Uputstvo za predloške programa Access 2007

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Stranicu Prvi koraci u programu Microsoft Office Access možete da koristite kako biste brzo počeli da upotrebljavate profesionalno dizajnirane predloške baze podataka koje sadrži program Microsoft Office Access 2007. Svaki predložak kreira kompletno rešenje od početka do kraja koje možete koristiti bez izmena ili možete da ga prilagodite svojim potrebama. Ovaj članak sadrži objašnjenja o predlošcima programa Office Access 2007. Dodatni predlošci su dostupni na Web lokaciji Microsoft Office Online.

Ovaj članak sadrži:

Šta je to predložak?

Kako da kreirate baze podataka na osnovu predloška

Office Access 2007 predloške


Šta je predložak?

Program Office Access 2007 sadrži skup predložaka baze podataka dizajniranih za specifične poslovne potrebe. Svaki predložak predstavlja kompletnu aplikaciju za praćenje, sa unapred definisanim tabelama, obrascima, izveštajima, upitima, makroima i relacijama. Predlošci su dizajnirani tako da se mogu odmah upotrebiti, pa možete brzo da krenete sa radom. Ako dizajn predloška zadovoljava vaše potrebe, možete odmah da ga koristite. Ako to nije slučaj, predložak možete da koristite kao dobru osnovu za kreiranje baze podataka koja zadovoljava vaše specifične potrebe. Osim toga, možete koristiti stranicu Prvi koraci u programu Microsoft Office Access da biste se povezali sa lokacijom Microsoft Office Online i preuzeli najnovije ili korigovane predloške.

Vrh stranice


Kako kreirati bazu podataka na osnovu predloška?

Bazu podataka na osnovu predloška možete da kreirate na stranici Prvi koraci u programu Microsoft Office Access. Možete da odaberete neki od istaknutih predložaka na mreži ili možete izabrati kategoriju u oknu Kategorije predložaka da biste videli dodatne opcije. Izaberite neku od kategorija navedenih u oknu „Sa lokacije Microsoft Office Online“ da biste videli predloške dostupne na lokaciji Microsoft Office Online.

Stranica „Prvi koraci u programu Microsoft Office Access“

Nakon što ste izabrali (istakli) željeni predložak, u polje „Ime datoteke“ na desnoj strani upišite ime datoteke. Zatim možete kliknuti na dugme „Kreiraj“ ili „Preuzmi“ – koje od njih će se pojaviti zavisi od toga da li je predložak dostupan lokalno ili na lokaciji Microsoft Office Online.

Kreiranje baze podataka na osnovu predloška

 1. Pokrenite Access iz menija Start ili pomoću prečice.

  Pojaviće se stranica „Prvi koraci u programu Microsoft Office Access“.

 2. Izaberite neki od istaknutih predložaka na mreži.
  – ili –
  Izaberite kategoriju u oknu Kategorije predloška ili u oknu Sa lokacije Microsoft Office Online, a zatim izaberite predložak.

 3. U polje „Ime datoteke“ upišite ime datoteke

 4. Opcionalno, potvrdite izbor Kreirajte bazu podataka i povežite je sa Windows SharePoint Services lokacijom ako želite da se povežete sa Windows SharePoint Services lokacijom.

 5. Kliknite na dugme Kreiraj
  – ili –
  Kliknite na dugme Preuzmi

Contacts template file pane

Vrh stranice


Predlošci programa Office Access 2007

Program Office Access 2007 sadrži kolekciju predložaka baze podataka koja se isporučuje sa programom. Takođe možete koristiti i prozor Prvi koraci u programu Microsoft Office Access da biste se povezali sa Web stranicom Office Online, a zatim preuzeli najnoviji ili korigovani predložak.

Među dostupnim predlošcima su:

 • Osnovna sredstva

 • Kontakti

 • Događaji

 • Fakultet

 • Sporne stavke

 • Marketinški projekti

 • Projekti

 • Kanali prodaje

 • Studenti

 • Zadaci


Osnovna sredstva

Kreirajte bazu podataka osnovnih sredstava da biste pratili osnovna sredstva, kao i detalje o osnovnim sredstvima i njihove vlasnike. Osnovna sredstva možete podeliti na kategorije i beležiti njihovo stanje, datum sticanja, lokaciju, vlasnika itd.

Obrazac sa detaljima o osnovnim sredstvima

Kontakti

Kreirajte bazu podataka sa kontaktima da biste upravljali informacijama o osobama sa kojima vaš tim radi, kao što su kupci i partneri. Možete da pratite informacije o imenima i adresama, brojevima telefona, e-adresama, pa čak možete priložiti i sliku.

Obrazac liste kontakata

Događaji

Kreirajte bazu podataka za događaje ako želite da pratite predstojeće sastanke, krajnje rokove i druge važne događaje. Zapišite naziv, lokaciju, vreme početka, vreme završetka, opis i priložite sliku.

Event Details form

Fakultet

Kreirajte bazu podataka da biste pratili važne informacije o fakultetu, kao što su informacije o brojevima telefona i adresama, informacije za kontakt u hitnim slučajevima i podaci o zaposlenima.

Faculty Details form

Sporne stavke

Kreirajte bazu podataka za sporne stavke kako biste upravljali skupom problema. Možete da dodelite sporne stavke, date im prioritet i pratite njihov tok od početka do kraja.

Issue Details form

Marketinški projekti

Pratite detalje o marketinškom projektu i planirajte i nadgledajte isporuke projekta.

Marketing Projects template home page

Open Projects List

Projekti

Upravljajte zadacima i pratite budžet za jedan ili više projekata.

Project Details form

Kanali prodaje

Kreirajte bazu podataka za kanale prodaje kako biste pratili tok potencijalne prodaje unutar male grupe profesionalnih prodavaca.

Open Opportunities List form

Studenti

Kreirajte bazu podataka za studente kako biste pratili informacije o studentima, uključujući kontakte u hitnim slučajevima, zdravstvene informacije i informacije o njihovim starateljima.

Student Details form

Zadaci

Pratite grupu radnih zadataka koje treba da završite vi ili vaš tim.

Active Tasks report

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×