Uređivanje dokumenta pomoću prirodnih pokreta

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office. Neke perom pokreti su dostupne samo za Office 365 mogu koji su se pridružili iznutra Office program.

Prst ili digitalna olovka ne zahtevaju tastaturu kada radite na uređaju osetljivom na dodir. Pored crtanja, pisanja i markiranje, uređivač zapisa perom vam omogućava da koristite prirodne pokrete kao što su zaokruživanje za izbor i precrtavanje za brisanje.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Napomena: Slike u ovom članku su iz Word 2016, ali perom Editor je takođe dostupan u Word Mobile. Koristite ga na uređajima omogućenim za dodir Windows i uređajima koji rade sa digitalnim olovke kao što je Microsoft Surface pod operativnim sistemom Windows 10 TH2 ili viša operativni sistem.

Uređivanje prirodnim pokretima

 1. Odaberite stavku Crtanje > Perom uređivača, a zatim izaberite pero.

  Prikazuje karticu „Crtanje“ u programu Word 2016 s markiranim odeljkom „Pera“.

  (Ako ne digitalnom olovkom omogućen uređaja i da imate uređaj omogućen za dodir umesto toga, odaberite stavku Crtanje pomoću dodira > Perom uređivača.)

 2. Uradite bilo koju od sledećih stvari da biste uredili dokument prirodnim pokretima:

  Zaokružite tekst da biste ga izabrali   

  Nacrtali krug oko teksta koji želite da izaberete. Možete da izaberete reči, rečenica ili pasusa. Sada možete da primenite oblikovanje kao što je boja fonta, podebljano ili kurziv.

  Precrtajte tekst da biste ga izbrisali   

  Crtanje linije detaljan tekst da biste je izbrisali. Brisanje velike delove teksta tako što ćete crtanje dijagonalnu liniju ili ćete kukice.

  Primena markiranja   

  Odaberite marker iz grupe Olovke i povucite preko teksta da biste ga markirali. Da biste uklonili markiranje, ponovo povucite preko teksta.

  Napomena: Sledeći pokreti su dostupne samo za Office 365 mogu koji su se pridružili iznutra Office program.

  Pridruživanje reči   

  Crtanje zakrivljene linije da biste se pridružili dve reči. Uverite se da oba kraja kriva dodirom reči koje želite da se pridružite.

  Razdeljivanje reči   

  Nacrtajte vertikalnu liniju u programu word da biste razdelili je na dva dela.

  Umetanje u programu word   

  Nacrtajte znak "karet" između dve reči da biste umetnuli tekst. Nakon što ste nacrtali kareta, pisanje reči koje želite da dodate. Kada završite pisanje, tekst se umeće gde ste nacrtali kareta.

  Napravite novi red   

  Crtanje na unazad L oblika. Tekst iza oblik se pomera na novi red.

Napomena: Ako želite da pratite izmene zapisom perom, treba da uključite opciju Prati promene u režimu jednostavnog označavanja na kartici Redigovanje pre nego što počnete da pregledate dokument pomoću uređivača zapisa perom.

Takođe pogledajte

Crtanje i zapisivanje perom u sistemu Office

Recite nam šta mislite o funkciji „Uređivač zapisa perom“ i predložite poboljšanja za nju

Prosledite predloge za nove radnje ili pokrete koje biste želeli da vidite u uređivaču zapisa perom na sajtu https://word.uservoice.com/forums/304924-word-for-windows-desktop-application

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×