Upravljanje predloženim primaocima u poljima „Za“, „Cc“ i „Bcc“ koja sadrže automatsko dovršavanje

Kada počnete da kucate u poljima Za, Cc i Bcc u programu Outlook, pojaviće se predlozi na osnovu onoga što ste uneli. Ovi predlozi su podeljeni u dve kategorije: Nedavne osobe i Drugi predlozi. Imena i adrese koji se pojavljuju u odeljku Nedavne osobe skladište se na listi za automatsko dovršavanje.

Outlook pravi Lista za automatsko dovršavanje čuvanjem imena i adresa koje ste ranije koristili prilikom slanja poruka. Videćete najviše dva predloga na listi Nedavne osobe i najviše tri predloga u odeljku Drugi predlozi. Možete da uklonite adresu sa liste Nedavne osobe liste ili da onemogućite listu za automatsko dovršavanje da biste u potpunosti uklonili odeljak Nedavne osobe.

Koristite listu za automatsko dovršavanje i predloge iz odeljka „Nedavne osobe“

Opcija Lista za automatsko dovršavanje je podrazumevano uključena. Kada počnete da unosite ime u polje Za, Cc ili Bcc, Lista za automatsko dovršavanje predlaže najviše dva podudarna imena ili adrese u odeljku Nedavne osobe.

Ako, na primer, otkucate znak „b“ u jednom od polja za primaoca, na listi se navode predložena podudaranja i prikazuju se svi kontakti čije ime, prezime ili adresa e-pošte počinju na „b“. Lista se poboljšava sa svaki znakom koji otkucate. Dakle, ako na kraju otkucate „Bo“, Lista za automatsko dovršavanje dodatno precizira listu i prikazuje samo „Bojan Marić“ na listi Nedavne osobe i „Radmilo Bogić“ u odeljku Drugi predlozi.

Lista za automatsko dovršavanje prikazuje vam predloge adresa.

Uz svaku osobu kojoj pošaljete e-poruku, dodatni primaoci poruke dodaju se u Lista za automatsko dovršavanje.

Brisanje jednog ili više predloženih primalaca u Lista za automatsko dovršavanje

Možete da uklonite jednu ili više stavki sa liste Nedavne osobe. Ako zadržite pokazivač miša iznad stavke, videćete X sa desne strane stavke koja se odnosi na tu osobu. Kliknite na X da biste izbrisali ime i e-adresu osobe sa liste za automatsko dovršavanje. To ne uklanja osobu iz fascikle „Kontakti“ niti drugih adresara.

Kada uklonite ime primaoca, ono se više neće pojavljivati u Lista za automatsko dovršavanje osim u slučaju da ga namerno izaberete sa liste kontakata ili ako ručno otkucate adresu. Ove radnje će ponovo dodati adresu u Lista za automatsko dovršavanje. Ako želite trajno da uklonite primaoca sa liste kontakata, pogledajte članak Brisanje kontakta.

Napomena: Ne možete da uklonite stavke sa liste Drugi predlozi liste ni da onemogućite ovu listu.

Isključivanje opcije Lista za automatsko dovršavanje

Ako više ne želite da vidite predloge u odeljku Nedavne osobe, možete da isključite listu za automatsko dovršavanje.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Pošta.

  Izaberite karticu „Datoteka“

 2. U okviru Slanje poruka opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi Lista za automatsko dovršavanje za predlaganje imena prilikom kucanja u poljima „Za“, „Cc“ i „Bcc“.

  Odaberite stavke „Datoteka“, „Opcije“, „Pošta“, a u okviru „Slanje poruke“ opozovite izbor u polju za potvrdu „Lista za automatsko dovršavanje“.

Napomena: Ne možete da isključite listu Drugi predlozi.

Brisanje svih stavki iz opcije Lista za automatsko dovršavanje

Možete da obrišete sve stavke iz opcije Lista za automatsko dovršavanje bez isključivanja automatskog dovršavanja.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Pošta.

 2. U okviru Slanje poruka odaberite stavku Isprazni listu za automatsko dovršavanje.

  Odaberite stavke „Datoteka“, „Opcije“, „Pošta“, a u okviru „Slanje poruke“ kliknite na dugme „Isprazni listu za automatsko dovršavanje“.

 3. Odaberite Da da biste potvrdili da želite da ispraznite listu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×