Upravljanje tuđeg kalendara u programu Outlook na Vebu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uz odgovarajuću dozvolu, možete da koristite Outlook na vebu za uređivanje kalendare drugih osoba i čak i slanje i odgovaranje na pozive za sastanke u njegovo ime.

U ovom članku

Dobili dozvolu za uređivanje nečije kalendara

Pre nego što možete da uređujete tuđeg kalendara, moraju da vam dati dozvole tako što ćete deliti svoj kalendar. Oni možete pratiti uputstva u delegiranje kalendara u programu Outlook jedan Veb za preduzeća da biste saznali kako. Kao i uređivaču, možete da kreirate ili uredite događaje u kalendaru. Kao Delegat takođe možete da odgovorite na pozive u ime vlasnik kalendara za sastanke. Takođe možete odabrati vlasnik kalendara kako biste delegatima dali pristup privatnim događaja.

Napomena: Nije moguće koristiti Outlook kalendar da biste zatražili dozvolu za tuđeg kalendara.

Dodavanje tuđeg kalendara u prikaz kalendara

Ako ste primili poziv za deljenje tuđeg kalendara, kliknite na dugme Prihvati poziv da biste ga dodali na listu kalendara.

Snimak ekrana pozivnicu za deljeni kalendar.

Trenutno pravimo poboljšanja za doslednost i jednostavnost za deljenje kalendara. Dok se ne završe te promene:

 • Pozivnica za neke aplikacije za Outlook neće imati dugmeta Prihvati . Ako ne vidite dugme " Prihvati ", koristite Outlook na Vebu da biste prihvatili.

 • Pozivnica može biti uopšte ne pošaljete iz neke aplikacije za Outlook. Ako vam nije primio deljenja e-poruci poziva, zatražite od vlasnika kalendara da biste delili kalendar ponovo iz Outlook na vebu.

Nakon što ste dodali u kalendaru, možete da izaberete da dodate ili uklonite je iz prikaz kalendara ili upotrebite Kontekstualni meni da biste je preimenovali, promenite boju, ili izbrisati iz prikaza.

Snimak ekrana kontekstualnog menija Ostali kalendari.

Vrh stranice

Planiranje sastanka u ime neke druge osobe

Kada su uređivača ili delegata pristup tuđeg kalendara i to dodali na listu kalendara, možete da planirate sastanke u njegovo ime. Kao zakazivanje sastanka na svoj kalendar, ali možete da odaberete svoj kalendar prilikom kreiranja sastanka. Kada pošaljete poziv za sastanak, će prikazati da je od vas u ime vlasnik kalendara.

Planiranje sastanka u svojstvu delegata

 1. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Izaberite pokretanje aplikacija , pa izaberite stavku Kalendar.

 2. Uverite se da možete da vidite njihov kalendar na listi kalendara. Ako ne možete da, pogledajte odeljak iznad o dodavanju tuđeg kalendara u prikaz kalendara.

  Snimak ekrana deljeni kalendar.

 3. Izaberite New novo na vrhu ili kliknite dvaput na oblast kalendar da biste otvorili novi obrazac za stavku kalendara.

  Snimak ekrana dugmeta "novo"

 4. U polju Sačuvaj kalendar izaberite kalendar. Videćete isključivo kalendara koje se dodaju na listu kalendara i za koje imate dozvole za uređivača ili delegata.

  Snimak ekrana Sačuvaj na meni kalendar.

 5. Popunite ostatak polja po potrebi.

 6. Pošaljite poziv za sastanak.

Napomene: 

 • Korišćenje pomoćnika za planiranje možete učiniti mnogo lakše da biste podesili sastanak.

 • Ako želite da dodate zakazane obaveze tuđeg kalendara, pratite dolenavedene korake da biste izabrali kalendar druge osobe, ali ne dodaje bilo koje druge osobe na sastanak. Događaj će biti dodat u kalendar druge osobe, ali se šalje poziv za sastanak.

Vrh stranice

Odgovorite na sastanak u ime neke druge osobe

Ako ste delegat za nekoga, pozivi za sastanak i ispravke će biti poslata vama. Ćete prikazuju se u prijemnom poštanskom sandučetu baš kao bilo koji drugi poziv za sastanak, ali ćete videti poruku na sastanku obrazac koji vam govori ko je poziv za sastanak.

Snimak ekrana poziv za sastanak poslate u deljeni kalendar.

Odgovaranje na poziv za sastanak

 1. Izaberite stavku Prihvati, uslovnoili Odbij.

 2. Pošalji odgovor ako biste želeli da biste omogućili organizator znate odgovor.

 3. Ako prihvatite poziv, sastanak će prikazati zauzeta vlasnika kalendara. Ako odaberete da biste poslali odgovor, organizator sastanka će videti da ga je uključen od vas vlasnik kalendara ime.

  Snimak ekrana prihvataju delegat poziv za sastanak.

Napomene: 

 • Vlasnik kalendara ne primaju obaveštenje kada odgovorite na poziv za sastanak, ali on može da vidi da događaj ima su odgovorili prilikom prikazivanja događaj u svoj prikaz kalendara.

 • Snimak koji prikazuje da je prihvaćena događaj iz kalendara.

Vrh stranice

Uređivanje sastanka u ime neke druge osobe

Kao Delegat takođe možete da uredite ili otkazivanje sastanka u ime vlasnik kalendara. Da biste to uradili, otvorite događaj iz kalendara, unesite željene promene i izaberite opciju da biste poslali poziv za sastanak ažurirani ili otkazanog. Otkazivanje ili ažuriranje sastanka će biti poslata od vas u ime vlasnik kalendara.

Napomena: Kada se pošalje poziv za sastanak, ne možete da promenite kalendara na kojoj je planirano.

Vrh stranice

Srodne teme

Delegiranje kalendara u programu Outlook na Vebu za preduzeća

Upravljanje stavkama pošte i kalendara druge osobe

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×