Uvod u Microsoft Exchange uslugu „Objedinjena razmena poruka“

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada je Microsoft Exchange Server nalog omogućen za objedinjenu razmenu poruka (UM), možete da primate e-poštu, glas i faks poruka u prijemnom poštanskom sandučetu. Dodatne funkcije su dostupne za Exchange Server 2010 naloge, uključujući pregled govorne pošte koja isporučuje transkripcijom glasa e-poruke u prijemnom poštanskom sandučetu.

Napomena: Usluga Unified Messaging zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2010 ili Exchange Server 2007 naloga. Administrator Exchange servera morate da omogućite funkciju "Objedinjena razmena poruka" za ove komande bude dostupan.

Funkcije objedinjene razmene poruka

Napomena: Neke funkcije su dostupne samo sa Exchange Server 2010 nalog. Za više informacija o verzijama Exchange nalog, pogledajte članak Određivanje verzije sistema Microsoft Exchange Server nalog povezuje.

 • Pristup Exchange informacijama    Kompletan skup funkcija govorne pošte možete da pristupite sa omogućenim Internetom mobilnim telefonima, Microsoft Office Outlook 2007, Outlook 2010 i Outlook Web App (OWA). Ove funkcije uključuju mnogo opcije govorne pošte i mogućnost da se reprodukuje govornu poruku iz ili oknu za čitanje pomoću integrisana Windows Media Player, ili na listi poruka pomoću zvučnika računara.

 • Preslušavanje preko telefona    Preslušavanje preko telefona funkciju omogućava vam da reprodukujete govorne poruke na telefon. Ako radite u kocki u sistemu office, koristite javni računar ili računar koji nije omogućena za Multimedija ili preslušali govornu poruku koja je poverljivo, možda ne želite da ili moći da biste preslušali govornu poruku kroz zvučnika računara. Reprodukovanje govorne poruke na mobilni telefon, uključujući home, office ili mobilnih telefona.

Više informacija potražite u članku Podešavanje Objedinjena razmena poruka Preslušavanje na opcija za brojeve telefona.

 • Obrazac govorne pošte    Outlook 2007, Outlook Web App i Outlook 2010 obrazac govorne pošte liči podrazumevani prozoru poruke e-pošte. Da sadrži kontrole za radnje kao što su reprodukuje, zaustavlja, ili pauzirati govorne poruke, preko telefona, i dodavanje i uređivanje beležaka.

Obrazac govorne pošte sadrži ugrađeni Windows Media Player i Audio beleške polje. Ugrađeni Windows Media Player i beleške polja se pojavljuju u oba okna za čitanje kada pregledate govornu poruku ili u zasebnom prozoru kada se otvori govornu poruku.

 • Konfiguracija korisnika    Možete da konfigurišete nekoliko opcija govorne pošte za objedinjenu razmenu poruka pomoću programa Outlook Web App (samo za Exchange 2010 nalozi) ili u programu Outlook 2010 (samo za Exchange 2007 nalozi). Na primer, možete da konfigurišete brojevi za telefonski pristup i glas pošte Reprodukuj na broj telefona, a zatim možete poništiti pristup govornoj pošti PIN-a.

Više informacija potražite u članku Konfigurisanje za objedinjenu razmenu poruka Preslušavanje preko opcija za brojeve telefona ili Poništavanje Objedinjena razmena poruka govorne pošte PIN-a.

 • Poziv za odgovaranje na    Odgovaranje na pozive uključuje za odgovaranje na dolaznim pozivima kada niste dostupni, igra jednu od vaš lični Pozdrav, snimanje poruka i slanje Govorna poruka u prijemnom poštanskom sandučetu kao e-poruku.

Više informacija potražite u članku zapis Objedinjena razmena poruka pozdravne poruke govorne pošte i Odaberite Objedinjena razmena poruka govorne pošte za pozdrav.

 • Pravila za odgovaranje na pozive    Pravila za odgovaranje na poziv je nova funkcija dostupna sa nalogom Exchange 2010. Koristite ovu funkciju, možete da odlučite koliko dolazne pozive su odgovoreno. Dolazni pozivi se primenjuju pravila za odgovaranje na poziv način je sličan način kao pravila prijemnog poštanskog sandučeta se primenjuju na dolazne e-poruke. Podrazumevano, nema pravila za odgovaranje na poziv se konfiguriše. Ako dolazni poziv je odgovor na serveru za objedinjenu razmenu poruka (UM), pozivalac je zatraženo da ostavi govornu poruku za pozvani. Korišćenje pravila za odgovaranje na pozive, poziv možete da:

  • Ostavi govornu poruku.

  • Prebaci na alternativne kontakt.

  • Prebaci na alternativne govorne pošte korisnika.

  • Prebaci na drugi telefon brojevi koje ste odredili.

  • Koristite pronaći-funkcije ili ste pronašli putem odobri prenos.

 • Pregled govorne pošte    U usluzi Exchange 2010, za objedinjenu razmenu poruka uloga servera koristi automatskog prepoznavanja govora (ASR) na koju ste poslednju kreirali glas e-poruke. Kada primite glasovnih poruka u prijemnom poštanskom sandučetu, poruke koje sadrže za snimanje i tekst koji je kreiran iz snimanje glasa. Više informacija potražite u članku Uključivanje ili isključivanje Objedinjena razmena poruka pregled govorne pošte.

 • Propuštenim pozivima i govornim obaveštenja o pošti koristeći SMS tekstualne poruke    Možete da konfigurišete vaše postavke govorne pošte se broj mobilnog telefona i konfigurisanje prosleđivanje poziva. Primićete obaveštenja o propuštenim pozivima i nove poruke na mobilni telefon u kao kratki Messaging usluge (SMS) tekstualne poruke. Više informacija potražite u članku Uključivanje ili isključivanje obaveštenja objedinjene razmene poruka.

 • Zaštićena govorna pošta    Zaštićeni govorna pošta je funkcionalnost Objedinjena razmena poruka koja vam omogućava da slanje privatne e-pošte. Ova pošta zaštićen Active Directory Rights Management Services (AD RMS) i ograničava prosleđivanje, kopiranje ili izdvajanje glas datoteke iz e-poruke. Zaštićeni govorne pošte povećava poverljivost objedinjenu razmenu poruka i omogućava upotrebljavate Objedinjena razmena poruka ako želite da ograničite publici na govorne poruke.

 • Glasovni pristup programu Outlook    Postoje dva Objedinjena razmena poruka korisničkog interfejsa dostupni za objedinjenu razmenu poruka korisnike – telefon korisničkog interfejsa (TUI) i glas korisničkog interfejsa (VUI). Ove dve interfejsa zajedno nazivaju glasovni pristup programu Outlook. Glasovni pristup programu Outlook se koristi za pristup sistemu objedinjenu razmenu poruka putem telefona. Kada pozovete u sistemu objedinjene razmene poruka, možete da pristupite Exchange poštanskog sandučeta pomoću glasovnog pristupa programu Outlook i uradite sledeće:

  • Pristup govornoj pošti

  • Slušanje prosleđivanje ili odgovaranje na e-poruke

  • Slušanje informacije iz kalendara

  • Access ili biranja kontakte koji su uskladišteni u globalnom spisku adresa (GAL) ili grupe u kontakte

  • Prihvatanje ili otkazivanje pozive za sastanak

  • Podesite poruku govorne pošte da biste omogućili pozivaoce znate koje nisu dostupne

  • Podešavanje željenih postavki bezbednosti i ličnih opcija

Više informacija potražite u članku Konfigurisanje Outlook fascikle za čitanje Objedinjena razmena poruka glasovni pristup programu Outlook.

 • Grupa adresiranje pomoću glasovnog pristupa programu Outlook    Sa sistemom Exchange 2007 nalog, možete da koristite telefon korisničkog interfejsa (TUI) ili glas korisničkog interfejsa (VUI) u glasovni pristup programu Outlook da biste poslali e-poštu i govorne poruke. Možete samo poslati jednu e-poruka za jednog korisnika u lični kontakti, većem broju primalaca iz kataloga tako što ćete dodati svakog primaoca pojedinačno ili tako što ćete dodati ime liste distribucije iz globalnog spiska adresa. Kad koristite Exchange 2010 nalog, takođe možete poslati e-pošte i govorne poruke korisnika u grupu uskladištene u lični kontakti.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×