Uređivanje prikaza liste u sistemu SharePoint Online

Uređivanje prikaza liste u sistemu SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Postoji mnogo načina za uređivanje prikaza liste. Možete da prikažete podatke sa različitim stilovima, podgrupama, kolone, sortira i filtere. Morate dozvole za doprinos nivo ili višu da biste uredili prikaz.

Uređivanje prikaza

Napomena: Da li ekran izgleda drugačije nego u primerima? Administrator može imati klasični iskustvo postavite na listi ili koristite stariju verziju. Ako je tako, pogledajte članak Kreiranje, promena ili brisanje prikaza liste ili biblioteke. Ako ste vlasnik liste, vlasnik lokacije ili administrator, pogledajte članak Prebacivanje podrazumevanog iskustvo za liste ili biblioteke dokumenata iz novih ili klasični korake da biste podesili podrazumevani iskustva.

 1. U u aplikaciji pokretanje Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , kliknite na dugme SharePoint, pronađite i idite na lokaciju i zatim otvorite listu. Ako ne možete da pronađete na listi, kliknite na dugme Postavke Ikona „Postavke“ , kliknite na Sadržaj lokacije, a zatim otvorite listu.

 2. Na komandnoj traci na listi, kliknite na dugme Opcije prikaza Ikona opcija prikaza liste i izaberite prikaz koji želite da uredite.

  Ponovo kliknite na dugme Opcije prikaza Ikona opcija prikaza liste , a zatim izaberite stavku Uredi trenutni prikaz. U klasičnom iskustvo, izaberite stavku Upravljanje prikazima ili kreiranje prikaza.

  Ako opcija prikaza Ikona opcija prikaza liste nije vidljivo, uverite se da su za uređivanje liste ili niste izabrali jednu ili više stavki. Takođe, možda nemate dozvolu. U tom slučaju, obratite se Office 365 administratoru ili vlasnici lokacije ili liste.

 3. Unesite promene, a zatim kliknite na dugme u redu na dnu stranice. Više informacija potražite u članku Postavke za prikaze.

Postavke za prikaze

Prikazi su mnoge postavke da biste lakše da brzo pronađite informacije koje su vam potrebne na listi. Ovo su postavke za prikaze SharePoint. Sve postavke nisu dostupne za sve tipove prikaza, kao što su postavke prikaza kalendara. Sledeće postavke su podržani u klasičnom iskustvo, ali samo podskup su podržani u sistemu SharePoint Online ili SharePoint Server 2019 liste. Da biste se prebacili u klasičnom iskustvo, kliknite na dugme Vrati se u klasičnom SharePoint na dnu stranice sa listom.

Podrazumevani prikaz   

Možete da promenite podrazumevani prikaz za sve javnog prikaza za tu listu. Da, ali ne možete da postavite lični prikaz kao podrazumevani prikaz. Da biste izbrisali prikaz koji je podrazumevani prikaz, morate prvo da drugi javni prikaz podrazumevanu vrednost za tu listu. Ako napravite podrazumevani prikaz nije prikazan na kreiranje ili uređivanje, prikazivanje stranica, nemate dozvolu za kreiranje javnog prikaza ili je prikaz ličnog prikaza.

Korisnici   

Kada kreirate bilo kom prikazu, možete da podesite da se Ličnog prikaza ili Javni prikazpublika za prikaz. Lični prikaz je prikaz koji samo vi možete da vidite. Javni prikaz je prikaz koji svako može da vidi.

Nije moguće promeniti lični prikaz u javni odnosno javni prikaz u lični. Javni prikaz možete koristiti kao polaznu tačku za lične ili javne prikaze. Lični prikaz možete koristiti kao polaznu tačku samo za lične prikaze.

Ako Kreirate prikaz onemogućena kada pokušate da kreirate prikaz, nemate dozvole za doprinos ili viši nivo. Da Biste kreirali prikaz je dostupan, ali opciju Kreiraj javni prikaz onemogućena nemate dozvolu. Sa Kreiranje ličnog prikaza, potrebna vam je Uređivanje nivoa dozvola ili noviju verziju.

Kolone   

Kolone u prikazu sadrže informacije koje su vam potrebne da biste videli listu stavki. Kolona, u kombinaciji sa drugim funkcijama prikaza, kao što su filteri, može pomoći da vidite samo informacije koje su najvažnije rad. Ovo je posebno korisno ako lista sadrži mnogo stavki. Za više informacija o radu sa kolone da biste kreirali prilagođene prikaze, potražite u odeljku Uređivanje kolone liste u sistemu SharePoint Online.

Kolone Gantovog grafikona   

Pristupiti u klasičnom iskustvo, u okviru Kreiraj prikaz. Izaberite kolone koje će biti u prikaz Gantovog grafikona. Naslov je neophodna tekstualnog polja. Datum početka i datum krajnjeg roka su polja Datum isporuke. Kada izaberete kolone, kao što su naslov, ako nema opcija prikazuje u padajućoj listi, morate da kreirate kolonu za podršku ovaj prikaz.

Sortiranje   

Postavite redosled kojim stavke se pojavljuju u prikazu. Možete da imate na dva kriterijuma. Na primer, prikazivanje stavki na listi zadataka sortirane po prioritetu, a zatim i po krajnji rok.

Filter   

Konfigurisanje prikaza podskup stavki na listi tako što ćete ih filtriranje sa informacijama u kolone na listi. Na primer, prikaz možete prikazati stavke na listi koje su za određeni projekat.

Možete da koristite izračunate kolone ili filtere koji koristite izračunavanja, kao što je [danas] da biste prikazali stavke kada se podudara sa datumom danas ili [ja] da biste prikazali stavke za korisnika prikaza. Možete i da kombinujete jednostavnih jednačine sa funkcijama. Na primer, da biste prikazali stavke koje su kreirane u proteklih sedam dana, filter Kreirano kolonu, podesite operator na je manji od, a zatim postavite vrednost [danas] -7 (bez razmaka). Dodatne informacije potražite primeri uobičajenih formula u SharePoint liste .

Tabelarni prikaz   

Obezbeđuje poljima za potvrdu za svaku stavku tako da korisnici mogu da izaberu više stavki liste da biste izvršili masovne operacije. Ovo možete sačuvati dosta vremena ako veliki broj stavki na listi mora da se promeni. Na primer, možete izabrati korisnika i odjavljivanje više dokumenata.

Grupisanje po   

Grupišite stavke liste tako što ćete informacije u kolonama. Na primer, da grupišete stavke na listi zadataka po prioritetu i zatim procenat dovršenosti. Imajte na umu da ne možete da koristite brzo uređivanje prikaza gde su grupisane stavke.

Ukupne vrednosti   

Prikazuje rezime izračunavanja za kolone u prikazu, kao što su: prebrojavanje, prosek, maksimum, minimalni. Podešavanjem naslov kolone da biste broj na listi, na primer, prikaz će prikazivati broj liste u prikazu i u grupama u prikazu. Kolone koje su dostupne za ukupne vrednosti i postavke za svaku kolonu dostupan se razlikuju u zavisnosti od tipa kolone, kao što su broj i tip liste prikaz je kreirana za.

Stil   

Određuje raspored za prikaz, kao što su biltena. Sve stilove nisu dostupne za sve tipove prikaza.

 • Uokvireno    Prikazuje stavke na listi pomoću rasporeda sličnog vizitkartama. Ovaj stil je dostupan samo za liste.
  Prikaz stila „Uokvireno“

 • Uokvireno, bez oznaka    Slično stilu „Uokvireno“, ali bez oznaka za kolone u prikazu. Ovaj stil je dostupan samo za liste.

 • Podrazumevani    Podrazumevani prikaz varira u zavisnosti od tipa i konfiguracije liste.

 • Detalji o dokumentima    Prikazuje datoteke u biblioteci pomoću rasporeda sličnog vizitkartama. Ovaj stil je dostupan za većinu biblioteka ali ne i za liste.
  Prikaz detalja dokumenta

 • Bilten    Prikazuje stavke u redovima sa linijama između redova.
  Prikaz stila Bilten

 • Bilten, bez linija    Prikazuje stavke u redovima promenljivih nijansi, bez linija između redova.
  Prikaz Bilten, bez linija

 • Okno za pregled    Prikazuje imena stavki na levoj strani stranice. Kada postavite pokazivač na ime stavke, kolone izabrane za prikaz pojavljuju se na desnoj strani stranice.
  Stil prikaza Okno za pregled

 • Osenčeno    Prikazuje stavke u redovima promenljivih nijansi.
  Prikaz Osenčeno

Fascikle   

Izaberite stavku Prikaži stavke u fascikli da biste prikazali listu fascikli u prikazu sa stavkama. Izaberite stavku Prikaži sve stavke bez fascikli da biste prikazali samo stavke sa liste u prikazu se naziva i ravnom prikazu. Možda ćete takođe moći da izaberete da li je prikaz koji kreirate može primeniti u svim fasciklama, samo fascikli najvišeg nivoa ili u fasciklama određenog tip sadržaja.

Ograničenje stavki   

Možete da navedete koliko stavki se prikazuju u isto vreme (grupa) u svakom prikazu ili ukupan broj stavki koje će se prikazati u prikazu. Paket za veći od stavki u prikazu, na duže je potrebno da preuzmete u pregledaču.

Mobilni uređaji   

Možete da navedete da je ovaj prikaz za mobilne uređaje je podrazumevani mobilni prikaz za mobilne uređaje i broj stavki za prikazivanje na listi prikaz Veb segmenta za ovaj prikaz. Ova opcija nije dostupna za sve liste. Prikaz mora biti javni prikaz.

Ostavite komentar

Ažurirani oktobar 8, 2018

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×