Uvod u dizajniranje obrasca u programu InfoPath 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

InfoPath pruža opcije da biste omogućili da kreirate obrasce za prikupljanje informacija od korisnika ili prikazuje informacije iz izvora podataka. Ovaj članak vas vodi kroz korake neophodne za prvi koraci, dizajnirate, podešavanje i objavite InfoPath obrasca.

U ovom članku

Planiranje predloška obrasca

Izbor predloška

Izaberite vizuelnom rasporedu predloška obrasca

Dodavanje veza da biste prosledili ili prijem podataka iz drugih izvora

Dodavanje polja i kontrole

Dodavanje novog prikaza u obrazac

Dodavanje pravila

Objavljivanje u InfoPath predložak obrasca

Provera dizajna obrasca

Planiranje predloška obrasca

Pre nego što dizajnirate InfoPath obrasca važno je da planirate dizajna obrasca. Na primer, razmislite o sledećim situacijama:

  • Da li će predložak obrasca imati jednog prikaza (stranica) ili više prikaza?

  • Da li ste planirali se treba podatke prikupljene ili prikazane?

  • Bilo koje delove predloška obrasca treba da budu samo za čitanje?

Planiranje gde će biti postavljena na pojedinačne kontrole i način na koji želite predloška obrasca da pretražite i funkcija. Dok je uvek možete da promenite predložak obrasca nakon što ste ste počeli da radite na njemu, uvek je više efikasno da biste počeli sa dizajniranjem u vidu.

Vrh stranice

Izbor predloška

Prva stvar koju treba da uradite kada dizajnirate u InfoPath predložak obrasca je da biste odabrali tip predloška. Kada otvorite InfoPath 2010, Galerija predložaka se pojavljuju na kartici datoteka koje su grupisane u četiri kategorije – Popularne predložaka obrazaca, Napredne predložaka obrazaca, InfoPath 2007 predloške obrazacai Komponente predloška . Tip predloška da biste izabrali zavisi od toga kako će se koristiti u predlošku obrasca i kakav je možda povezan sa izvorima podataka.

Vrh stranice

Izaberite vizuelnom rasporedu predloška obrasca

Kada izaberete predložak, možete da prilagodite ili da nastavite sa podrazumevani raspored. Kada prilagodite raspored, možete da odaberete predložak rasporeda stranice, a zatim tako što ćete prilagoditi izgled i doživljaj obrasca tako što ćete dodati stilovi prilagođeni ili unapred definisane tabele, a zatim primeniti temu u predložak obrasca.

Za više informacija u vezi sa pravljenje rasporeda u predlošku obrasca, pogledajte članak rasporedite predloška obrasca.

Vrh stranice

Dodavanje veza da biste prosledili ili prijem podataka iz drugih izvora

Podaci za povezivanje je dinamičku vezu između Microsoft InfoPath obrasca i spoljnog izvora podataka, kao što je SharePoint, Veb usluge ili u bazi podataka koji se koristi da primite ili prosledite podatke. Spoljni izvori podataka se mogu koristiti da biste se uverili da obrasca je uvek ažuriran – promene izvršene u spoljnom izvoru podataka automatski odražavaju u InfoPath obrazac. Prosleđivanju vam omogućava da navedete gde se prosleđuje podatke obrasca.

Vrh stranice

Dodavanje polja i kontrole

U programu InfoPath, polja i kontrole nisu isto. Polja se prikazuju u oknu zadataka polja i predstavljanje podataka koje se prikupljaju po obrascu. Ovi podaci će biti sačuvana kao XML i mogu se poslati na razne odredišta. Međutim, kontrole ne sadrže podatke samu; kontrole su uvid u podatke koje prikuplja obrazac. Kontrole omogućavaju korisniku da unesete podatke na način koji vam najviše za tip biti prikupljene informacije.

Na primer, ako želite da prikupite ime projekta i njen status u projektu praćenja obrasca, oba polja mogla sačuvati kao tekst. Možda ćete želeti da biste dozvolili korisnicima da unesete sve tekstualnu nisku kao ime projekta, ali Zahtevaj od korisnika da biste izabrali statusa sa liste opcija. Da biste to uradili, koristite kontrolu okvira za tekst za polje ime projekta i okvira padajuće liste za polje status.

Za više informacija u vezi polja i kontrole, pogledajte članak Uvod u kontrole.

Vrh stranice

Dodavanje novog prikaza u obrazac

Prikazi (ili stranice) su način za organizovanje obrasca u različitim delovima koji želite da predstavite zasebno. Tri dela mogu biti prikazane ili po određenom redosledu, određene osobe ili za određenu namenu. Na primer, sa obrascem za izveštaj o statusu možete podesiti drugi prikaz za praćenje istorije promena statusa. Ovaj prikaz može se koristi da biste se uverili da su projekti prate u izveštaj o statusu sastanka krajnjim rokovima.

Za više informacija koji se odnosi na dodavanje prikaza u obrazac, pogledajte članak Dodavanje, brisanje i zamena prikaza (stranica) u obrascu.

Vrh stranice

Dodavanje pravila

Pravila vam omogućavaju da kontrolišete ponašanje obrasca tako što ćete izvršiti takve radnje kao automatski prikazuje poruku u dijalogu, postavljanje vrednosti polja, izvršavanje upita ili prosleđivanje podatke za povezivanje, prebacivanje između prikaza, ili otvaranje ili zatvaranje obrasca kao odgovor na određene događaje i uslove. Događaji možete da uključite za promenu određenog polja u obrascu, što ćete kliknuti na dugme, Umetanje ponavljajuća sekcija ili redova u ponavljajućoj tabeli ili otvaranja ili prosleđivanja obrasca. Uslovi mogu da sadrže izračunavanja, uloge korisnika, i da li je prazna, u okviru određenog opsega, vrednost polja jednaka vrednosti drugog polja počinje ili sadrži određene znakove.

Vrh stranice

Objavljivanje u InfoPath predložak obrasca

Kada se dovrši dizajna obrasca, morate da objavite predložak obrasca tako da korisnici mogu da popune obrasce zasnovane na predlošku obrasca. Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Čuvanje predloška obrasca ga čuva kao datoteka, ali ne postane dostupan korisnicima da popune. Proces objavljivanja menja predložak obrasca za distribuciju tako što ćete dodati lokacije za objavljivanje i obradu uputstva odeljke, tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca. Instrukcije za obradu omogućavaju obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca da biste automatski ažurirali Ako izvršite promene u predložak obrasca nakon objavljivanja.

Za više informacija u vezi sa objavljivanje obrasca, pogledajte članak objavljivanje obrasca.

Vrh stranice

Provera dizajna obrasca

Ponekad se obično kada konvertujete u predložak obrasca u programu InfoPath Filler predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem ili konvertovanja u InfoPath 2010 predložak obrasca u InfoPath 2007 ili 2003 formatu, može doći do problema sa kompatibilnošću. Čak i ako je fokus u programu InfoPath pokušava da sprečite probleme sa kompatibilnošću ograničavanjem dizajner obrasca na kompatibilni izbora, na osnovu odabranom predloška, oni i dalje mogu da se jave. InfoPath provere grešaka kada otvorite predložak obrasca, promenite postavka u predlošku obrasca kompatibilnosti, čuvanje ili objavljivanje predloška obrasca ili uvoz Office dokumenta kao predloška obrasca. Ako su pronađene greške, InfoPath će vas upitati da biste ih rešili.

Više informacija u vezi sa kompatibilnošću potražite u članku Provera valjanosti dizajna obrasca.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×