Upravljanje tipovima rezultata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao administrator kolekcije lokacija ili vlasnik lokacije, možete da kreirate i koristite tipove rezultata da biste prilagodili način na koji se rezultati prikazuju za određene tipove dokumenata.

Koristite tip rezultata da biste naveli prikazali predložak sistem pretrage bi trebalo da koristite za određeni tip dokumenta ili pretrage rezultat. Kao dokumente nisu isti, rezultati pretrage trebalo da nešto od sledećeg. Pomoću tipova pretrage i predloške za prikaz mnogo je jednostavnije za korisnike da biste pronašli rezultate traže.

Tip rezultata određuje jedan uslov ili više njih za upoređivanje sa rezultatima pretrage, kao što je izvor tipa ili rezultata u rezultatima pretrage, i radnju koja treba da se izvrši ako rezultat pretrage ispunjava te uslove. Radnja navodi predložak prikaza za korišćenje za rezultat pretrage.

Na primer, unapred konfigurisani tip rezultata koji se zove Osoba navodi da se, u slučaju da rezultat pretrage stigne od izvora rezultata Lokalni rezultati osoba, koristi predložak prikaza Stavka osobe. Predložak prikaza Stavka osobe pokazuje informacije u lebdećoj tabli kao što su dokumenti čiji je autor ta osoba i pruža vam brži pristup tim dokumentima.

Još jedan primer je imati tip rezultata koji se aktivira ako svojstvo ContentTypesadržiIzveštaj o prodaji, a zatim ima određeni predložak prikaza za izveštaje o prodaji. Korisnici će odmah identifikovati rezultat pretrage kao izveštaj o prodaji.

Dodatne informacije potražite u članku Promena načina na koji rezultati pretrage izgledaju pomoću tipova pretrage i predložaka prikaza.

Ima mnogo unapred konfigurisanih tipova rezultata za biranje, a možete i da kreirate nove prilagođene tipove rezultata. Tipove rezultata možete da konfigurišete na nivou kolekcije lokacija i na nivou lokacije.

Dodavanje novog tipa rezultata

 1. Idite na stranicu Upravljanje tipovima rezultata za kolekciju lokacija ili lokaciju:

  • Za kolekciju lokacija:

   • U kolekciji lokacija idite na stavku Postavke, izaberite stavku Postavke lokacije, a zatim u okviru stavke Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Tipovi rezultata pretrage.

  • Za lokaciju:

   • Na lokaciji idite na stavku Postavke, izaberite stavku Postavke lokacije, a zatim u okviru stavke Pretraga izaberite stavku Tipovi rezultata.

 2. Na stranici Upravljanje tipovima rezultata uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Novi tip rezultata ili

  • Na listi postojećih tipova rezultata kliknite na ime tipa rezultata kao što je Osoba, a zatim izaberite stavku Kopiraj da biste mogli da izmenite kopiju radi kreiranja novog tipa rezultata.

 3. U odeljku Opšte informacije u polju Davanje imena otkucajte ime za tip rezultata.

 4. U odeljku Uslovi, na prvoj listi, odaberite izvor rezultata sa kojima rezultati treba da se podudaraju.

 5. U odeljku Uslovi, na drugoj listi, odaberite koji tipovi sadržaja treba da se podudaraju. Da bi se sav sadržaj podudarao, preskočite pravilo. Da biste dodali još tipova sadržaja, izaberite stavku Dodaj vrednost.

 6. Da biste dodali naprednije uslove povezane sa upravljanim svojstvima, proširite stavku Prikaži još uslova.

  1. Na prvoj listi odaberite svojstvo za podudaranje.

  2. Odaberite način na koji svojstvo treba da se poveže sa jednom vrednošću ili više njih.

  3. Unesite jednu vrednost ili više njih za svojstvo u polje. Razdvojite tačkom i zarezom.

  4. Da biste dodali više svojstava za podudaranje, izaberite stavku Dodaj svojstvo.

 7. U odeljku Radnje izaberite predložak za prikaz. URL predloška za prikaz se pokazuje u okviru stavke URL adresa predloška za prikaz.

 8. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Optimizovanje za čestu upotrebu ako će tip rezultata biti među najčešće korišćenim tipovima rezultata.

 9. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×