Uputstvo: Kreiranje Power View izveštaja zasnovanih na mapi

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Apstraktni:    Ovo je treća uputstvo u grupi. U prvom uputstvo, Uvoz podataka u programu Excel 2013 i kreiranje modela podataka, ste kreirali Excel radne sveske iz početka pomoću uvoza podataka iz više izvora i njen Model podataka je automatski kreirao Excel. U drugom uputstvurelacija proširivanje modela podataka pomoću programa Excel 2013, Power Pivot i DAX, naučili kako da proširivanje modela podataka i kreirali hijerarhija u podacima.

U ovom uputstvu koristite taj prošireni model podataka radi izrade privlačnih izveštaja koji uključuju više vizuelizacija koristeći alatku Power View.

Ovo uputstvo sadrži sledeće odeljke:

Kreiranje Power View izveštaja

Kreiranje izračunatih polja za Power View i izvedene tabele

Postavljanje podrazumevanih vrednosti polja, ponašanja tabela i kategorija podataka

Kontrolna tačka i test

Na kraju uputstva nalazi se test koji možete da uradite da biste proverili svoje znanje.

Ova grupa koristi podatke koji opisuju olimpijske medalje, zemlje-domaćine i razne olimpijske sportske događaje. Uputstva u ovoj grupi su sledeća:

 1. Uvoz podataka u Excel 2013 i kreiranje modela podataka

 2. Proširivanje relacija modela podataka uz Excel 2013, Power Pivot i DAX

 3. Kreiranje Power View izveštaja zasnovanih na mapi

 4. Unos internet podataka i postavljanje podrazumevanih vrednosti Power View izveštaja

 5. Pomoć za Power Pivot

 6. Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 2. deo

Preporučujemo da ih radite redom.

Ova uputstva za korišćenje programa Excel 2013 sa Power Pivot omogućena. Za uputstva o omogućavanju Power Pivot, kliknite ovde.

Kreiranje Power View izveštaja

U prethodnom uputstvima, ste kreirali Excel radnu svesku sa izvedene tabele koje sadrže podatke o Olimpijskim medaljama i događaje. Ako niste dovršili prethodnom uputstvu, možete da preuzmete radnu svesku sa kraja prethodnom uputstvu iz ovde.

U ovom odeljku kreirate Power View izveštaj koji će vizuelno da predstavi podatke o olimpijskim igrama.

 1. U programu Excel, kliknite na dugme UMETNI > izveštaje > Power View izveštaja.

  Umetanje Power View izveštaja

 2. Prazan Power View izveštaj se prikazuje kao list u radnoj svesci.

  prazan Power View izveštaj u programu Excel

 3. U oblasti Power View polja kliknite na strelicu pored tabele Hosts da biste je proširili i izaberite stavku „City“.

 4. Razvijanje tabele i izaberite stavku Sport. Sa ovim, Power View lista Sport pored grad, kao što je prikazano na sledećem ekranu.
  nova tabela u alatki Power View

 5. U oblasti "polja" za Power View poljakliknite na strelicu pored Sport i izaberite stavku Count (nije prazno). Power View je brojanje sportova pre nego navodeći, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  Kreiranje broja stavke „Sports“, a ne liste

 6. Na traci izaberite stavke DIZAJN > Prebacivanje vizuelizacije > Mapa. Kartica DIZAJN dostupna je samo ako je Power View tabela izabrana. Možda dobijete obaveštenje o omogućavanju spoljnog sadržaja kad se prebacite na vizuelizaciju mape.

 7. Mapa zamenjuje tabelu kao vizuelizacija. Na mapi plavi krugovi raznih veličina ukazuju na broj različitih sportskih događaja održanih na svakoj domaćinskoj lokaciji olimpijskih igara. Ali možda je zanimljivije videti koji su bili zimski događaji, a koji letnji.

 8. Da bismo na najbolji način iskoristili oblast izveštaja, skupićemo oblast Filteri. Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu oblasti Filteri.

 9. U Power View polja, razvijte medalje. Prevucite polje "Season" nadole do oblasti boja . To je bolje: mape sada prikazuje plavo mehurića za leto sportove i crveni mehurića za zimski sportovi, kao što je prikazano na sledećem ekranu. Možete da promenite veličinu vizuelizacije tako što ćete prevući bilo koji ugao.

  Kreiranje vizuelizacije mape

Sad imate Power View izveštaj koji vizuelno predstavlja broj sportskih događaja na raznim lokacijama pomoću mape, sa kodovima boja zasnovanim na godišnjem dobu. A bilo je potrebno samo par klikova.

Kreiranje izračunatih polja za Power View i izvedene tabele

Power View koristi osnovni model podataka za kreiranje vizuelizacija. Uz Power Pivot i DAX model podataka možete da proširite kreiranjem prilagođenih formula, a zatim možete da kreirate izveštaje na osnovu tih formula i proračuna u izvedenim tabelama i u alatki Power View.

Kreiranje izračunatog polja u Power Pivot

 1. U programu Excel izaberite stavke Power Pivot > Model podataka > Upravljanje da biste prikazali prozor Power Pivot.

 2. Izaberite tabele . Uverite se da prikazuje se oblast izračunavanja. Oblast izračunavanja se nalazi ispod tabele podataka i koristi se za kreiranje, uređivanje i upravljanje izračunata polja. Da biste prikazali oblasti izračunavanja, izaberite stavku Početak > prikaz > oblast izračunavanja, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  Oblast izračunavanja u programskom dodatku Power Pivot

 3. Da biste izračunali broj Olimpijada. Izaberite ćeliju direktno ispod Edition kolone u oblasti izračunavanja. Na traci izaberite stavku Automatski zbir > posebnog brojanja, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  kreiranje posebnog brojanja u programskom dodatku Power Pivot

 4. Power Pivot kreira DAX izraz za aktivnu ćeliju u oblasti izračunavanja. U ovom slučaju, Power Pivot automatski kreira sledeće DAX formule:

  Distinct Count of Edition:=DISTINCTCOUNT([Edition])

  Dodatna izračunavanja u Automatski zbir su jednostavna, kao kao što su Sum, Average, Min, Max i drugim osobama.

 5. Sačuvajte Excel radnu svesku. Model podataka se ažurira novim izračunatim poljem. Kad se vratite na karticu „Power View“ u programu Excel, poruka vas obaveštava da je model podataka ažuriran, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  Obaveštenje ukazuje na to da se model podataka promenio

Koristićemo ovo izračunato polje „Distinct Count of Edition“ kasnije u uputstvima.

Kreiranje izračunatog polja uz DAX u Power Pivot

Izračunavanje „Autozbir“ je korisno, ali ponekad će vam biti potrebni prilagođeniji proračuni. DAX formule možete da kreirate u oblasti izračunavanja, kao što kreirate formule u programu Excel. Kreiraćemo DAX formulu i onda videti kako se pojavljuje u modelu podataka, a kao rezultat ona će biti dostupna u našoj izvedenoj tabeli i alatki Power View.

 1. Otvorite prozor Power Pivot . U oblasti izračunavanja, izaberite ćeliju direktno ispod automatski zbir izračunavanja ste završili u prethodnom odeljku, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  Kreiranje DAX formula u oblasti izračunavanja programskog dodatka Power Pivot

 2. Izračunaćemo procenat svih medalja. U polju za formulu otkucajte sledeću DAX formulu. IntelliSense pruža dostupne komande na osnovu onoga što kucate, a možete i da pritisnete taster Tab da biste izabrali markiranu IntelliSense opciju.

  Percentage of All Medals:=[Count of Medal]/CALCULATE([Count of Medal],ALL(Medals))

 3. Kada se prebacite nazad u prozoru programa Excel, Excel vam omogućava da znate da je ažurirana u Model podataka. U programu Excel, izaberite izvedenu tabelu na Listu1. U Polja izvedene tabele, za proširivanje tabele . Na dnu liste polja su dva izračunata polja smo upravo kreirali, kao što je prikazano na sledećem ekranu. Izaberite procenat svih medalja.

  Polja izvedene tabele prikazuju izračunata polja

 4. U izvedenoj tabeli, polje "Percentage of All Medals" pojavljuje se nakon broj medalja. To nije oblikovan kao procenat, pa izaberite tih polja (možete da ih izaberete sve odjednom, zadržite pokazivač na vrhu jedne od polja Percentage of All Medals dok se kursor pretvori u strelicu nadole, a zatim izaberete stavku). Kada su ste izabrali, kliknite na Početak > broj > procenat. U istoj odeljka trake prilagodite broj decimalnih mesta na 2. Izvedena tabela izgleda kao na sledećem ekranu.

  Izvedena tabela prikazuje procentualne podatke

U prethodnom uputstvu, filtrirali smo polje „Sports“ samo do prvih deset stavki, po abecedi, što je razlog zašto vidimo samo stavke od „Aquatics“ do „Boxing“ i zašto je procenat u polju „Ukupni zbir“ 29,16%, a ne 100%. Ono šta nam to govori, naravno, jeste da na ovih prvih deset sportova ide 29,16% od svih dodeljenih medalja na letnjim igrama. Vidimo i da je sport „Aquatics“ zadužen za 10,88% od svih medalja.

Pošto je polje „Percentage of All Medals“ u modelu podataka, dostupno je i u alatki Power View.

Izračunata polja možete da kreirate i iz kartice Power Pivot dok ste u alatki Power View. Bilo da izračunato polje kreirate u programskom dodatku Power Pivot ili u dok ste u alatki Power View, rezultat je isti: model podataka se ažurira kako bi uključio izračunato polje i čini da ono bude dostupno svim klijentskim alatkama.

Postavljanje podrazumevanih vrednosti polja, ponašanja tabela i kategorija podataka

Drugi način da poboljšate kreiranje izveštaja u alatki Power View jeste da postavite skup podrazumevanih polja. Kad postavite skup podrazumevanih polja za tabelu, možete jednostavno da kliknete na tu tabelu u alatki Power View i skup podrazumevanih polja automatski se dodaje u novi izveštaj.

U ovom odeljku postavljate podrazumevane vrednosti za radnu svesku, što će vam uštedeti vreme koje provodite kreirajući izveštaje.

Kreiranje skupa podrazumevanih polja za tabelu

 1. Trebalo bi da je prozor Power Pivot još uvek dostupan. Ako nije, izaberite stavke Power Pivot > Model podataka > Upravljanje. U programskom dodatku Power Pivot izaberite stavke Početak > Prikaz > Prikaz podataka da biste potvrdili da je izabran prikaz podataka. Izaberite tabelu Medals.

 2. Na kartici Napredno izaberite stavke Svojstva izveštavanja > Skup podrazumevanih polja. Pojavljuje se prozor koji vam omogućava da navedete podrazumevana polja za tabele kreirane pomoću klijentskih alatki kao što je Power View.

 3. U levom oknu izaberite sportski događaj, "editionid", sportista i medalje i na Dodavanje - > da ih učinite podrazumevanih polja. Uverite se da se pojavljuju u oknu sa desne strane podrazumevana polja, one su navedene redosledom. Prozor Podrazumevani skup polja izgleda kao na sledećem ekranu.

  prozor „Skup podrazumevanih polja“

 4. Kliknite na dugme „U redu“ da biste sačuvali skup podrazumevanih polja za tabelu Medals.

 5. Da biste videli kako to funkcioniše, prebacite se na list Power View u programu Excel.

 6. Kliknite negde na praznu podlogu izveštaja da biste potvrdili da nemate izabranu postojeću vizuelizaciju. Vaš Power View list trenutno ima jednu vizuelizaciju, a to je mapa koju ste ranije kreirali.

 7. Na listi Power View polja kliknite na ime tabele Medals . Power View kreira tabelu i automatski dodaje pet podrazumevanih polja iz tabele " Medals " u redosledu koju ste naveli, kao što je prikazano na sledećem ekranu. Ako slučajno jednostavno kliknite na trougao pored medalje, tabele širi, umesto dodavanja nove tabele sa podrazumevanih polja.

  Power View tabela automatski obuhvata skupove podrazumevanih polja

Postavljanje ponašanja tabele

Možete i da postavite podrazumevano ponašanje tabele, koje Power View koristi za automatsko kreiranje oznaka izveštaja za tabelu. To postaje korisno kad kreirate vizuelizacije iz iste tabele, na primer za mnogo različitih izveštaja. Podrazumevano ponašanje tabele koristimo u nekoliko sledećih koraka pa ćemo sada da ga podesimo.

 1. U programskom dodatku Power Pivot, dok je izabrana tabela Medals izaberite stavke Napredno > Svojstva izveštavanja > Ponašanje tabele. Pojavljuje se prozor gde možete da navedete ponašanje tabele.

 2. U prozoru Ponašanje tabele kolona Identifikator reda je kolona koja sadrži samo jedinstvene vrednosti, a ne sadrži prazne vrednosti. To je često primarni ključ tabele, ali ne mora da bude. Potrebno je da izaberete stavku „Identifikator reda“ pre izbora drugih stavki u prozoru. Izaberite stavku „MedalKey“ za opciju Identifikator reda.

 3. U odeljku Zadrži jedinstvene redove izaberite AthleteID. Polja koji ovde izaberete se vrednosti iz reda koje bi trebalo da budu jedinstvene, a trebalo bi da bude agregirana prilikom kreiranja izvedene tabele ili Power View izveštaja.

  Napomena: Ako imate problema sa izveštaje koji ne agregacija kako želite da obezbedite polje koje želite da agregatna funkcija nije izabrana u poljima " Zadržavanje jedinstvenih redova ".

 4. Za opciju Podrazumevana oznaka izaberite ključ koji bi trebalo da se koristi kao podrazumevana oznaka izveštaja. Izaberite stavku „Sport“.

 5. Podrazumevana slika, ostavite izbor kao [bez izabrana kolona], jer još uvek niste dodali slike. Prozor " Ponašanje tabele " izgleda kao na sledećem ekranu.

  prozor „Ponašanje tabele“

 6. Kliknite na dugme u redu. Na Power View list u programu Excel, izaberite tabelu koju ste kreirali u prethodnim koracima. Na traci izaberite stavku Dizajn > tabele > kartice. Tabelu koju ste kreirali promene u kolekciju kartice; Podaci su isti, ali vizuelizacije podataka promenio. Tabele se sada izgleda kao na sledećem ekranu.
  Vizuelizacije kartica sa podrazumevanim vrednostima „Ponašanje tabele“

Primetićete da je polje „Sport“ veće od ostalih i da se pojavljuje kao naslov za svaku karticu. To je zbog toga što smo postavili stavku „Sport“ kao podrazumevanu oznaku u prozoru Ponašanje tabele u programskom dodatku Power Pivot.

Postavljanje kategorija podataka za polja

Da bi Power View dinamički kreirao izveštaje na osnovu osnovnih podataka kao što je lokacija, polja koja sadrže takve podatke moraju se ispravno kategorizovati. Za podatke o olimpijskim igrama navešćemo kategorije za nekoliko polja.

 1. U Power Pivot, izaberite Hosts. Izaberite polje "NOC_CountryRegion". Iz Napredne > svojstva izveštavanja > kategorija podataka: kliknite na strelicu i izaberite zemlju/Region sa liste dostupnih podataka po kategorijama, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  Kategorije podataka u programskom dodatku Power Pivot

 2. U tabeli Medals izaberite kolonu „NOC_CountryRegion“. Ponovo promenite kategoriju podataka u kategoriju „Zemlja/Region“.

 3. Vratite se u Excel i izaberite list prikaza Power View. Razvijte tabelu medalje na Power View polja, i primetićete da polje "NOC_CountryRegion" ima mali globusa ikone pored njega. Globusa ukazuje na to da je NOC_CountryRegion sadrži geografske lokacije, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  ikona geografske lokacije u Power View poljima

Tu geografsku lokaciju ćemo da upotrebimo u budućem uputstvu. Vreme je da sačuvate rad, pregledate šta ste naučili i spremite se da se uhvatite u koštac sa sledećim uputstvom.

Kontrolna tačka i test

Pregled onoga što ste naučili

U ovom uputstvu naučili ste kako da kreirate Power View vizuelizacije zasnovane na mapi, zatim ste kreirali izračunata polja za proširivanje modela podataka i naučili ste kako da analizirate podatke na drugi način. Saznali ste i kako da kreirate skupove podrazumevanih polja za tabelu, što je unapredilo kreiranje nove Power View tabele unapred ispunjene skupom podrazumevanih polja. Videli ste i kako da definišete podrazumevano ponašanje tabele kako bi raspoređivanje i označavanje novih tabela bilo brzo i dosledno.

U sledećem uputstvu iz serije nadogradićete ono što ste naučili ovde. Postoji mnogo tipova podataka, a u sledećem uputstvu dodajete internet podatke u model podataka i unosite slike kako bi vaši Power View izveštaji izgledali zaista posebno.

Ovo je veza za sledeće uputstvo:

Uputstvo: Unos internet podataka i postavljanje podrazumevanih vrednosti Power View izveštaja

TEST

Želite da proverite da li ste zapamtili ono što ste čitali? Ovo je prilika za to. Sledeći test ističe funkcije, mogućnosti ili zahteve koje ste proučavali u ovom uputstvu. Odgovore ćete pronaći na dnu stranice. Srećno!

1. pitanje: Odakle Power View preuzima podatke za kreiranje Power View izveštaja?

A: Samo sa radnih listova uključenih u Excel.

B: Samo iz modela podataka.

C: Samo iz podataka uvezenih iz spoljnih izvora.

D: Iz modela podataka i iz svih podataka koji postoje u radnim listovima u programu Excel.

2. pitanje: Koja sledeća izjava o skupu podrazumevanih polja je tačna?

A: Možete da kreirate samo jedan skup podrazumevanih polja za čitav model podataka.

B: U alatki Power View klik na ime tabele u okviru „Power View polja“ kreira vizuelizaciju tabele koja se automatski popunjava skupom podrazumevanih polja.

C: Ako kreirate skup podrazumevanih polja za tabelu, sva druga polja u toj tabeli su onemogućena.

D: Sve od navedenog

3. pitanje: Koja od sledećih izjava o izračunatim poljima je tačna?

A: Kad ih kreirate u programskom dodatku Power Pivot, ona se pojavljuju u alatki Power View kao polja dostupna u tabeli u kojoj su kreirana.

B: Ako ih kreirate u oblasti izračunavanja programskog dodatka Power Pivot, ona su skrivena od svih klijentskih alatki.

C: Kad ih kreirate u programskom dodatku Power Pivot, svako polje se pojavljuje kao pojedinačna tabela u svim klijentskim alatkama.

D: I A i B.

4. pitanje: U prozoru Podrazumevano ponašanje tabele, ako izaberete polje u okviru Zadržavanje jedinstvenih redova, koja od sledećih izjava je tačna?

A: Morate izričito da izaberete stavku „Zbir za ovo polje“ iz okvira „Power View polja“ da biste agregirali polje.

B: Polje se uvek agregira u alatki Power View ili u izvedenim tabelama.

C: Polje se nikad ne agregira u alatki Power View ni u izvedenim tabelama.

D: Izbor opcije Zadržavanje jedinstvenih redova ne utiče na ponašanje polja u alatki Power View ni u izvedenim tabelama.

Kviz na swers

 1. Tačan odgovor: B

 2. Tačan odgovor: B

 3. Tačan odgovor: A

 4. Tačan odgovor: C

Napomene: 

 • Podaci i slike iz ove grupe uputstava zasnovani su na sledećim izvorima:

 • Skup podataka o olimpijskim igrama preduzeća Guardian News & Media Ltd.

 • Slike zastava iz izvora CIA Factbook (cia.gov)

 • Podaci o populaciji od Svetske banke (worldbank.org)

 • Piktogrami olimpijskih sportova autora Thadius856 i Parutakupiu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×