Uređivanje radne sveske koja sadrži funkcije nepodržane u programu Excel Web App

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kad pokušate da otvorite radnu svesku u programu Microsoft Excel Online, možda ćete videti poruku o grešci koja vam saopštava da radna sveska sadrži funkcije koje Excel Online ne podržava. Nepodržane funkcije su sadržaj ili funkcionalnost u radnoj svesci koja sprečava otvaranje ili uređivanje radne sveske ili, u nekim slučajevima, prikazivanje radne sveske u pregledaču. Ovaj članak pruža korake za uređivanje radne sveske, zavisno od prirode nepodržanih funkcija u radnoj svesci.

Za detalje o podrška za funkcije u Excel Online, pogledajte članak razlike između korišćenja radne sveske u pregledaču i u programu Excel.

U ovom članku

Možete da prikažete radnu svesku, ali ne nepodržane funkcije

Radna sveska obuhvata funkcije koje sprečavaju njeno otvaranje u programu Excel Web App

Dobijam poruku o grešci kada pokušam da otvorim radnu svesku u programu Excel

Mogu da prikažem radnu svesku, ali ne i nepodržane funkcije

Ako radna sveska sadrži objekte, kao što su komentari, oblici ili perom, možete da prikažete podatke u radnoj svesci, ali tih objekata nije moguće prikazati u pregledaču. Pored toga, ako radna sveska sadrži tabelu koja je povezana sa spoljnim izvorom podataka (tabela upita), radna sveska prikazuje podatke, kao i koja je nedavno je sačuvana u programu Excel za računare, ne prikaz podataka uživo.

Kad na ovaj način prikažete radnu svesku u programu Excel Online, poruka vas obaveštava da radnu svesku nije moguće prikazati u potpunosti u pregledaču.

Ako pokušate da uredite radnu svesku u Excel Online, poruka vas obaveštava da radnu svesku nije moguće urediti u pregledaču. Poruka obezbeđuje kratka uputstva za kreiranje kopiju radne sveske. Excel Online uklanja nepodržane funkcije iz kopiju, omogućavajući kopiju za uređivanje u pregledaču.

Ako vam ne smeta uklanjanje funkcija radne sveske tako da možete da uredite u pregledaču, napred i napravite kopiju. Ako radije ne bi radio sa kopiju radne sveske, i dalje možete da koristite Excel Online za skladištenje i prikazivanje centralnoj kopiju radne sveske i možete da koristite komandu Otvori u programu Excel u Excel Online da biste uredili radnu svesku.

Sledite dolenavedene korake.

Ako želite da imate mogućnost uređivanja radne sveske u programu Excel Online, uradite sledeće:

 1. U poruci kliknite na vezu Uređivanje kopije.

 2. Prihvatite novo ime koje Excel Online predlaže ili otkucajte neko drugo, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Oprez:  Ako otkucate ime koje se podudara sa originalnim imenom i potvrdite izbor u polju za potvrdu Zameni postojeće datoteke, originalna kopija radne sveske će se izgubiti kada kliknete na dugme Sačuvaj.

 3. Uredite novu kopiju radne sveske u pregledaču. Originalna kopija se ne menja.

Ako ipak ne želite da napravite kopiju ni da uređujete radnu svesku u Excel aplikaciji za računare, uradite sledeće:

 1. U poruci kliknite na dugme Otkaži.

 2. U programu Excel Online izaberite stavku Uređivanje radne sveske, a zatim kliknite na dugme Uredi u programu Excel.

 3. Uredite radnu svesku u Excel aplikaciji za računare. Kad u programu Excel kliknete na dugme Sačuvaj, radna sveska se automatski skladišti na veb lokaciji na kojoj ste je otvorili.

  Napomena: Ako kliknete na dugme Uredi u programu Excel rezultate u poruku koja kaže da nemate podržani pregledač ili ispravne verziji programa Excel, pogledajte članak dobijam poruku o grešci kada pokušam da otvorim radnu svesku u programu Excel, u nastavku ovog članka.

Vrh stranice

Radna sveska obuhvata funkcije koje sprečavaju njeno otvaranje u programu Excel Web App

Neke funkcije, kao što su Zaštita lista i proveru valjanosti podataka, sprečavaju otvaranje da pregledaju ili uređuju u Excel Onlineradne sveske.

Kada pokušate da prikažete ili uredite radnu svesku kao što je ovaj u Excel Online, poruka vas obaveštava da radnu svesku nije moguće otvoriti u pregledaču.

Ako imate dozvolu za uređivanje radne sveske, možete je otvoriti u Excel aplikaciji za računare. U poruci kliknite na vezu Uređivanje kopije.

Ako vidite drugu poruku koja kaže da nemate podržani pregledač ili ispravne verziji programa Excel, pogledajte članak dobijam poruku o grešci kada pokušam da otvorim radnu svesku u programu Excel, u nastavku ovog članka.

Vrh stranice

Dobijam poruku o grešci kada pokušam da otvorim radnu svesku u programu Excel

Ako izaberete stavku Uredi u programu Excel u programu Excel Online, možda ćete videti poruku koja vam saopštava da nemate podržani pregledač ili ispravnu verziju programa Excel. Ukoliko dođe do toga, uradite sledeće:

 • Koristite Office Excel 2003 ili noviju verziju (Windows) ili koristite Excel za Mac 2008 verzije 12.2.9 ili noviju verziju (Mac).

  • Windows: ako koristite Excel 2003, instalirajte najnoviji servisni paket. Ako je vaša verzija programa Excel starija od verzije 2003 ili ako uopšte nemate Excel, preuzmite probnu verziju sistema Microsoft Office 2010 kada vam Office Web Apps aplikacije to zatraže.

  • Mac: Ako verzijom programa Excel za Mac 2008 je starija od 12.2.9 ili nemate Excel za Mac uopšte, Preuzmite je probna verzija sistema Microsoft Office za Mac 2011.

 • Koristite Firefox, Internet Explorer (Windows) ili Safari (Mac). Ako koristite Internet Explorer, omogućite pokretanje ActiveX kontrole. Ako koristite Firefox, morate da koristite i Excel 2010.

Pronađite više informacija o zahtevima za korišćenje komande „Uredi u programu Excel“.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×