Uređivanje liste kolone u sistemu SharePoint Online

Uređivanje liste kolone u sistemu SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da promenite postavke, kao što su ime, za SharePoint kolone na listi. U zavisnosti od tipa kolone i tip liste, možete da napravite dodatne promene, na primer koliko teksta koji korisnik može uneti ili koje kolone da biste prikazali ili sakrili. Takođe možete da promenite redosled kojim kolone se pojavljuju na listi. Na primer, na listi proizvoda, možda ćete želeti da promenite broj za stavku ili price poziciji u listi. Morate Uređivanje dozvola nivo ili višu da biste uredili kolonu.

Napomena: Da li ekran izgleda drugačije nego u primerima? Administrator može imati klasični iskustvo postavite na listi ili koristite stariju verziju. Ako je tako, pogledajte članak Promena kolone iz liste ili biblioteke. Ako ste vlasnik liste, vlasnik lokacije ili administrator, pogledajte članak Prebacivanje podrazumevanog iskustvo za liste ili biblioteke dokumenata iz novih ili klasični korake da biste podesili podrazumevani iskustva.

Promena redosleda prikaza kolone

 1. Otvorite SharePoint listu koju želite da radite. Ako ne možete da pronađete na listi u sistemu SharePoint, kliknite na dugme Postavke Ikona „Postavke“ , kliknite na Sadržaj lokacije, a zatim otvorite listu.

 2. Ako želite da promenite redosled kolona u neki drugi prikaz kao podrazumevani, kliknite na dugme Opcije prikaza  Dugme opcije prikaza i odaberite stavku Prikaz. Ime će biti prikazano u Opcije prikaza je ime trenutnog prikaza. Podrazumevano je Sve dokumente.

 3. Zadržite pokazivač i kliknite na strelicu nadole na bilo kom naslovu liste, a zatim kliknite na dugme postavke kolone>Prikaži/sakrij kolone.

  Kliknite na strelicu nadole na bilo kojeg naslova liste, izaberite stavku postavke kolone, a zatim Prikaži/sakrij kolone.

 4. Prevlačenje i otpuštanje kolone gore ili dole da smestite ih u novi nalog. Možete da koristite nagore ili nadole strelice koje se pojavljuju kada zadržite pokazivač iznad kolone.

  Koristite nagore ili nadole strelice, ili prevucite i otpustite kolone položaj

 5. Ponovite korake od 3 da biste promenili redosled svih kolona koje želite, a zatim kliknite na dugme Primeni da biste sačuvali.

 6. Da biste sačuvali prikaz, kliknite na dugme Opcije prikaza  Dugme opcije prikaza , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj prikaz kao. Ažurirajte ime ako želite i kliknite na dugme Sačuvaj.

Prikazivanje ili sakrivanje kolona

 1. Otvorite SharePoint listu koju želite da radite. Ako ne možete da pronađete na listi u sistemu SharePoint, izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“, kliknite na Sadržaj lokacije, a zatim otvorite listu.

 2. Ako želite da prikazivanje ili sakrivanje kolona u prikazu koji je različit od podrazumevanog prikaza, kliknite na dugme Opcije prikaza  Dugme opcije prikaza i odaberite prikaz. Ime će biti prikazano u Opcije prikaza je ime trenutnog prikaza. Podrazumevano je Sve dokumente.

 3. Zadržite pokazivač i kliknite na strelicu nadole na bilo kom naslovu liste, a zatim kliknite na dugme postavke kolone>Prikaži/sakrij kolone.

  Kliknite na strelicu nadole na bilo kojeg naslova liste, izaberite stavku postavke kolone, a zatim Prikaži/sakrij kolone .

 4. U dijalogu Uredi prikaz kolona , potvrdite ili opozovite izbor kolone koje želite da prikažete ili sakrijete.

  Potvrdite ili opozovite izbor kolone da biste prikazali ili sakrili

 5. Kliknite na dugme Primeni da biste sačuvali.

 6. Da biste sačuvali prikaz, kliknite na dugme Opcije prikaza  Dugme opcije prikaza , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj prikaz kao. Ažurirajte ime ako želite i kliknite na dugme Sačuvaj.

Promenite druge postavke kolone za listu

Možete da promenite i druge postavke za kolone direktno u padajućem meniju postavke kolone.

 1. Otvorite SharePoint listu koju želite da radite. Ako ne možete da pronađete na listi u sistemu SharePoint, kliknite na dugme Postavke  Ikona „Postavke“ , kliknite na Sadržaj lokacije, a zatim otvorite listu.

 2. Ako želite da promenite kolone u prikazu osim prikaz kao podrazumevani, kliknite na dugme Opcije prikaza  Dugme opcije prikaza i odaberite prikaz. Ime će biti prikazano u Opcije prikaza je ime trenutnog prikaza. Podrazumevano je Sve dokumente.

 3. Kliknite na strelicu pored kolone koju želite da promenite, a zatim izaberite stavku postavke kolone.

  rade druge stvari sa kolona.

 4. U meniju izaberite stavku promena koje želite da izvršite, kao što su oblikovanje kolona, Premeštanje nalevo ili nadesno, skrivanje ili dodavanjem kolone. Postavke se razlikuju u zavisnosti od tipa kolone uređujete.

  Više informacija potražite u članku tipovi kolona lokacije i opcije i Uređivanje obogaćenog teksta, kolonu liste u sistemu SharePoint Online.

 5. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali.

Ostavite komentar

Ažurirani oktobar 8, 2018

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×