Uređivanje grupa

Ova opcija se koristi za uključivanje dodatnih grupa podataka na grafikon ili izmenu imena i vrednosti postojeće grupa podataka, bez uticaja na podatke na radnom listu.

Ime grupe     Prikazuje ćeliju ili opseg koji sadrži ime izabrane grupe podataka. U ovo polje upišite ime grupe podataka koju želite da dodate ili izmenite. To ime neće biti dodato na radni list. Takođe, možete da kliknete u polje Ime grupe, a zatim da izaberete opseg koji želite da koristite u radnom listu. Dugme Skupi dijalog sa desne strane ovog polja privremeno smanjuje i premešta dijalog kako biste mogli da izaberete ćelije u radnom listu. Ponovo kliknite na ovo dugme kada izaberete opseg da biste vratili čitav dijalog.

Vrednosti grupe     Prikazuje vrednosti izabrane grupe podataka. Kliknite u polje Vrednosti grupe, a zatim izaberite vrednost na radnom listu. Dugme Skupi dijalog sa desne strane ovog polja privremeno smanjuje i premešta dijalog kako biste mogli da izaberete ćelije u radnom listu.

X vrednosti grupe     Prikazuje X vrednosti izabrane grupe podataka. Kliknite u polje X vrednosti grupe, a zatim na radnom listu izaberite X vrednost. Dugme Skupi dijalog sa desne strane ovog polja privremeno smanjuje i premešta dijalog kako biste mogli da izaberete ćelije u radnom listu. Kada izaberete opseg, ponovo kliknite na ovo dugme da biste vratili čitav dijalog. Ova opcija je dostupna samo za XY grafikon i grafikon sa mehurićima.

Y vrednosti grupe     Prikazuje Y vrednosti izabrane grupe podataka. Kliknite u polje Y vrednosti grupe, a zatim na radnom listu izaberite Y vrednost. Dugme Skupi dijalog sa desne strane ovog polja privremeno smanjuje i premešta dijalog kako biste mogli da izaberete ćelije u radnom listu. Kada izaberete opseg, ponovo kliknite na ovo dugme da biste vratili čitav dijalog. Ova opcija je dostupna samo za XY grafikon i grafikon sa mehurićima.

Veličina mehurića za grupu     Prikazuje vrednosti izabrane grupe podataka koje se koriste za veličinu mehurića. Kliknite u polje Veličina mehurića za grupu, a zatim na radnom listu izaberite vrednost. Dugme Skupi dijalog sa desne strane ovog polja privremeno smanjuje i premešta dijalog kako biste mogli da izaberete ćelije u radnom listu. Kada izaberete opseg, ponovo kliknite na ovo dugme da biste vratili čitav dijalog. Ova opcija je dostupna samo za XY grafikon i grafikon sa mehurićima.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×