Uputstvo: Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 2. deo

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Apstraktni:    Na kraju prethodnom uputstvu Kreiranje neverovatne Power View izveštaja - deo 1, Excel radne sveske ima tri Power View izveštaje i mnogo vizuelizacije, uključujući interaktivnu mapu, kružni, trakastih i stubičastih grafikona. U ovom uputstvu ćete naučiti kako da kreirate dodatne interaktivne izveštaje prikaza Power View.

Takođe, obratite pažnju na to da su, kada objavite te izveštaje i učinite ih dostupnim na sistemu SharePoint, te vizuelizacije interaktivne koliko i u ovom uputstvu – za sve one koji ih gledaju.

Ovo uputstvo sadrži sledeće odeljke:

Kreiranje višestrukih grafikona

Izrada interaktivnih izveštaja uz kartice i pločice

Kreiranje XY grafikoni i grafikoni sa mehurićima uz vizuelizacije reprodukcije zasnovane na vremenu

Kontrolna tačka i test

Na kraju uputstva nalazi se test koji možete da uradite da biste proverili svoje znanje. Možete i da vidite listu video zapisa koji pokazuju mnoge koncepte i mogućnosti alatke Power View u akciji.

Ova grupa koristi podatke koji opisuju olimpijske medalje, zemlje-domaćine i razne olimpijske sportske događaje. Uputstva u ovoj grupi su sledeća:

 1. Uvoz podataka u Excel 2013 i kreiranje modela podataka

 2. Proširivanje relacija modela podataka uz Excel 2013, Power Pivot i DAX

 3. Kreiranje Power View izveštaja zasnovanih na mapi

 4. Unos internet podataka i postavljanje podrazumevanih vrednosti Power View izveštaja

 5. Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 1. deo

 6. Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 2. deo

Preporučujemo da ih radite redom.

Ova uputstva koriste Excel 2013 sa omogućenim dodatkom Power Pivot. Više informacija o programu Excel 2013 potražite u dokumentu Vodič za brzi početak za Excel 2013. Uputstva za omogućavanje dodatka Power Pivot potražite u članku Programski dodatak Power Pivot.

Kreiranje višestrukih grafikona

U ovom odeljku nastavljate da kreirate interaktivne vizuelizacije uz Power View. Ovaj odeljak opisuje kreiranje nekoliko različitih višestrukih grafikona. Višestruki grafikoni ponekad se nazivaju i „rešetkasti grafikoni“.

Kreiranje interaktivnog Vertikalni Višestrukih grafikona

Da biste kreirali višestruke grafikone, počećete sa drugim grafikonom, na primer kružnim ili linijskim grafikonom.

 1. U programu Excel izaberite radni list Bar and Column. Sa trake izaberite stavke POWER VIEW > Umetanje > Power View da biste kreirali novi Power View izveštaj. Kreira se prazan list Power View izveštaja. Promenite ime izveštaja u Multiples tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na karticu blizu dna i izabrati stavku Preimenuj sa menija koji se pojavi. Možete i dvaput da kliknete na karticu da biste joj promenili ime.

 2. Razvijte tabelu medalje na Power View polja i kliknite na Rod, a zatim na događaj polja. Iz oblasti "polja" izaberite dugme sa strelicom pored događaja i izaberite stavku Count (nije prazno). Power View kreira tabelu izgleda kao na sledećem ekranu.

  vizuelizacija Power View tabele

 3. Na traci izaberite Dizajn > Prebacivanje vizuelizacija > drugi grafikon > kružni grafikon. Sada izveštaj izgleda kao na sledećem ekranu.

  Power View kružni grafikon

 4. Mislite da bi bilo zanimljivo videti broj događaja po polu i vremenu. Jedan način za prikazivanje tih informacija jeste koristiti višestruke grafikone. Iz tabele Medal prevucite stavku „Year“ u polje VERTIKALNI VIŠESTRUKI GRAFIKONI. Kako biste videli više višestrukih grafikona, uklonite legendu iz izveštaja izborom stavki RASPORED > Legenda > Bez legende na traci.

 5. Promena rasporeda koordinatnoj mreži višestrukih pokazuje širok šest grafikona tako što ćete visok šest grafikone. Dok je grafikon izabran, izaberite raspored > visina > 6 i zatim raspored > koordinatna mreža širina > 6. Ekran sada izgleda kao na sledećem ekranu.

  Višestruki kružni grafikon u alatki Power View

 6. Tip grafikona grupa je interaktivni. Zadržite pokazivač miša iznad bilo koje kružni grafikon i informacije o toj isečak se prikazuju. Kliknite na bilo koji isečak kružnog grafikona u koordinatnoj mreži, a taj izbor je istaknut za svaki grafikon u višestrukom grafikonu. Na ekranu ispod žute isečak (žene) za 1952 izabrana, a drugi žuti isečke, one su istaknute. Kada više grafikona su dostupni nego Power View možete da prikažete u jedan ekran, vertikalna traka za pomeranje se prikazuje duž desne ivice vizuelizacije.

  interakcija sa Power View višestrukim grafikonima

Kreiranje interaktivnih horizontalnih višestrukih grafikona

Horizontalni grafikoni ponašaju se slično kao i vertikalni višestruki grafikoni.

 1. Želite da promenite vertikalni Višestruki grafikoni grafikone da biste horizontalno vertikale. Da biste to uradili, prevucite polja "godina" iz oblasti vertikalni višestruki GRAFIKONI u oblast horizontalni višestruki GRAFIKONI, kao što je prikazano na sledećem ekranu.


  promena Power View vizuelizacije iz oblasti „Power View polja“

 2. Power View izveštaj Vizuelizaciji menja horizontalni višestruki grafikon. Obratite pažnju na traku za pomeranje duž dna vizuelizacije, što je prikazano na sledećem ekranu.

  horizontalni višestruki grafikoni u alatki Power View

Kreiranje višestrukih linijskih grafikona

Kreiranje linijskih grafikona kao višestrukih je takođe jednostavno. Sledeći koraci pokazuju vam kako da kreirate višestruke linijske grafikone na osnovu broja medalja za svaku godinu.

 1. Kreiranje novog prikaza Power View lista i preimenujte je u Red grupa. Sa Power View polja, izaberite stavku medalja i godinom iz tabele . Promena vizuelizacije linijskom grafikonu tako što ćete izabrati Dizajn > drugi grafikon > linijski. Sada prevucite godina u oblast osa. Grafikon izgleda kao na sledećem ekranu.
  Power View linijski grafikon

 2. Hajde da fokusirate na medalju zima. U oknu " Filteri ", izaberite grafikon, a zatim prevucite "Season" iz tabele u okno filteri. Izaberite zima, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  filtriranje grafikona u alatki Power View

 3. Da biste kreirali višestruke grafikone linijske grafikone, prevucite NOC_CountryRegion iz tabele u oblast vertikalni višestruki GRAFIKONI. Izveštaj sada izgleda kao na sledećem ekranu.
  višestruki linijski grafikon u alatki Power View

 4. Možete odabrati da rasporedite višestruke grafikone na osnovu različitih polja, kao i po rastućem ili opadajućem redosledu klikom na izbore u gornjem levom uglu vizuelizacije.

Izrada interaktivnih izveštaja uz kartice i pločice

Pločice i kartice konvertuju tabele u grupu snimaka koji vizuelno predstavljaju podatke raspoređene u obliku kartice, slično kao kartice za indeksiranje. U sledećim koracima koristićete kartice kako biste vizuelno predstavili broj dodeljenih medalja u raznim sportovima, a zatim sužavate obim te vizuelizacije slaganjem rezultata na osnovu stavke „Edition“.

Kreiranje vizuelizacija kartica

 1. Kreirajte novi Power View izveštaj i dajte mu ime Cards. Iz oblasti Power View polja, iz tabele Disciplines izaberite stavku „Discipline“. Iz tabele Medals izaberite polja „Distinct Count of Edition“, „Medal Count“ i „NOC_CountryRegion“. U oblasti POLJA, u okviru Power View polja kliknite na strelicu pored stavke „NOC_CountryRegion“ i izaberite stavku „Brojanje (posebnog)“.

 2. Na traci, izaberite Dizajn > Prebacivanje vizuelizacija > tabela > kartica. Tabela izgleda kao na sledećem ekranu.
  vizuelizacija kartice u alatki Power View

 3. Vizuelizacija kartice izabran, izaberite DiscImage iz tabele " DiscImage ". Možda ćete dobiti bezbednosno upozorenje koje će vas upitati da kliknite na dugme Omogući sadržaj da biste dobili slike da biste prikazali, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  upozorenje „Spoljni podaci za povezivanje“ u programu Excel

 4. U oblasti "polja" raspoređivanje polja u sledećem redosledu: DiscImage disciplini, medalja, broj NOC_CountryRegion i poslednji, Distinct Count of Edition. Kartice sada izgleda slično sledećem ekranu.
  Vizuelizacija kartice sa preraspoređenim poljima

Korišćenje pločica sa Vizuelizacijama kartica

 1. Ove kartice na osnovu u godini u kojoj je medalja je osvojeno je lako. U Power View poljaiz tabele, prevucite polja "godina" u oblast SLOŽI po. Na vizuelizaciju sada izgleda kao na sledećem ekranu.
  korišćenje funkcije REDOSLED PLOČICA u alatki Power View

 2. Sada su kartice naslagane po stavci „Year“, ali dogodilo se još nešto. Polje REDOSLED PLOČICA postalo je kontejner, koji u ovom trenutku sadrži samo kartice koje ste kreirali u prethodnim koracima. Međutim, u taj kontejner možemo da dodajemo i da vidimo kako upotreba funkcije REDOSLED PLOČICA može da kreira interaktivne izveštaje koji koordinišu prikaz podataka.

 3. Kliknite na oblast pored kartice vizuelizacije, ali i dalje unutar kontejnera PLOČICA. Power View polja okno promene u skladu da ste i dalje u kontejner PLOČICA, ali se ne u Vizuelizaciji kartice. Sledeći ekran prikazuje kako to izgleda u oknu za Power View polja.
  kontejner REDOSLED PLOČICA u Power View izveštaju

 4. U Power View polja, izaberite stavku sve da biste prikazali sve dostupne tabele. Izaberite grad, vreme, NOC_CountryRegion i FlagURL iz tabela " Hosts ". Na traci izaberite stavku Dizajn > Prebacivanje vizuelizacija > tabela > kartica. Želite da tabela koju ste upravo kreirali više dostupnih izveštaja prostora, ispunjava da odlučite da promenite tip vizuelizacija kartice. Izaberite Dizajn > opcije > kartica stil > oblačić. To je bolje. Izveštaj sada izgleda kao na sledećem ekranu.
  dodavanje druge vizuelizacije u kontejner REDOSLED PLOČICA u alatki Power View

 5. Imajte u vidu kako, kada izaberete drugu godinu sa pločice na vrhu kontejnera PLOČICA, oblačić sa kartice koju ste upravo kreirali se takođe sinhronizuje sa izbora. To je zato što oba vizuelizacije kartica se nalaze u okviru koju ste kreirali kontejnera PLOČICA. Kada pomerate PLOČICA izbor i izaberite 2002, na primer, izveštaj izgleda kao na sledećem ekranu.

  interakcija sa stavkom PLOČICE u alatki Power View

 6. Takođe možete da promenite način prikaza Power View pločice informacije. Na traci izaberite Dizajn > pločice > tip pločice > tok pločice. Promene vizuelizacija pločica i Power View premešta pločice na dnu kontejnera pločica, kao što je prikazano na sledećem ekranu.
  korišćenje funkcije TOK PLOČICA u alatki Power View

Kao što je ranije pomenuto, kad te izveštaje objavite i načinite ih dostupnim na sistemu SharePoint, vizuelizacije su u istoj meri interaktivne za svakoga ko ih gleda.

Kreiranje XY grafikona i grafikona sa mehurićima uz vizuelizacije reprodukcije zasnovane na vremenu

Možete da kreirate i interaktivne grafikone koji prikazuju promene tokom vremena. U ovom odeljku kreirate XY grafikone i grafikone sa mehurićima i vizuelno predstavljate podatke o olimpijskim igrama na načine koji svakome ko prikazuje vaše Power View dopuštaju da stupi u interakciju sa njima na zanimljive i neverovatne načine.

Kreiranje XY grafikona i grafikona sa mehurićima

 1. Da biste kreirali novi Power View izveštaj, sa trake izaberite stavke POWER VIEW > Umetanje > Power View. Promenite ime izveštaja u Bubbles. Iz tabele Medals izaberite polja „Medal Count“ i „NOC CountryRegion“. U oblasti POLJA kliknite na strelicu pored stavke „NOC_CountryRegion“ i izaberite stavku „Brojanje (posebnog)“ kako bi se dobio broj kodova zemalja ili regiona – a ne sami kodovi. Zatim iz tabele Events izaberite stavku „Sport“.

 2. Izaberite Dizajn > Prebacivanje vizuelizacija > drugi grafikon > XY da biste promenili vizuelizacije u XY grafikon. Izveštaj izgleda kao na sledećem ekranu.

  XY grafikon u alatki Power View

 3. Zatim prevucite događaja iz tabele Događaji u oblast veličina u Power View polja. Izveštaj postaje mnogo zanimljivija, a sada izgleda kao na sledećem ekranu.

  korišćenje funkcije VELIČINA u Power View grafikonu sa mehurićima

 4. XY grafikon sada je grafikon sa mehurićima, a veličina mehurića zasnovana je na broju medalja dodeljenih u svakom sportu.

 5. Interaktivno je i grafikona sa mehurićima. Kada zadržite pokazivač iznad veslanje mehurića, Power View predstavlja vam dodatne podatke o tom sportu, kao što je prikazano na sledećoj slici.

  zadržite pokazivač na Power View grafikonima sa mehurićima radi više informacija

Kreiranje vizuelizacija reprodukcije zasnovanih na vremenu

Mnoge vizuelizacije koje kreirate zasnovane su na događajima koji su se dogodili tokom nekog perioda. U skupu podataka o olimpijskim igrama, zanimljivo je videti kako su medalje dodeljivane po godinama. Sledeći koraci vam pokazuju vam kako da kreirate vizuelizacije koje se reprodukuju, ili animiraju, na osnovu podataka zasnovanih na vremenu.

 1. U XY grafikonu koji ste kreirali u prethodnim koracima, obratite pažnju na oblast osa REPRODUKCIJE u Power View polja, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  Power View osa REPRODUKCIJA

 2. Iz tabele, prevucite godina u oblast osa REPRODUKCIJE. Ovde počinje zabava segment. Osu se duž dna XY grafikon vizuelizacije i REPRODUKCIJE ikona se pojavljuje pored nje, kao što je prikazano na sledećem ekranu. Kliknite na dugme Reprodukuj.

  dugme „Reprodukuj“ u Power View izveštaju

 3. Posmatrajte kako se mehurići pomeraju, rastu i skupljaju kako godine napreduju na osi „Reprodukcija“. Možete i da markirate određeni mehurić, što je u ovom slučaju određeni sport, i jasno vidite kako se on menja kako osa „Reprodukcija“ ide napred. Linija prati njen kurs, vizuelno ističući i prateći tačke podataka kako osa ide napred.

 4. Izaberite sportovima, a zatim kliknite na dugme Reprodukuj. Markirana je sportovima i vodenog žiga u gornjem desnom uglu izveštaja prikazuje godinu (osi REPRODUKCIJE) kao REPRODUKOVANJE ose unapred. Na kraju, putanja sportovima uzima je markirana u Vizuelizaciji, dok drugi sport su nedostupne. Sledeći ekran prikazuje izveštaj kada se završi osi reprodukcije.

  vizuelizacije sa mehurićima zasnovane na vremenu u alatki Power View

 5. Možete da izaberete više od jedne sportu tako što ćete držati pritisnut taster CTRL i prave više izbora. Pokušajte da ga za sebe. Na sledećem ekranu su izabrane tri sporta: rvanju, sportu i sportovima.

  više markiranih mehurića u Power View izveštajima REPRODUKCIJA

 6. Na kraju, možete da filtrirate XY grafikona, kao i sve druge vizuelizacije. Postoji mnogo boja, zato što postoji mnogo sportova u skup podataka. Iz tabele, prevucite "Season" u oblast "boja" u Power View polja. Sada se koriste samo dve boje, jednu za svaku "Season" ("leto" ili "zima"). Sledeći ekran prikazuje ovako, ali da biste videli kako kul izgleda, pogledajte video zapis na kraju ovog uputstva.

  korišćenje modula za sečenje u Power View izveštajima REPRODUKCIJA

Postoje razne vrste neverovatnih, privlačnih izveštaja koje možete da kreirate uz Power View. Svaka vizuelizacija pruža određen i jedinstven prikaz podataka. Da biste obezbedili još privlačnije izveštaje, možete da kombinujete različite vizuelizacije na jednoj stranici izveštaja i tako oživite vaše podatke.

Kontrolna tačka i test

Pregled onoga što ste naučili

U ovom uputstvu saznali ste kako da kreirate višestruke grafikone, linijske grafikone, grafikone sa mehurićima i XY grafikone. Saznali ste i kako da složite izveštaj i kako da kreirate kontejner u koji se mogu uključiti mnogi izveštaji.

Ovo uputstvo upotpunjuje ovu grupu o kreiranju Power View izveštaja.

Video zapisi iz skupa podataka o Olimpijskim igrama

Ponekad je lepo videti ove zadatke u akciji. U ovom odeljku možete da pronađete veze ka video zapisima koji su kreirani pomoću skupa podataka o olimpijskim igrama. Ovi video zapisi slični su ovim uputstvima, ali neke od radnih svezaka, Power Pivot slika ili Power View listova mogu biti malo drugačiji.

Power Pivot video zapisi:

 • Postavljanje podrazumevanih polja

 • Skrivanje kolona i tabela

 • Dodavanje opisa kolonama i tabelama

 • Relacije

 • Rezimiranje po

Power View video zapisi:

 • Prvi koraci uz Power View u programu Excel 2013

 • Grafikoni sa mehurićima i XY grafikoni

 • Kartice

 • Dubinsko pretraživanje u ad-hoc hijerarhiji

 • Dubinsko pretraživanje sa hijerarhijom u modelu

 • Filteri

 • Hijerarhije

 • Markiranje

 • Mape

 • Mape: Ispravljanje dvosmislenih podataka mape

 • Matrica

 • Višestruki grafikoni

 • Kružni grafikoni

 • Osvežavanje podataka u modelu podataka

 • Moduli „Slicer“

 • Sortiraj

 • Pločice

Hvala! Nadam se da ste uživali u ovoj grupi uputstava i da vam je ona koristila za razumevanje načina na koje možete da kreirate sopstvene Power View izveštaje. Možete da kreirate neverovatne, sveobuhvatne i interaktivne izveštaje uz Power View i da ih delite pomoću portala za poslovno obaveštavanje na sistemu SharePoint.

Uputstva u ovoj grupi

Sledeća lista pruža vam veze za sva uputstva iz ove grupe:

 1. Uvoz podataka u Excel 2013 i kreiranje modela podataka

 2. Proširivanje relacija modela podataka uz Excel 2013, Power Pivot i DAX

 3. Kreiranje Power View izveštaja zasnovanih na mapi

 4. Unos internet podataka i postavljanje podrazumevanih vrednosti Power View izveštaja

 5. Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 1. deo

 6. Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 2. deo

TEST

Želite da proverite koliko ste dobro zapamtili ono što ste pročitali? Ovo je prilika za to. Sledeći test ističe funkcije, mogućnosti ili zahteve koje ste proučavali u ovom uputstvu. Odgovore ćete pronaći na dnu stranice. Srećno!

1. pitanje: Kako se drugačije zove višestruki tip grafikona?

A: Pomerajući grafikoni.

B: Kombinovani grafikoni.

C: Rešetkasti grafikoni.

D: Grafikoni stranica

2. pitanje: Koja vam oblast u oknu Power View polja dozvoljava da kreirate kontejner u koji možete da smestite više vizuelizacija?

A: Oblast KOLONE.

B: Oblast REZIMIRANJE.

C: Oblast REDOSLED PLOČICA.

D: Oblast KONTEJNER.

3. pitanje: Da biste kreirali animiranu vizuelizaciju na osnovu polja, na primer polja za datum, koju oblast Power View polja bi trebalo da koristite?

A: Oblast OSA REPRODUKCIJE.

B: Oblast HORIZONTALNI VIŠESTRUKI GRAFIKON.

C: Oblast ANIMACIJA.

D: Nije moguće kreirati vizuelizacije koje su tako kul, zar ne?

4. pitanje: Šta se dešava na višestrukim grafikonima ako ima više kružnih grafikona nego što može da stane na jedan ekran?

A: Power View automatski počinje da se pomera kroz kružne grafikone.

B: Power View obezbeđuje traku za pomeranje, koja vam omogućava da se pomerate kroz druge kružne grafikone.

C: Power View kreira izveštaj samo za onoliko kružnih grafikona koliko može odjednom da se vidi na ekranu.

D: Power View automatski postavlja sve kružne grafikone na jedan ekran, bez obzira na to koliko kružnih grafikona je potrebno.

Rešenja testa

 1. Tačan odgovor: C

 2. Tačan odgovor: C

 3. Tačan odgovor: A

 4. Tačan odgovor: B

Napomene: Podaci i slike iz ove grupe uputstava zasnovani su na sledećim izvorima:

 • Skup podataka o olimpijskim igrama preduzeća Guardian News & Media Ltd.

 • Slike zastava iz izvora CIA Factbook (cia.gov)

 • Podaci o populaciji od Svetske banke (worldbank.org)

 • Piktogrami olimpijskih sportova autora Thadius856 i Parutakupiu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×