Uređivanje prikaza liste u sistemu SharePoint

Uređivanje prikaza liste u sistemu SharePoint

Postoji mnogo načina za uređivanje prikaza liste. Možete da predstavite podatke sa drugim stilovima, podgrupama, kolonama, sortirama i filterima. Potreban vam je nivo dozvole za doprinos ili noviji da biste uredili prikaz.

Uređivanje prikaza

Napomena: Da li ekran izgleda drugačiji od primera ovde? Administrator možda ima klasičnu verziju iskustva na listi ili koristite stariju verziju. Ako je tako, pogledajte članak Uređivanje prikaza liste u sistemu SharePoint Server.

U Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ pokretanje aplikacija izaberite stavku SharePoint, pronađite i idite na lokaciju, a zatim otvorite listu. Ako ne možete da pronađete listu, izaberite stavku postavke Ikona „Postavke“ , izaberite stavku Sadržaj sajta, a zatim otvorite listu.

Kada vidite listu, možete da izmenite prikaz tako što ćete ga prilagoditi na sledeći način:

 • Da biste dodali kolonu, izaberite zaglavlje bilo koje postojeće kolone, a zatim iz padajućeg menija izaberite stavku postavke kolone > dodajte kolonu. (Takođe možete da izaberete + Add Column ili + desno od imena poslednje kolone na vrhu liste.)

  U oknu Kreiranje kolone unesite informacije o koloni, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

  Tabla "pravljenje kolone"
 • Da biste sortirali kolonu, izaberite zaglavlje kolone, a zatim iz padajućeg menija, prve dve opcije će biti metodi sortiranja (na primer , a do ž ili Opadajući redosled). Opcije su zasnovane na tipu kolone i razlikovaće se u skladu sa tim.

  Iz menija "Zaglavlje kolone" u prikazu liste, opcija sortiranja izabrana u modernom SharePoint iskustvu
 • Da biste filtrirali kolonu, izaberite ikonu filtera Ikona filtera . Kada koristite opcije okna, videćete sve opcije filtera za sve kolone koje se mogu filtrirati. Potvrdite izbor u polju za potvrdu ili u skladu sa poljima za potvrdu.

  Opcija filtera izabrana u prikazu liste u modernom SharePoint iskustvu

  (Možete i da izaberete zaglavlje kolone, a iz padajućeg menija izaberite stavku Filtriraj po. Kada se okno otvori, izaberite opciju ili opcije koje želite da koristite za filtriranje kolone, a zatim izaberite stavku Primena.)

 • Da biste grupisali stavke na listi, izaberite zaglavlje kolone, a zatim iz padajućeg menija izaberite stavku Grupisanje po. (U dolenavedenom primeru, stavkama na listi se grupiše po koordinatoru događaja.)

  Iz menija "Zaglavlje kolone" u prikazu liste, omogućeno je za grupisanje po opciji modernog SharePoint iskustva
 • Da biste izmenili postavke kolone, izaberite zaglavlje kolone, a zatim iz padajućeg menija izaberite stavku postavke kolone, a zatim uredite.

Čuvanje prikaza liste

Kada prikažete svoj prikaz na način na koji vam se dopada, možete da ga sačuvate.

 1. U gornjoj navigaciji izaberite stavku sve stavke *.

 2. U padajućem meniju izaberite stavku Sačuvaj prikaz kao, a zatim u dijalogu unesite ime koje želite da date ovom prikazu.

 3. Ako želite da se prikaz deli i javno, potvrdite izbor u polju za potvrdu Neka ovo bude javni prikaz .

 4. Izaberite stavku Sačuvaj.

Podrazumevani prikaz možete da promenite u bilo koji javni prikaz za tu listu. Ali ne možete da postavljate lični prikaz kao podrazumevani prikaz. Da biste izbrisali prikaz koji je podrazumevani, prvo morate da napravite drugi javni prikaz za taj spisak. Ako ovo nije prikazano kao podrazumevani prikaz na stranicama za prikaz ili uređivanje prikaza, nemate dozvolu za kreiranje javnog prikaza ili je prikaz lični prikaz.

Ostavite komentar

Ažurirano 23 decembar, 2019

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×