Upravljanje predloženim primaocima u poljima „Za“, „Cc“ i „Bcc“ koja sadrže automatsko dovršavanje

Kada želite da dodate primaoce u Outlook e-poruku, možete da kliknete na dugmad Za, Cc i Bcc da biste odabrali primaoca iz kontakata ili ručno otkucali adresu. Ako otkucate adresu u polja Za, Cc ili Bcc, primetićete da Outlook daje predloge dok kucate. Ovi predlozi se skladište u Lista za automatsko dovršavanje.

Outlook pravi Lista za automatsko dovršavanje čuvanjem imena i adresa primalaca u e-porukama koje ste ranije poslali. Kako lista raste, raste i broj predloga koji se nude kao mogući unosi. Možete da skratite listu tako što ćete ukloniti jednog ili više primalaca ili možete potpuno da isključite Lista za automatsko dovršavanje.

Koristite Lista za automatsko dovršavanje

Lista za automatsko dovršavanje opcija je podrazumevano uključena. Kada počnete da kucate ime u polje Za, Cc ili Bcc, Lista za automatsko dovršavanje predlaže odgovarajuće ime ili adresu.

Ako otkucate znak „J“ na primer u jednom od polja za primaoca, lista prikazuje predložena podudaranja i prikazuje sva imena na listi koje počinju sa „J“ Lista se poboljšava sa svaki znakom koji otkucate. Ako završite tako što ćete otkucati „Jam“, zatim Lista za automatsko dovršavanje može da prikaže predloge poput onih na sledećoj slici.

Primer liste za automatsko dovršavanje

Uz svaku e-poruku koju pišete, dodatni primaoci poruke dodaju se u Lista za automatsko dovršavanje.

Isključite Lista za automatsko dovršavanje

U dva koraka možete sprečiti Lista za automatsko dovršavanje da predlaže primaoce e-pošte.

 1. Na kartici Datoteka odaberite stavke Opcije > Pošta.

  Izaberite karticu „Datoteka“

 2. U okviru Slanje poruka opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi Lista za automatsko dovršavanje za predlaganje imena prilikom kucanja u poljima „Za“, „Cc“ i „Bcc“.

  Odaberite stavke „Datoteka“, „Opcije“, „Pošta“, a u okviru „Slanje poruke“ opozovite izbor u polju za potvrdu „Lista za automatsko dovršavanje“.

Brisanje jednog ili više predloženih primalaca u Lista za automatsko dovršavanje

Možete da uklonite jednog ili više primalaca koji se pojavljuju kao predlozi u Lista za automatsko dovršavanje.

 1. Unesite jedan ili više znakova u polja Za, Cc ili Bcc. Zatim sa liste automatskog dovršavanja koja se pojavljuje izaberite neželjenog predloženog primaoca tako što ćete koristiti tastere sa strelicama ili tako štoZatim sa liste automatskog dovršavanja koja se pojavljuje izaberite neželjene predložene primaoca tako što ćete koristiti tastere sa strelicama ili pokazivača miša preko imena koje želite da uklonite.ćete postaviti pokazivač miša preko imena koje želite da uklonite.

  Na listi za automatsko dovršavanje izaberite ime koje želite da uklonite, a zatim kliknite na dugme „Izbriši“.

 2. Odaberite Komanda za brisanje ili pritisnite taster Delete.

  Savet: Kada uklonite ime primaoca, ono se više neće pojavljivati u Lista za automatsko dovršavanje osim ako ga namerno izaberete sa liste kontakata ili ako ručno otkucate adresu. Ove radnje će ponovo dodati adresu u Lista za automatsko dovršavanje. Ako želite trajno da uklonite primaoca sa liste kontakata, pogledajte članak Brisanje kontakta.

Opozovite izbor u Lista za automatsko dovršavanje

Možete da obrišete sve stavke koje su trenutno u Lista za automatsko dovršavanje.

 1. Na kartici Datoteka odaberite stavke Opcije > Pošta.

 2. U okviru Slanje poruka odaberite stavku Isprazni listu za automatsko dovršavanje.

  Odaberite stavke „Datoteka“, „Opcije“, „Pošta“, a u okviru „Slanje poruke“ kliknite na dugme „Isprazni listu za automatsko dovršavanje“.

 3. Odaberite Da da biste potvrdili da želite da ispraznite listu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×