Uvod u lokacije, radne prostore i stranice

Veb sajtove i podsajtove najvišeg nivoa možete da koristite kako biste podelili sadržaj sajta na različite sajtove kojima se zasebno upravlja da biste ga lakše organizovali.

U ovom članku

Šta je to sajt?

Šta je to radni prostor?

Šta je to stranica?

Šta je to sajt?

Veb sajt je grupa povezanih veb stranica koje hostuje HTTP server na svetskoj komunikacionoj mreži ili na intranet sajtu. Većina veb sajtova ima matičnu stranicu kao početnu tačku. Matična stranica je međusobno povezana sa drugim stranicama pomoću hiperveza. Sajtove i podsajtove najvišeg nivoa možete da koristite kako biste podelili sadržaj sajta na različite sajtove kojima se zasebno upravlja. Veb sajtovi najvišeg nivoa mogu da imaju više podsajtova, a sami podsajtovi mogu da imaju više podsajtova. Cela struktura veb sajta najvišeg nivoa i svih njegovih podsajtova naziva se veb kolekcija lokacija.

Ta hijerarhija omogućava korisnicima da imaju glavni poslovni sajt za ceo tim, uz pojedinačne poslovne sajtove ili deljene sajtove za manje projekte. Veb sajtovi i podsajtovi najvišeg nivoa pružaju različite nivoe kontrole nad funkcijama i postavkama sajtova. Administrator veb sajta kontroliše mogućnost pravljenja sadržaja na veb sajtu kao i mogućnost pristupanja i doprinošenja njemu.

Vrh stranice

Šta je to radni prostor?

Radni prostor je jedinstveni veb sajt koji pravite, koji članovima tima pruža alatke i usluge za saradnju za zajednički rad na dokumentima ili za resurse koji su relevantni za sastanke. Radni prostor može da sadrži liste informacija, na primer one povezane sa dokumentima, članovima tima i vezama. Da biste napravili sajt radnog prostora, morate da budete član nivoa dozvole sa dozvolom „Pravljenje podsajtova“ za taj SharePoint sajt. Windows SharePoint Services omogućava da pravite sledeće sajtove radnog prostora:

Sajt radnog prostora

Opis

Radni prostor dokumenata

Ovaj predložak pravi sajt koji članovi tima mogu da koriste za zajednički rad na dokumentima. On pruža biblioteku dokumenata za skladištenje osnovnog dokumenta i pomoćnih datoteka, listu „Zadatak“ za dodeljivanje stavki obaveze i listu „Veze“ za resurse koji su u vezi sa dokumentom.

Osnovni radni prostor za sastanke

Ovaj predložak pravi sajt koji pruža sve osnove za planiranje, organizovanje i praćenje sastanka. On sadrži sledeće liste: „Objekti“, „Učesnici“, „Dnevni red“ i „Biblioteka dokumenata“.

Prazan radni prostor za sastanke

Ovaj predložak pravi prazan sajt radnog prostora za sastanke koji možete da prilagodite na osnovu svojih zahteva.

Radni prostor operativnog sastanka

Ovaj predložak pruža radni prostor sastanka koji članovi tima mogu da koriste za pregled relevantnih dokumenata i beleženje odluka. On sadrži sledeće liste: „Ciljevi“, „Učesnici“, „Dnevni red“, „Biblioteka dokumenata“, „Zadaci“ i „Odluke“.

Radni prostor za društvene sastanke

Ovaj predložak pravi sajt koji pruža alatku za planiranje za društvene događaje, koja obuhvata diskusionu tabelu i biblioteku slika za objavljivanje slika događaja. On sadrži sledeće liste i veb segmente: „Učesnici“, „Putokazi“, „Slika/Logotip“, „Poneti“ „Diskusije“ i „Biblioteka slika“.

Radni prostor za sastanak sa više stranica

Ovaj predložak pravi sajt koji pruža sve osnove koje članovi tima mogu da koriste za planiranje, organizovanje i praćenje sastanka sa više stranica. On sadrži sledeće liste: „Ciljevi“, „Učesnici“ i „Dnevni red“, pored dve prazne stranice koje možete da prilagodite na osnovu zahteva.

Predlošci sajta

Windows SharePoint Services pruža sledeće predloške za saradnju koje možete da koristite prilikom pravljenja novog sajta.

Predložak sajta

Opis

Lokacija tima

Ovaj predložak pravi sajt koji timovi mogu da koriste za pravljenje, organizovanje i deljenje informacija. On obuhvata biblioteku dokumenata i osnovne liste kao što su „Objave“, „Kalendar“, „Kontakti“ i „Veze“.

Prazna lokacija

Ovaj predložak pravi veb sajt sa praznom matičnom stranicom koju možete da prilagodite pomoću pregledača ili programa za veb dizajn kompatibilnog sa Windows SharePoint uslugama tako što ćete dodati interaktivne liste i druge funkcije.

Wiki sajt

Ovaj predložak pravi sajt na kom možete brzo i lako da dodajete, uređujete i povezujete veb stranice.

Blog

Ovaj predložak pravi sajt koji možete da koristite za objavljivanje informacija i omogućavanje drugima da ih komentarišu.

Predlošci aplikacije

Ovi predlošci su napravljeni tako da ispune zahteve specifičnih poslovnih procesa ili skupova zadataka unutar svake organizacije, bez obzira na njenu veličinu. Predlošci mogu da se primene na uobičajene scenarije, kao što je upravljanje tehničkom podrškom ili praćenje marketinške kampanje. Da biste saznali više i preuzeli predloške, pročitajte veb stranicu Predlošci aplikacije za Windows SharePoint Services.

Vrh stranice

Šta je to stranica?

Veb stranica je sajt koji može da prikaže liste informacija, što članovima tima omogućava da organizuju informacije na bilo koji željeni način, na primer po temi, krajnjem roku ili autoru. Na primer, možete da izvršite sledeće radnje:

  • Filtriranje sadržaja kako bi se video samo skup informacija koje se odnose na vas

  • Sakrivanje informacija koje vas ne zanimaju

  • Promena redosleda kojim su navedene informacije

  • Postavljanje prilagođenih pregleda kako bi članovi tima mogli lakše da se brzo fokusiraju na odgovarajuće informacije

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×