Uvod u Microsoft Exchange uslugu „Objedinjena razmena poruka“

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2007 naloga. Većina kućnih i ličnih naloga ne koristi Microsoft Exchange. Exchange 2007 administrator morate da omogućite funkciju "Objedinjena razmena poruka" za ove komande bude dostupan.

Kada Exchange 2007 nalog omogućen za objedinjenu razmenu poruka (UM), možete da primate e-poštu, glas i faks poruka u vaš pojedinačne Exchange 2007  Prijemno poštansko sanduče. Ovaj članak govori o funkcijama Microsoft Office Outlook 2007 za objedinjenu razmenu poruka koji vam omogućavaju da uradite sledeće:

 • Reprodukujete govornu poruku iz okna za čitanje koristeći Microsoft Windows Media Player, koji je integrisan u Office Outlook 2007 obrazac za poštu, ili sa liste poruka.

 • Reprodukujete govornu poruku na telefonu.

 • Konfigurišete pojedinačne postavke govorne pošte.

U ovom članku

Upravljanje opcijama Office Outlook 2007 za Exchange objedinjenu razmenu poruka

Exchange Objedinjena razmena poruka: obrazac govorne pošte

Exchange objedinjenu razmenu poruka: Preslušavanje preko telefona

Upravljanje funkcijama programa Office Outlook 2007 za Exchange uslugu „Objedinjena razmena poruka“

Rešenja nezavisnih proizvođača za objedinjenu razmenu poruka

U prošlosti, kada je bilo dostupno mnogo rešenja nezavisnih proizvođača za objedinjenu razmenu poruka, govorna pošta se primala i skladištila na jednoj lokaciji. Preuzimala se putem telefona ili se preusmeravala u prijemno poštansko sanduče radi reprodukcije iz programa Office Outlook 2007 ili sa klijentskog računara na kojem je pokrenut Outlook Web Access. Čak i ako je sistem za objedinjenu razmenu poruka bio povezan sa sistemom Exchange radi skladištenja podataka govorne pošte, sistem govorne pošte i klijentski računar nisu bili tesno integrisani te zbog toga nisu korisniku pružali savršen doživljaj pri korišćenju govorne pošte.

U okruženjima govorne pošte kao što su ova, kada biste dobili govornu poruku, ona je stizala kao e-poruka sa govornom porukom u okviru priloga. Morali ste da pokrenete Windows Media Player ili neki drugi plejer medija da biste reprodukovali i slušali govorne poruke. Pošto Office Outlook 2007 ili klijentski računar sa programom Outlook Web Access i sistem nezavisnog proizvođača za objedinjenu razmenu poruka nisu bili integrisani, pored toga što ste morali da koristite aplikaciju medija plejera, niste mogli da konfigurišete lične postavke govorne pošte u programu Microsoft Outlook. Lične postavke govorne pošte morali ste da menjate putem druge aplikacije ili koristeći telefon.

Stariji klijenti i Exchange

Ako ste omogućili uslugu „Objedinjena razmena poruka“ i koristite Office Outlook 2007 ili verziju programa Outlook Web Access koja je uključena uz Exchange 2007, imate više opcija govorne pošte od korisnika sistema Exchange koji koriste starije verzije programa Outlook, Outlook Web Access ili Exchange. Korisnici starijih verzija programa Outlook ili Outlook Web Access ili korisnici koji se povezuju sa starijom verzijom sistema Exchange i dalje dobijaju govornu poštu kao standardni zvučni prilog datoteke e-pošte (*.wav ili *.wma) i nisu im dostupne nikakve opcije za konfiguraciju govorne pošte.

Funkcije programa Office Outlook 2007 za uslugu „Objedinjena razmena poruka“

Kako bi se korisniku pružio savršen doživljaj u radu sa govornom poštom, Office Outlook 2007 i verzija programa Outlook Web Access uključena uz Exchange 2007 nude kompletan skup funkcija govorne pošte Exchange 2007 korisnicima koji su omogućili UM. Te funkcije obuhvataju mnoge opcije za konfiguraciju govorne pošte, kao i mogućnost reprodukcije govorne poruke iz okna za čitanje putem integrisanog programa Windows Media Player ili sa liste poruka.

Napomena: Morate koristiti verziju programa Windows Media Player koja nije starija od verzije 7.0 da biste mogli da koristite integrisani plejer medija i opcije.

Funkcije programa Office Outlook 2007 za uslugu „Objedinjena razmena poruka“ uključene su u instalaciju programa Office Outlook 2007.

Kada se instalira Office Outlook 2007 i na Exchange nalogu omogući UM, u dijalogu Opcije pojavljuje se kartica Govorna pošta sa postavkama za konfiguraciju govorne pošte.

Napomena: Funkcije programa Office Outlook 2007 za uslugu „Objedinjena razmena poruka“ dostupne su samo u programu Office Outlook 2007, ne i u starijim verzijama programa Outlook.

Koristeći karticu Govorna pošta možete da konfigurišete postavke kao što su pristupni brojevi telefona i opcija govorne pošte Broj usluge „Reprodukcija na telefonu“, kao i da vratite prethodnu postavku pristupnog PIN koda govorne pošte.

Napomena: Kartici Office Outlook 2007  Govorna pošta dostupna je samo ako je vaš nalog Exchange objedinjenu razmenu poruka omogućena.

Koristeći funkcije programa Office Outlook 2007 za uslugu „Objedinjena razmena poruka“ možete da:

 • Slušate govorne poruke u programu Outlook.

 • Konfigurišete pojedinačne postavke govorne pošte.

 • Prikažete sve govorne poruke na jednoj lokaciji.

 • Razlikujete govorne i faks poruke od e-poruka u prijemnom poštanskom sandučetu pomoću novih ikona. To obuhvata jedinstvena obaveštenja o novim e-porukama, govornim i faks porukama.

 • Utvrdite da li je govorna poruka već reprodukovana.

 • Dodate beleške govornim porukama u okviru za tekst.

 • Odgovorite na govornu poruku e-porukom kada znate kontakt informacije pošiljaoca.

 • Dodate dobijene brojeve telefona u fasciklu Kontakti koristeći priručni meni.

Vrh stranice

Exchange usluga „Objedinjena razmena poruka“: obrazac govorne pošte

Obrazac govorne pošte

Obrazac govorne pošte u programu Office Outlook 2007 liči na podrazumevani obrazac e-poruke, ali vam omogućava da izvršite dodatne radnje. Možete da reprodukujete, zaustavite ili pauzirate govorne poruke, reprodukujete poruke na telefonu ili da dodate i uredite beleške za govornu poruku. Obrazac govorne pošte obuhvata ugrađeni Windows Media Player i prostor za dodavanje beležaka. Ugrađeni Windows Media Player i prostor za beleške prikazuju se u oknu za čitanje kada pregledate govornu poruku ili u posebnom prozoru kada otvorite govornu poruku.

Kontrole za govornu poštu u oknu za čitanje

Opcije obrasca govorne pošte

Obrazac govorne pošte daje interfejs za radnje kao što su reprodukovanje govornih poruka, reprodukovanje govornih poruka na telefonu ili dodavanje beležaka. Ako na Exchange nalogu nije omogućena usluga „Objedinjena razmena poruka“, govorne poruke se primaju kao prilozi, a opcije obrasca govorne pošte nisu dostupne.

 • Reprodukuj      Klikom na dugme Reprodukuj možete da reprodukujete i slušate govorne poruke koristeći zvučnike ili slušalice na računaru. Kada kliknete na dugme Reprodukuj, Windows Media Player će reprodukovati poruku.

 • Reprodukuj na telefonu      Kada kliknete na dugme Reprodukuj na telefonu, izabrana govorna poruka se reprodukuje na broju telefona koji ste naveli. Kada kliknete na dugme Reprodukuj na telefonu, pojaviće se dijalog Reprodukovanje na telefonu u kojem možete da konfigurišete i kontrolišete funkciju „Reprodukovanje na telefonu“.

 • Uredi beleške      Kada na traci sa alatkama kliknete na dugme Uredi beleške, govorna poruka se otvara i možete da dodate ili uredite beleške ili komentare u okviru za tekst Beleške.

Vrh stranice

Exchange usluga „Objedinjena razmena poruka“: reprodukovanje na telefonu

Šta je funkcija „Reprodukovanje na telefonu“?

Funkcija „Reprodukovanje na telefonu“ vam omogućava da reprodukujete govorne poruke preko telefona. Osim slušanja govornih poruka preko zvučnika računara, govornu poruku možete da reprodukujete koristeći bilo koji telefon. To obuhvata kućni, kancelarijski ili mobilni telefon. U situacijama kada sedite u kancelariji, koristite javni računar ili računar na kojem nije omogućen zvuk ili slušate govornu poruku koja je poverljiva, možda ćete želeti da poruku privatno poslušate na telefonu.

Kada u obrascu govorne pošte u programu Office Outlook 2007 kliknete na opciju trake sa alatkama Reprodukuj na telefonu, pojavljuje se dijalog Reprodukovanje na telefonu. Dijalog Reprodukovanje na telefonu nudi opcije za unos broja u polje Biranje broja ili klik na broj na listi nedavno korišćenih brojeva, započinjanje i završavanje poziva, kao i statusnu poruku za nadgledanje poziva.

Napomena: U jednom trenutku može da se reprodukuje samo jedna govorna poruka. Ako pokušate da započnete još jedan poziv za reprodukciju na telefonu dok je prethodni poziv i dalje u toku, pojaviće se poruka o grešci.

Brojevi za funkciju „Reprodukovanje na telefonu“

Lista nedavno korišćenih brojeva telefona

U dijalogu Reprodukovanje na telefonu možete pogledati listu brojeva telefona koje ste nedavno koristili. Broj telefona naveden na kartici Govorna pošta uvek se prikazuje kao stavka na vrhu i automatski se bira kao primarni broj. Možete da koristite padajući meni da biste izabrali druge brojeve telefona koje ćete pozvati. Ova funkcija nije dostupna u programu Exchange 2007 Outlook Web Access.

Preslušavanje preko telefona opcije

Dijalog Reprodukovanje na telefonu pruža opcije Biranje broja i Prekid veze. Kada se otvori dijalog Reprodukovanje na telefonu, opcija Biranje broja je dostupna, a opcija Prekid veze je nedostupna. Kada započnete poziv, opcija Biranje broja postaje nedostupna dok se poziv ne završi. Poziv možete da završite izborom opcije Prekid veze ili tako što ćete prekinuti poziv na telefonu. Zatvaranje dijaloga Reprodukovanje na telefonu i klik na dugme Zatvori prekidaju poziv u toku.

Polja „Tema“, „Poslato“ i „Status“

Donji deo dijaloga Reprodukovanje na telefonu prikazuje temu govorne poruke, datum i vreme slanja i poruku o trenutnom statusu poziva. Tu se prikazuju i sve greške specifične za funkciju reprodukcije na telefonu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×