Uvoženje lozinki iz tekstualne datoteke

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: Ova funkcija nije dostupna u sistemu Office na Windows RT Računaru. Kontrola je dostupna samo u izdanjima operativnog sistema Office Professional Plus i Office 365 Professional Plus. Pročitajte Excel 2010 radne sveske sa Power Pivot ne rade u nekim verzijama programa Excel 2013. Koju verziju sistema Office koristim?

Ako koristite komande na kartici Inquire za poređenje dve radne sveske, za analiziranje ćelije, radnog lista, za analiziranje radne sveske ili za brisanje suvišnog oblikovanja ćelija, program Excel ipak mora da otvori te datoteke u pozadini (čak i ako su one već otvorene) a te datoteke mogu biti zaštićene lozinkom. Ako vaša organizacija koristi mnogo lozinki za zaštitu datoteka, možete napraviti listu lozinki u tekstualnoj datoteci. Zatim uvezite tu datoteku da bi program Excel mogao da skenira listu lozinki kako bi pronašli one koje važe za zaštićene datoteke.

Ako želite da steknete predznanje o čuvanju lozinki pre nego što nastavite, Pročitajte Upravljanje lozinkama koje se koriste za otvaranje datoteka za analizu i poređenje.

Jedan od najlakših načina za kreiranje tekstualne datoteke je pomoću programa „Beležnica“ u kome kreiranu datoteku treba da sačuvate sa oznakom tipa *.txt (na primer Lozinke.txt). Lozinka i (opcioni) opis se razdvajaju zarezom iza kojeg ne sledi razmak. Opis ne treba da bude smešten u navodnike. Dodatne lozinke unosite u nove redove, kao ovde (neke imaju opis a neke nemaju):

Lista lozinki u datoteci programa „Beležnica“

Lozinka ne mora da bude povezana sa određenom datotekom. Lista lozinki je samo lista koju program za upoređivanje unakrsnih tabela čita sve dok ne pronađe lozinku koja važi za datoteku koju želi da otvori.

  1. U dijalogu Upravljač lozinki kliknite na dugme Uvezi.

    Upravljač lozinki

  2. Pronađite tekstualnu datoteku, kliknite na Otvori i zatim na U redu.


Ako ste uz svaku lozinku naveli i opis, on će se pojaviti pod Opis lozine. Ako lozinka sadrži zarez ne možete da je uvezete jer će taj zarez biti protumačen kao znak za razdvajanje lozinke i njenog opisa. Ako imate lozinku koja sadrži zarez, moraćete ručno da je unesete u dijalog Lozinkatako što ćete izabrati Dodaj.

Ručno dodavanje lozinke


Kad ste uvezli lozinke, na vama je da odlučite da li ćete zadržati tekstualnu datoteku, jer može da vam bude korisna kasnije. Ali, pazite da je sačuvate na bezbednom mestu, kao što ste to uradili sa ostalim lozinkama koje ste zapisali ili na drugi način sačuvali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×