Uvod u funkcije kataloga poslovnih podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Zaposleni u vašoj organizaciji mogu da koriste funkcije Katalog poslovnih podataka (BDC) sistema Microsoft Office SharePoint Server 2007 za pronalaženje, prikazivanje i analiziranje podataka uskladištenih u specijalizovanim poslovnim programima koji se ponekad nazivaju poslovnim aplikacijama.

Ovaj članak pruža pregled funkcija SharePoint lokacija koje rade sa katalogom poslovnih podataka. Više informacija o BDC-u potražite odeljku Takođe pogledajte.

U ovom članku

Preduslovi za rad sa funkcije kataloga poslovnih podataka

Korišćenje funkcije kataloga poslovnih podataka da biste prikazali poslovnim podacima na lokaciji

Traženje poslovnih podataka

Preduslovi za rad sa funkcijama kataloga poslovnih podataka

Da biste mogli da radite sa poslovnim podacima u sistemu Office SharePoint Server 2007, poslovni analitičar, administrator ili programer u organizaciji mora da dovrši sledeće zadatke:

  1. Poslovni analitičar definiše zahtevima BDC rešenje. To može da uključuje identifikovanje lica koje korisnici moraju da pristupe iz Office SharePoint Server 2007 lokacijama i prilagođene aplikacije.

  2. Autor metapodataka definiše i testira potrebne metapodatke u XML formatu pomoću BDC modela metapodataka.

  3. Administrator primenjuje metapodatke u XML-u dodavanjem definicije aplikacije u BDC. Administrator je obično odgovoran i za navođenje postavki za pravo pristupa, nadzor i potvrdu identiteta.

Napomena: U zavisnosti od veličine i strukture organizacije, uloge korisnika za izvršavanje tih zadataka mogu se da razlikovati od uloga korisnika koje su ovde pomenute.

Na sledećoj slici prikazan je primer toka posla za način na koji organizacija može da dovrši zadatke neophodne za rad sa poslovnim podacima u sistemu Office SharePoint Server 2007.

Zadaci neophodni za rad sa poslovnim podacima

Vrh stranice

Korišćenje funkcija kataloga poslovnih podataka za prikazivanje poslovnih podataka na lokaciji

Kada se dovrše zadaci opisane u Preduslovi za rad sa funkcije kataloga poslovnih podataka , osobe iz vaše organizacije možete da koristite funkcije BDC da biste prikazali i analizirali podatke na Office SharePoint Server 2007 lokacijama. Sledeća tabela navodi svaku funkciju BDC i opisuje kako se koristi.

Funkcija kataloga poslovnih podataka

Opis

Web segmenti poslovnih podataka

Office SharePoint Server 2007 obuhvata nekoliko Web segmenata poslovnih podataka koji mogu da prikažu bilo koji entitet iz kataloga poslovnih podataka. Web segmente poslovnih podataka možete koristiti za prilagođavanje načina prikazivanja poslovnih podataka na SharePoint lokaciji. Web segmente možete i povezivati tako da se prilikom izvršavanja radnje na jednom Web segmentu promeni sadržaj drugog Web segmenta.

Poslovni podaci na listama

Poslovne podatke možete uključiti u bilo koju postojeću SharePoint listu ili biblioteku dokumenata dodavanjem kolone sa poslovnim podacima. Kolona sa poslovnim podacima predstavlja tip polja koji vam omogućava da bilo koji entitet definisan u katalogu poslovnih podataka dodate na SharePoint listu ili u biblioteku.

Radnje poslovnih podataka

Radnje poslovnih aplikacija možete da uključite na liste ili u biblioteke da biste informacije o profilu mogli da ažurirate direktno u poslovnoj aplikaciji, kao što su SAP ili Siebel. Radnje se primenjuju kao veze, tako da možete da ih koristite i za izvršavanje jednostavnih radnji poput slanja e-poruke ili otvaranja Web lokacije.

Poslovni podaci u korisničkim profilima

Profili poslovnih podataka kreiraju se po podrazumevanoj vrednosti kada se aplikacija registruje u Katalogu poslovnih podataka. Profili poslovnih podataka kreiraju se za svaki tip poslovnih podataka u poslovnoj aplikaciji koju administrator deljenih usluga odabere da prikaže. Profile poslovnih podataka možete koristiti za poboljšavanje korisničkih informacija u sistemu Office SharePoint Server 2007 uključivanjem poslovnih podataka iz bilo kog spoljašnjeg izvora podataka koji je registrovan u BDC-u.

Vrh stranice

Traženje poslovnih podataka

Tokom pretrage preduzeća u sistemu Office SharePoint Server 2007, podatke uskladištene u spoljnim poslovnim aplikacijama možete da pretražujete direktno sa SharePoint lokacije. Kada omogućite funkciju pretrage poslovnih podataka u sistemu Office SharePoint Server 2007, možete da kreirate nove tipove rezultata pretrage zasnovane na određenim entitetima podataka koji su registrovani u BDC-u. Na primer, ako u BDC-u registrujete bazu podataka AdventureWorks SQL Server 2000 Sample, pretraga preduzeća može da prikupi i vrati podatke o klijentima u rezultatima pretrage.

Više informacija o pretrazi preduzeća i bazi podataka AdventureWorks SQL Server 2000 Sample potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×