Uređivanje dokumenata u usluzi Yammer

Office datoteke priložene u Yammer razgovorima ili grupama mogu da se pregledaju ili urede direktno iz programa Yammer. Otvorite pregled preko celog ekrana ili uredite pomoću usluge Office Online direktno iz razgovora ili liste Datoteke.

Napomena: Zbog toga što Yammer funkcija za pregled i uređivanje koristi Office Online, ona funkcioniše samo kada su priložene datoteke tipova datoteka kompatibilnih sa uslugom Office Online – Word dokumenti, Excel unakrsne tabele ili PowerPoint prezentacije. PDF datoteke možete da pregledate u programu Yammer, ali uređivanje nije dostupno. Yammer funkcija za pregled i uređivanje još nije dostupna za OneNote.

Pregled priložene datoteke

 1. Iz razgovora: U polju koje sadrži priloženu datoteku kliknite na dugme Pregled.

  Odlazak do datoteke u usluzi Yammer

  Sa liste Datoteke grupe: Pronađite datoteku koju želite da pregledate, kliknite na strelicu u okviru Poslednji put otpremljeno i izaberite stavku Pregled.

  Priložena datoteka se otvara kao pregled preko celog ekrana pomoću Office Online verzije programa u kom je napravljena – na primer, Word dokument se otvara u programu Word Online.

  Saveti: 

  • Kada otvorite priloženu datoteku iz razgovora, pregled prikazuje i razgovor. Ovde možete da dodate u razgovor dok upućujete na pregled.

  • Nije moguće urediti datoteku u ekranu pregleda, ali možete da kliknete na dugme Uredi datoteku ispod dokumenta. Datoteka se otvara na novoj kartici, gde možete da je uredite pomoću usluge Office Online.

 2. Da biste zatvorili pregled, kliknite na X na vrhu pregleda.

Uređivanje priložene datoteke

 1. Iz razgovora: U polju koje sadrži priloženu datoteku kliknite na dugme Idi na datoteku.

  Sa liste Datoteke grupe: Kliknite na ime datoteke koju želite da uredite.

  Otvara se stranica „Datoteka“, koja prikazuje priloženu datoteku u prozoru za pregled. Ona može da se pročita tamo, ali ne i da se uredi.

 2. Na stranici „Datoteka“, sa desne strane prozora za pregled, kliknite na dugme Uredi datoteku.

  Uređivanje deljene datoteke u usluzi Yammer

  Priložena datoteka se otvara na novoj kartici pregledača pomoću Office Online verzije programa u kom je napravljena – na primer, Word dokument se otvara u programu Word Online.

 3. Unesite željene promene direktno u datoteci.

  Saveti: 

 4. Da biste prestali sa uređivanjem, zatvorite karticu u pregledaču. Promene se automatski čuvaju u priloženoj datoteci.

  Savet: Na stranici „Datoteka“ osvežite pregledač i pogledajte u prozor za pregled datoteke da biste proverili da li su promene u datoteci.

Želite više informacija o programu Yammer?

Upoznajte Yammer

Vodič kroz prve korake u programu Yammer

101 video zapis za Yammer

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×