interakcija sa podacima uživo. Radna sveska se objavljuje na Web stranici pomoću Web segmenta Excel Web Access. Prednost objavljivanja radne sveske u Web segmentu je u tome sva izračunavanja obavljaju na serveru. Kao rezultat, poslovna logika u radnoj svesci je uvek skrivena. Druga prednost je da postoji samo jedna kopija radne sveske, koji se skladišti u centralnoj, bezbednoj lokaciji. Na Veb stranici, možete da date korisnicima prava samo za prikaz da biste ograničili pristup radnoj svesci. Na primer, možete da sprečite korisnike otvaranjem radne sveske u programu Excel, ili možete da ograničite šta korisnici možete da prikažete.

Povezivanje SharePoint lokacije sa spoljnim izvorima podataka    Možete da koristite podatke iz drugih poslovnih aplikacija, kao što su SAP i Siebel u SharePoint listama, stranice i Veb segmenata. Administratori obično kreiraju sistemske veze i možete da ih skladištite u biblioteke podataka za povezivanje u centar za izveštavanje. Na taj način, centralnoj grupi veza možete lako da pristupa i koriste osobe koje imaju dozvole. Korišćenjem veze ka spoljnim izvorima podataka, možete da napravite Veb stranice i SharePoint liste koja korisnicima omogućava da vršite interakciju sa podacima iz spoljnog izvora bez napuštanja SharePoint stranice.

Indikatori ključnih performansi praćenja    Indikatori ključnih performansi (KPI) su korisni za timovima, menadžeri i preduzeća, pošto napredak. Korišćenjem SharePoint KPI-ovima, možete da lako vizuelizovati odgovore na pitanja kao što su: kako da na ispred ili iza na? Koliko ispred ili iza da? Šta je to minimalna morate da dovršite? KPI-ovi su kreirane pomoću KPI liste, a zatim prikazuju pomoću KPI Web segmenata. KPI liste možete da uskladištite u centar za izveštavanje ili na bilo kojoj lokaciji u Office SharePoint Server 2007, gde se mogu ponovo koristiti osobe koje imaju dozvole za pristup.

Prikaz informacija iz više izvora u kontrolne table    Kontrolne table su alatke koje se koriste za komunikaciju statusa i na disk jedinicu radnju. Na kontrolnoj tabli Office SharePoint Server 2007 je predložak Veb stranicu koja vam omogućava da prikupite i prikazati informacije iz različitih izvora kao što su izveštaji, grafikoni, Metrika i KPI-ove. Na primer, odeljenje Ljudski resursi mogli biste da dizajnirate kontrolne table koje zaposleni koristite da biste prikazali personalizovane informacije, kao što su plate ili pogodnosti istoriju.

Povezivanje i filtrirate informacije na različite načine    Filteri vam omogućavaju da prikažete samo podskup podataka koji vas zanima u prikaz. Na primer, skup podataka može da sadrži pet godina istoriju većeg broja proizvoda za celu zemlju ili region. Pomoću filtera možete prikazati više smisla, kao što su samo jednu prodaje regiona, samo jedan proizvod ili samo trenutnu godinu. Office SharePoint Server 2007 ima 10 Web segmenata za filtriranje koje možete koristiti da biste promenili sadržaj jednog ili više Veb segmenata na stranicu, tako da vaša Veb segmenti prikazuju tačno informacije koje su vam potrebne. Na primer, Veb segment trenutnog korisnika filtera automatski filtrira informacije na osnovu koji je prijavljen na računar. Ovo je korisna kada želite da prikažete samo informacije koje su trenutno dodeljene toj korisnika, kao što su nalozi ili zadaci.

Otključavanje poslovnih podataka kroz katalog poslovnih podataka    Nakon što Katalog poslovnih podataka (BDC) je konfigurisan, osobe iz vaše organizacije možete da koristite Office SharePoint Server 2007 za pronalaženje, prikazivanje i analiziranje podataka koji su uskladišteni u poslovnih aplikacija kao što su SAP, Siebel i Microsoft SQL Server. Zatim možete da kombinujete kolona sa SharePoint lokacije i spoljnih poslovnih aplikacija u jednu listu ili biblioteku. Na primer, možete da skladištite dokumente kao što su predlozi, ugovori i prezentacije u SharePoint liste i zatim povežete te dokumente sa klijenta u bazi podataka upravljanje (CRM) vezu za klijenta. To pomaže da se sva korisnička dokumentacije na jednom mestu, tako da možete lako da se krećete zapis klijenta u poslovnoj aplikaciji.

Takođe, možete da ugradite radnji poslovne aplikacije u listama ili bibliotekama, tako da možete da prikažete korisnički interfejs poslovnih aplikacija, otvorite Veb stranice i obrazaca i izvršili druge korišćenih zadataka sa SharePoint lokacije. Pored toga, Office SharePoint Server 2007 uključuje nekoliko poslovnih podataka Veb segmente koje možete da se povežete i koristite da biste prilagodili način prikazivanja poslovnih podataka na lokacijama. Nakon što omogućava funkcije pretrage poslovnih podataka u Office SharePoint Server 2007, možete da pretražujete poslovne podatke iz programa SharePoint lokacijama.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×