Uvod u objavljivanje Internet kalendara

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Internet kalendari su kalendari koje objavljujete na internet lokaciji gde druge osobe mogu da ih prikažu ili da se pretplate na njih. Internet kalendari koriste format iCalendar i oznaku tipa datoteke .ics.

Možete da delite jednokratnu statičnog kalendara, poznat kao snimci kalendara putem e-poruke. Ili kalendare možete da objavite na specijalno Veb server dizajniran za smeštanje kalendara u iCalendar formatu. Pogodnost načina deljenja je kada promenite kalendara u programu Outlook, promene se sinhronizuju sa Veb serverom. Ovo omogućava onima koji koriste pretplate na Internet kalendar da biste videli najnovije informacije automatski.

Savet: Pogledajte članak Kreiranje dodatnih kalendara da biste dodali nove kalendare.

Razlozi za objavljivanje internet kalendara

Internet kalendari vam omogućavaju da delite kalendar i informacije o dostupnosti sa drugim osobama. Na primer, možete da objavite raspored treninga svog fudbalskog tima. Svaki igrač može da se pretplati na objavljeni kalendar i vidi ispravke koje vi unosite u njega. Druge osobe mogu odabrati da prikažu pretplatu na internet kalendar u veb pregledaču, programu Outlook ili nekoj drugoj aplikaciji.

Način objavljivanja internet kalendara

  • Objavljivanje na lokaciji Outlook.com    Outlook kalendar možete da delite sa drugima tako što ćete ga objaviti na lokaciji Outlook.com.

Da biste delili Outlook kalendar na lokaciji Outlook.com, prvo ga sačuvajte kao iCalendar (.ics datoteka), uvezite ga na Outlook.com i podelite sa osobama koje treba da ga vide.

Sačuvajte kalendar kao .ics datoteku tako što ćete ga izabrati u programu Outlook, a zatim izabrati stavke Datoteka > Sačuvaj kalendar i odabrati tip datoteke Format iCalendar.

Nemate Outlook.com nalog? Saznajte kako da kreirate na lokaciji Outlook.com.

  • Objavljivanje na WebDAV serveru     Ako imate pristup veb serveru koji podržava World Wide Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) protokol, možete da delite kalendare sa drugim osobama.

    Web serveri podržava WebDAV. Administrator servera ili ISP mogu da vam kažu ako podržava WebDAV na serveru koji želite da koristite.

    Da biste objavili kalendar na WebDAV serveru, u meniju Kalendar, u oknu za navigaciju, kliknite na neki kalendar. Na kartici Početak, u grupi Deljenje, kliknite na dugme Objavi na mreži, a zatim izaberite stavku Objavi na WebDAV serveru. Zatim unesite veb adresu servera koji želite da koristite. Obratite se administratoru servera ili ISP-u ako nemate te informacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×