Uputstva za administrator računara da biste dodali korisnika u Menadžeru za poslovne kontakte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pre nego što korisnik može da biste pristupili baza podataka Menadžera za poslovne kontakte koji se nalazi na drugom računaru (na udaljena baza podataka), vlasnik baze podataka mora da dozvoli pristup računaru na kom se nalazi baza podataka, ili ga ako računar nije deo domen. Ako nije deo domena, a vlasnik baze podataka ne možete da prijavite se na računar kao na administrator, zatim administrator na računaru morate dodeljivanje novog korisnika ovaj pristup. Ako računar nije deo domena, administrator za domen možete da odobrite korisničkog pristupa sa računarom.

Ako niste sigurni da li ste administrator, pogledajte članak Kako da znam da li sam administrator u Menadžeru za poslovne kontakte?

Prijavite se kao administrator

Da biste se prijavili kao administrator ili član grupe "administratori", pratite uputstva za vaš operativni sistem.

U operativnom sistemu Windows XP

 1. U meniju Start izaberite stavku Odjavi se, a zatim kliknite na dugme Odjavi se.

 2. Da biste se prijavili kao administrator, postupite na neki od sledećih načina:

  • Na ekranu dobrodošlice kliknite na ikonu za administratora, a zatim otkucajte lozinku.

  • Na na domen, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + DELETE, a zatim otkucajte informacije o nalogu za korisnički nalog administratora.

   Napomena: Ako možete da se prijavite na više računara, kliknite na dugme Opcije i u polju Prijavi se na izaberite stavku < ime računara >(ovaj računar), gde je < ime računara > je ime računara na kojem je baza podataka se nalazi.

U operativnom sistemu Windows Vista

 1. Kliknite na dugme Start , postavite pokazivač na strelicu pored dugmeta " Zaključaj " i zatim kliknite na dugme Odjavi se.

 2. Na ekranu dobrodošlice, kliknite na ikonu korisničkog naloga administratora i otkucajte lozinku.

  -ILI-

  Kliknite desnim tasterom miša na ikonu programa ili datoteke koju želite da otvorite, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator. Izaberite nalog koji želite da koristite, a zatim otkucajte lozinku.

  Napomena: Ako se prijavljujete na više računara da biste se prijavili na drugi domenu polje korisničko ime , tip DOMEN\korisničko_ime, gde je domen ime domena koji želite da se prijavite, a korisničko ime je korisničko ime. Da biste se prijavili računar koji koristite, u polju korisničko ime otkucajte imeračunara\korisničkoime, gde je korisničko ime korisničko ime.

U operativnom sistemu Windows 7

 1. Kliknite na dugme Start , postavite pokazivač na strelicu pored dugmeta Isključii zatim kliknite na dugme Odjavi se.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + DELETE da biste se prijavili.

 3. Na ekranu dobrodošlice, kliknite na dugme Promeni korisnika , i zatim kliknite na ikonu korisničkog naloga administratora i otkucajte lozinku.

  -ILI-

  Kliknite desnim tasterom miša na ikonu programa ili datoteke koju želite da otvorite, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator. Izaberite nalog koji želite da koristite, a zatim otkucajte lozinku.

  Napomena: Ako možete da se prijavite na više računara, da biste se prijavili drugi domen, u polju korisničko ime , tip DOMEN\korisničko_ime, gde je domen ime domena koji želite da se prijavite i korisničko ime je korisničko ime. Da biste se prijavili računar koji koristite, u polju korisničko ime otkucajte imeračunara\korisničkoime, gde je korisničko ime korisničko ime.

Da biste dodelili ili odbijete pristup bazi podataka Menadžera za poslovne kontakte

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager , a zatim izaberite stavku Upravljanje deljenje.

 3. Pratite korake u čarobnjaku za Upravljanje za deljenje . Više informacija potražite u članku Deljenje podataka Menadžera za poslovne kontakte sa drugim korisnicima.

  Napomene: 

  • Da biste dodelili ili odbijete pristup samo određenim korisnicima, izaberite opciju želim da delim svoje podatke, a zatim proverite sa korisnicima koji rade na drugim računarima u mojoj mreži. Na stranici Izbor korisnika , izaberite korisnike koje želite da dodelite pristup. Da biste dodali nove korisnike, kliknite na dugme Dodaj novog korisnika. Ako korisnik već ima dozvolu za pristup računaru, nije potrebno da ponovo dodajte njen određeni nalog.

  • Ako je korisnik deo radne grupe, administrator mora da pruža privremenu lozinku za korisnika. Ovaj privremenu lozinku mogu se koristiti samo jednom. Po prvi put novi korisnik ima pristup baza podataka Menadžera za poslovne kontakte, on ili ona je upitani da otkucate ovu privremenu lozinku, a zatim otkucajte njen trenutni mrežu ili lokalnu lozinku. Nakon toga unapred, mrežu ili lokalnu lozinku korisnika dozvoljava korisniku pristup i mreži i bazi podataka. Lozinku koja se koristi – da li je privremeni ili trajni – mora biti usklađen bezbednosne standarde u lokalnoj mreži.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×