Upravljanje Yammer korisnici (Yammer administracije vodič)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kao administrator, možete da upravljate podrazumevane postavke korisnika na mrežu, odredbe i deprovision korisnike i da odredite polja koja korisnici mogu da dovrše. Svaki korisnik može da dodatno prilagodili njihove pojedinačne e-pošte i željene opcije SMS obaveštenje tako što ćete kliknuti na tri tačke na gornjoj traci za navigaciju i izabrati stavku Uredi profil > obaveštenja. Takođe možete da izaberete Profil uređivanje > željene opcije da biste prilagodili postavke poruke i vremenske zone.

U okviru Mreže administracije, u okviru Korisnici, možete da pristupite broj postavki da vam pomogne u upravljanju korisnicima.

Ovaj članak je deo Vodič za Yammer administratore

Podešavanje mreže Yammer

Upravljanje Yammer korisnika    

Praćenje podataka na mreži Yammer

Dodatne funkcije Yammer

Yammer bezbednost FAQ

Lista za proveru tehničke spremnosti za Yammer

Pozivanje korisnika

Koristite ovaj odeljak da biste pozvali zaposlene koji još uvek nije pridružena Yammer mreže. Sa ekrana možete biti pozivani samo zaposlene sa adresom e-pošte preduzeća. Verifikovan administratori možete dodati korisnike u masovno tako što ćete kliknuti na dugme Uvoz adresara i izabrati neku od ovih kartica:

 • Iz Veb    To podržava uvoz e-adrese sa Gmail ili Yahoo naloga.

 • Aplikacija e-pošte iz    ovo vam omogućava da biste uvezli .csv datoteka izvezena iz poslovnih aplikacija e-pošte.

Ako vaša organizacija koristi više od jedne Internet domen za e-adrese i želite da dodate ove na mrežu, razmislite o izvršavanju objedinjavanje mreže. Dodatne informacije možete da pronađete u odeljku interne i spoljnih mreža ovog vodiča.

Pozivanje goste

Pozivanje spoljnih kontakata sa e-adresama izvan vašeg domena (npr savetnici, izvođači ili partnera). Goste domenima e-poštu ne dodaju se na listi ovlašćeni domena za svoju mrežu. Gost korisnika, uključujući aktivni i očekuje (one koji još uvek odgovorili na poziv), nalaze se na ovoj stranici. Kao i sa drugim korisnicima, imena i profili goste korisnici će ostati prazne dok prihvate njihove pozive i završe registraciju. Goste korisnički nalozi mogu se izbrisati bilo kom trenutku, ali će ostati doprinos na mrežu.

Uklanjanje korisnika

Ovo vam omogućava da deaktivirate ili trajno uklonite korisnike. Počnite da kucate ime korisnika, Yammer auto‐completes i prikazuje padajuće liste slične korisničkog imena. Nakon što ste izabrali korisnika, imate tri opcije:

 • Deaktivirate ovog korisnika:    Deaktiviranje korisnika sprečava korisnika da prijavite, dok su ponovo Verifikujte svoju e-adresu. Bez pristupa njihove verifikovan e-pošte, oni mogu da ponovo se prijavite Yammer. Informacije o korisničkim profilima, poruke i/ili otpremanja datoteka će ostati. To može biti koristan opciju za zaposlene ugovora koji ste dovršili svoje projekta, ali možete kasnije ponovo obnoviti. Deaktivirane korisnike možete ponovo da aktivirate svoj nalog u roku od 90 dana tako što ćete Omogućavanje njihove e-pošte i prijavljivanja na Yammer, gde će dobiti e-poruku sa vezama da biste ponovo aktivirali. Posle 90 dana, nalog će biti trajno izbrisana.

 • Trajno uklonite ovog korisnika i čuva poruke:    Ovo vam omogućava da uklonite korisnika i zadržavanje poruke i sadržaj koji se nalazi su.

 • Trajno uklonite ovog korisnika i poruka:    To omogućava da uklonite korisnika i sve poruke koje su objavljene. To ne može stornirati.

Aktivnosti računa

Yammer vam omogućava da se uključite u Upravljanje sesijama za korisnike i uređaje. Pretraga po korisniku, a možete da vidite na uređajima koje su trenutno prijavljeni, kada su poslednji put prijavljeni na svakom uređaju i koje IP adresa je korišćen. Administratori takođe dobijaju opciju da odjavite tog korisnika se sa svakom uređaju.

Blokiraj korisnike

Ako je potrebno, Blokiraj korisnike iz mreže tako što ćete uneti e-poštu adrese. Korisnici sa blokiranih e-adresa nije moguće pridružiti se Yammer mreže osim ako vi ili drugi administrator deblokira te adrese. Više e-adresa da razdvojite zarezima ili prelom reda.

Savet: Yammer je najefikasniji kada svaku poruku dolazi iz pojedinačnog korisnika. Stoga, možda ćete želeti da blokirate grupa e-adrese.

Odbijenim e-poruke

Yammer povremeno šalje e-poštu ispravke korisnicima. Kada je onemogućen zaposlenog e-adresu, e-porukama šaljemo vrati. Možete da prikažete listu korisnika čiju e-poruke se odbio i ih deaktivirati ako nisu više zaposlenih.

Integracija direktorijuma

Možete da sinhronizujete Yammer pomoću direktorijum kompanije. Više informacija potražite u odeljku na Enterprise integracije u okviru dodatne funkcije > Enterprise integracije odeljku ovog vodiča.

Izvoz korisnika

Izvoz liste korisnika u .csv datoteku za nadgledanje i ažurirate po potrebi. Polja uključuju: korisnički ID, e-adresu, ime, radno mesto, lokacija i pridružili na (datumu su se pridružili mreže).

Profil polja

Prilagođavanje polja korisnici će moći da prikažete u svoj profil, tako što ćete izabrati i opozovete izbor opcija. Ova polja se mogu pretraživati kako biste pomogli korisnicima da pronađu međusobno kada izgledaju za određene informacije, pozadina ili stručnost.

Masovno ažuriranje korisnika

* Verifikovan administracije samo    Upravljanje članstvima mrežom pomoću .csv datoteke. Kao što je prikazano na stranici masovno ažuriranje korisnicima, možete da dodate, ažuriranje, obustavljanje ili brisanje korisnika. Morate da oblikujete u .csv kao tabelu i uključite zaglavlje ili prvi red koji definiše polja u tabeli. Imena zaglavlja kolone bi trebalo da bude u sledećem redosledu sleva nadesno: radnju, adresu e-pošte, ime i prezime, radno mesto, lozinku i nova e-poruka. Vrednost u koloni radnja ukazuje na to koji Yammer će da:

 • Novo:    Ako ukazuju na "novim" kao radnju i ostavite prazno polje lozinka, korisniku se kreira kao "na čekanju". Ako ukazuju na "novim" kao radnju i da navedete lozinku, korisniku se kreira kao aktivan i odmah se prikazuje u direktorijumu člana.

 • Ažuriranje:    Ako navedete "ažuriranje" kao radnju, postojećeg naloga Yammer ostaje isti. Međutim, u druga polja (ime, naslov, lozinka, e-adresu) će promeniti da se podudara sa onima iz .csv. Ispravke za e-adrese može doći samo za domene koje su deo Yammer mreže. Pored toga, ako navedete e-adresu u vaš ažuriranje koje već postoji na Yammer, će obustaviti korisnika koji je povezan sa tom e-adresu.

 • Obustavljanje:    Ako navedete "obustavljanje" kao radnju, korisnički nalog je obustavljen dok korisnik potvrđuje njihovog statusa putem zahteva za razmenu e-pošte.

 • Brisanje:    Ako navedete "Brisanje", korisnički nalog je izbrisan, ali njihove poruke i priloge ostaju na mreži.

Ako želite da biste masovno ažuriranje korisnicima koji sadrže znakove koji nisu engleskom, potrebno je kodirana UTF-8 CSV datoteku

Excel kodirate koja nije na engleskom znakova u CSV datoteka ispravno. Ako imate tih znakova u imena korisnika, možete da kreirate šifrovanu UTF-8 CSV datoteku u program "Beležnica" će se koristiti za masovno ispravke.

Koristite program "Beležnica" da biste kreirali UTF-8 CSV datoteke iz Excel unakrsne tabele
 1. Otvorite datoteku u programu Excel, a zatim odaberite stavke datoteka > Sačuvaj kao. U okviru Sačuvaj kao tip odaberite Unikod tekst (*.txt).

 2. Otvorite datoteku u program "Beležnica".

 3. Imate da biste se uverili da su polja u datoteci deliminated zarezima, tako da morate da pretražujete i zamenite sve kartice sa zarezom ",". Kopirate znak tabulatora iz teksta, a zatim odaberite stavku Uredi > Zameni. U polju Pronađi sledeće . nalepite karticu znakova, a u okviru Šta zameni . Unesite zarez i kliknite na dugme Zameni sve.

 4. Odaberite stavke datoteka > Sačuvaj kao i u okviru kodiranje odaberite UTF-8 i u polju ime datoteke promenite oznaku tipa datoteke .csv umesto .txt.

Sledeći članak: Praćenje Yammer podataka (Yammer administracije vodič).

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Vodič za Yammer administratore

Yammer centar administracije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×