Upravljanje tipovima datoteka

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da navedete tipove datoteka (koristeći njihove oznake tipa datoteke) da biste uključili u indeks sadržaja pri popisivanju izvora sadržaja. Na primer, možda ćete želeti da uključite datoteke koje imaju .abc i .def u indeksu.

Ova lista kontroliše samo šta sistem pretrage će pokušati da popiše. Ako nije instaliran filter za taj tip dokumenta, na indeksiranja će moći da biste pročitali njen sadržaj, iako se on će moći da biste dobili osnovni metapodatke kao što su ime datoteke iz sistema datoteka koje ona sadrži. Više informacija o upravljanju tipova datoteka i pomoću filtera, potražite u članku "Ograničenje ili povećali količinu sadržaja koji je popisanih (Office SharePoint Server)", koja je dostupna na Microsoft Search Server 2008 na lokaciji TechNet.

Neophodno je da prvo otvorite stranicu „Upravljanje tipovima datoteka“ da biste upravljali tipovima datoteka:

  • Na stranici administracije pretrage, u okviru koja, kliknite na dugme tipova datoteka.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje tipa datoteke

Brisanje tipa datoteke

Dodavanje tipa datoteke

  1. Na stranici „Upravljanje tipovima datoteka“ izaberite stavku Novi tip datoteke.

  2. Na stranici Dodavanje tipa datoteke u okviru oznaka tipa datoteke u odeljku Oznakom tipa datoteke , otkucajte oznaku tipa datoteke za tip datoteke koji želite da dodate (na primer, tip dokumenta).

  3. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Brisanje tipa datoteke

  1. Na stranici „Upravljanje tipovima datoteka“, u listi oznaka tipa datoteka u meniju za tip datoteke koji želite da izbrišete izaberite stavku Izbriši.

  2. U okviru za poruke kliknite na dugme U redu da biste potvrdili da želite da izbrišete tip datoteke.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×