Uvod u ažuriranje postojećih predložaka obrazaca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada objavite predložak obrasca koji ste promenili, InfoPath možete da ažurirate predložak obrasca (.xsn datoteka) i sve postojeće obrasce (.xml datoteke) koji su zasnovani na predlošku obrasca. Po podrazumevanim postavkama, InfoPath automatski zamenjuje stariju verziju predloška obrasca sa najnovijom verzijom. Možete da odaberete način ažuriranja koja vam više odgovara za postojeće korisničke obrasce.

U ovom članku

Kako InfoPath ažurira predloške obrazaca

Za ažuriranje predložaka obrazaca omogućenih za pregledač

Sprečavanje gubitka podataka u postojećim korisničkim obrascima

Opcije za ažuriranje postojećih korisničkih obrazaca

Kako InfoPath ažurira predloške obrazaca

Kada korisnici prvi put otvorite obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca, osnovnih datoteku predloška obrasca se skladišti u privremenu lokaciju na računarima. Ta privremena lokacija se zove keš. Između ostalog, keširana lokacija omogućava korisnicima koji su van mreže da biste mogli da radite sa lokalnu kopiju predloška obrasca.

InfoPath ažurira keširanu verziju predloška obrasca kad god je nova verzija postane dostupan. Ova ispravka obavlja automatski svaki put kada korisnici otvore novu verziju obrasca. Ako korisnici rade van mreže kada objavite ažurirani predložak obrasca, ažuriranje dolazi sledeći put kada se povežete sa mrežom.

Korisnici obično neće primetiti da se ažuriranje odvija, iako možete da navedete u suprotnom prilikom dizajniranja predloška obrasca.

Napomena: Obrazac prilagođene instalacije predložak je predloška obrasca koji je instaliran na računaru korisnika paket Microsoft Windows Installer (MSI) ili drugim instalacioni program. Sa ovim tipom predloška obrasca, morate ručno da ponovo instalirate predložak obrasca na računare korisnika svaki put kada ažurirate ga. Instalacija može da se pojavi automatski, preko programa kao što je Microsoft Systems Management Server (SMS) 2003, kroz primenu na radnu površinu da biste radnu površinu ili kroz neku vrstu instalacione skripte.

Vrh stranice

Za ažuriranje predložaka obrazaca omogućenih za pregledač

Svi predlošci obrazaca omogućeni za pregledač se nalaze na serveru koji radi pod operativnim sistemom InfoPath Forms Services, što je server tehnologija koja je ugrađena u Windows SharePoint Services 3.0. Postoje dva režima primene za hostovanje predložaka obrazaca na serveru na kojem InfoPath Forms Services: jedan za primenu krajnjeg korisnika, a drugi za primenu od strane administratora. Kada ažurirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, razmotrite sledeće:

  • Ako planirate da ažurirate na predložak obrasca odobren od strane administratora, morate da objavite predložak obrasca, a onda dati se svom administratoru farme Windows SharePoint Services 3.0 za primenu u biblioteci obrazaca u kolekciji lokacija. Kolekcije lokacija je skup Veb lokacije na virtuelnom serveru koje imaju istog vlasnika i dele administrativne postavke. Kada administrator farme primeni ažurirani predložak obrasca, možete navesti nadogradnje opciju „tako što ćete zajedno”, što omogućava ažurirana verzija obrasca primenjuje uporedo originalnu verziju. Ta opcija ažuriranja omogućava korisnicima koji su u sredini popunjavanje obrasca kada ažuriranu verziju je primenjen da biste završili popunjavanje obrasca bez gubitka svoj rad.

  • Ako objavljujete ispravke u predložak obrasca koji ste sami raspoređeni Windows SharePoint Services 3.0 biblioteku ili listu, korisnici koji se nalaze u sredini popuniti obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca će videti poruku o grešci kada pokušaju da sačuvaju ili proslede svoje f Orm. Zbog toga, možda ćete želeti da obavestite korisnike o ispravkama i preuzeti van mreže predloška obrasca tokom koje vremena da biste izvršili ispravke.

Vrh stranice

Sprečavanje gubitka podataka u postojećim korisničkim obrascima

Ako treba da ažurirate postojećeg predloška obrasca, možete da ga promenite, ponovo ga objavite i ponovo distribuirajte korisnicima. Međutim, određene tipove promena može sprečiti pristup podacima u popunjene obrasce koji su zasnovani na originalnog predloška obrasca.

Ako napravite promene u predložak obrasca koji može dovesti do gubitka podataka ili greške u obrasce koji su već popunjeno, pojaviće se poruka. Često videćete poruku kada dodate nove, obavezna polja u predložak obrasca ili kada preimenujete ili uklonite polja ili grupe iz predloška obrasca.

Poruka o grešci koja upozorava dizajnere obrazaca o mogućem gubitku podataka

Kada dobijete ovu poruku, ako kliknite na dugme da i nastavite sa promenama, to možda neće biti moguće za pristup podacima u postojeće obrasce nakon što ste objavili predložak obrasca. U nekim slučajevima, to može da bude prihvatljiv. Moraćete da odlučite šta radi i za vašu situaciju.

Da biste se uverili da imate pristup podatke koje ste već prikupili od korisnika, pratite sledeća uputstva kada napravite promene u vaš originalni predložak obrasca:

  • Nemojte da preimenujete postojeća polja i grupe u izvoru podataka.

  • Nemoj da premeštaš postojeća polja i grupe oko u izvoru podataka.

  • Nemojte brisati postojeća polja i grupe u izvoru podataka. Kontrole možete izbrisati iz predloška obrasca bez uzrokuje probleme, sve dok ne napustite na kontrolu odgovarajućeg polja ili grupe u izvoru podataka.

Vrh stranice

Opcije za ažuriranje postojećih korisničkih obrazaca

Kada unesete izmene u postojeći predložak obrasca, postojeće obrasce (.xml datoteke) koji su zasnovani na predlošku obrasca možda ćete morati da se ažurirati tako da rade sa najnovijom verzijom predloška obrasca. Ovim se obezbeđuje da korisnici mogu da nastave da rade sa njihovim postojećim obrascima bez problema, a to možete da nastavite da biste pristupili sve podatke koji su prikupljeni u tim obrascima. Kada ažurirate postojeće obrasce za korisnike, postoje tri načina na raspolaganju:

  • Automatsko ažuriranje obrazaca    Možete pustiti InfoPath automatski ažurira postojeće obrasce, što je podrazumevana postavka. U ovom slučaju, sve postojeće obrasce podudaraće se sa ažuriranim predloškom obrasca. Na primer, ako ste uklonili okvir sa listom u predlošku obrasca i zatim objavite izmenjeni predložak obrasca, InfoPath će automatski ukloniti iz postojeće obrasce kontrola okvira sa listom.

  • Ažuriranje obrazaca pomoću koda     Tehnički stručnjaci možete pisati kôd da biste upravljali OnVersionUpgrade događaja koji se pojavljuje kada je broj verzije obrasca koji se otvara stariji od broja verzije predloška obrasca na kom se zasniva. Na primer, u obrascu izveštaja o troškovima OnVersionUpgrade rukovalac događajem možete da koristite da biste utvrdili da li je obrazac sa starije verzije sadrži polje pod nazivom emailAddress i, ako ne, dodajte polje u obrazac. Događaj OnVersionUpgrade je koristan za primenu promena u XML šema na kome se zasniva vaš predložak obrasca.

  • Odaberite ne želite da ažurirate obrasce     Možete odabrati da ne ažurirate postojeće obrasce. Kada je ova opcija izabrana, korisnici će moći da popunjavaju obrasce zasnovane na predlošku obrasca, ali možda nećete moći da otvorite postojeće obrasce. Ako su može da otvori postojeće obrasce, nećete moći da uredite dodata polja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×