Upravljanje privatnošću dokumenta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

OneDrive biblioteka koja vam je na raspolaganju najčešće je podrazumevano zaštićena od javnog prikazivanja. Samo vi možete da pristupite ličnim dokumentima i datotekama medija koje ste uskladištili u njoj, osim ako izričito podelite fasciklu sa dokumentima ili jedan dokument sa drugim osobama u organizaciji radi pregledanja ili zajedničkog uređivanja.

Napomena:  Funkcije i pristup biblioteci mogu da budu drugačiji od ovoga što je opisano u članku, u zavisnosti od prilagođavanja vaše organizacije.

Ugrađena privatnost za lična dokumenta

Sve dokumente i datoteke u biblioteci najvišeg nivoa usluge OneDrive for Business na ličnoj lokaciji zaštićeni od javni prikaz podrazumevano, što je prikladno lokacija za skladištenje poverljivi dokumenti ili originalne radne verzije koju želite da sačuvate, na primer. Samo možete da vidite ovaj sadržaj, izuzimajući te dokumente koje ste izričito ukazuju na to da želite da delite.

Obično fascikle deljeno sa svima je obezbeđen za dokumente koje želite da delite sa svima u organizaciji. Dozvole za ovu fasciklu se obično postavljaju za možete da prikažete.

Vrh stranice

Promena dozvola deljenja za dokument

Možete da promenite dozvole osoba koje dele fasciklu ili dokument direktno u biblioteci dokumenata. Dokumenti mogu da nasleđuju dozvole od fascikle koja ih sadrži, a te postavke takođe možete da promenite iz biblioteke.

Napomena: Promene na fascikli primenjuju se na sve dokumente unutar fascikle, osim ako ne izaberete dokument i postavite drugačije dozvole za osobe sa kojima ste ga podelili.

Napomena:  Funkcije i pristup biblioteci mogu da budu drugačiji od ovoga što je opisano u članku, u zavisnosti od prilagođavanja unutar vaše organizacije.

Da biste promenili dozvole za nekoga sa kim delite fasciklu sa dokumentima ili jedan dokument, uradite sledeće:

  1. Iz OneDrive for Business biblioteke, u koloni Deljenje fascikle ili dokument, kliknite na dugme deljeno sa neke osobe Ikona stavke „Podeljeno sa nekim osobama“ . Na stranicu sa detaljima pojavljuje se sa Opcije deljenja.

  2. Za svaku osobu čije dozvole želite da promenite kliknite na strelicu nadole desno od njenog imena, a zatim izaberite stavku Može da uređuje, Može da prikazuje ili Zaustavi deljenje. Da biste još nekome dali dozvolu da deli dokument ili fasciklu sa dokumentima, kliknite na dugme POZOVI OSOBE, postavite dozvole za njih i kliknite na dugme DELI.

  3. Ako želite da promenite postavke nasleđivanja, kada dokument može da nasledi dozvole od nadređene fascikle, izaberite stavku VIŠE OPCIJA i upotrebite opcije na traci da biste ponovo postavili nasleđivanje.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj promene.

Više informacija o postavljanju dozvola za deljenje dokumenata potražite u članku Deljenje stavki u biblioteci.

Vrh stranice

Deljenje dokumenata sa drugim osobama u organizaciji

Svoje lične usluge OneDrive for Business biblioteke vam omogućava da delite fasciklu ili dokument sa drugim osobama za njihove referencu ili za zajedničko uređivanje. Da biste delili fasciklu sa dokumentima ili jedan dokument sa više osoba, možete da kliknete na deljeno sa nekim ikonu "osobe" ( Ikona stavke „Podeljeno sa nekim osobama“ ) i pozivanje ljudi da dele dokument za prikazivanje ili uređivanje. Ili možete da kliknite na tri tačke (...) sa desne strane fascikle ili dokumenta u biblioteci, a zatim otkucajte ime osobe sa kojima želite da delite stavke za prikazivanje ili uređivanje.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×