Upravljanje predlošcima obrazaca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Posetite lokaciju www.microsoft.com za najnovije i iscrpne informacije.

Na stranici „Upravljanje predlošcima obrazaca“ nalazi se centralna lokacija na kojoj možete da upravljate predlošcima obrazaca koje je odobrio administrator za celu farmu. Sa stranice „Upravljanje predlošcima obrazaca“ ne možete da upravljate predlošcima korisničkog obrasca.

Da biste pristupili stranici „Upravljanje predlošcima obrazaca“, postupite na sledeći način:

 1. Na gornjoj traci za navigaciju kliknite na vezu Upravljanje aplikacijom.

 2. Na stranici „Upravljanje aplikacijom“, u odeljku InfoPath usluge za obrasce kliknite na vezu Upravljanje predlošcima obrazaca.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Prikaz predložaka obrazaca

Prikaz svojstava predložaka obrazaca

Otpremanje ili nadogradnja predloška obrasca

Uklanjanje predloška obrasca

Prikaz predložaka obrazaca

 • Na stranici „Upravljanje predlošcima obrazaca“ izaberite neku od sledećih opcija na traci za navigaciju:

  • Svi obrasci. Prikazuje sve predloške obrazaca.

  • Poslednjih 20. Navodi poslednjih 20 otpremljenih predložaka obrazaca.

  • Po kategoriji. Navodi predloške obrazaca u prikazu stabla prema njihovoj kategoriji. Svaka kategorija se može razviti ili skupiti da bi se prikazali ili sakrili predlošci obrazaca u toj kategoriji.

  • Po statusu. Navodi predloške obrazaca u prikazu stabla prema njihovom statusu. Svaki tip statusa se može razviti ili skupiti da bi se prikazali ili sakrili predlošci obrazaca sa tim statusom.

Vrh stranice

Prikaz svojstava predložaka obrazaca

 • Na stranici „Upravljanje predlošcima obrazaca“, na listi predložaka obrazaca postavite pokazivač na predložak obrasca čija svojstva želite da prikažete, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Svojstva prikaza.

 • Na stranici „Svojstva predložaka obrazaca“, predlošku obrasca možete da dodelite kategoriju ako je upišete u polje Ime kategorije. Predložak obrasca će se pojaviti u dodeljenoj kategoriji kada na stranici „Upravljanje predlošcima obrazaca“ prikazujete po kategoriji.

Vrh stranice

Otpremanje ili nadogradnja predloška obrasca

 1. Na stranici „Upravljanje predlošcima obrazaca“ kliknite na vezu Otpremi predložak obrasca.

 2. Na stranici „Otpremanje predloška obrasca“, u odeljku Otpremanje predloška obrasca, u polje Ime datoteke upišite ime datoteke predloška obrasca.

  Informacije o predlošku (kao što su greške i upozorenja) možete preuzeti pre otpremanja ako kliknete na dugme Verifikuj.

 3. U odeljku Nadogradnja potvrdite izbor Nadogradi predložak obrasca ako već postoji, ako želite da novom verzijom koju otpremate zamenite prethodnu verziju. Ako potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, izaberite neku od opcija:

  • Dozvolite postojećoj sesiji za popunjavanje obrasca u pregledaču da dovrši upotrebu tekuće verzije predloška obrasca. Ovu opciju izaberite ako želite da se u već otvorenim obrascima i dalje koristi trenutna verzija predloška obrasca.

  • Prekinite postojeću sesiju za popunjavanje obrasca u pregledaču. Svi podaci u tim sesijama će biti izgubljeni. Ovu opciju izaberite ako ne želite da se u već otvorenim obrascima i dalje koristi prethodna verzija predloška obrasca. Podaci iz otvorenih sesija koji koriste prethodni predložak biće izgubljeni.

   Ako želite da sačekate da sve sesije starog predloška obrasca dovrše pre nadogradnje predloška obrasca, morate da zamrznete stari predloška obrasca pre nego što otpremite novi predložak.

 4. Kliknite na dugme Otpremi.

Vrh stranice

Uklanjanje predloška obrasca

Kada uklonite predložak obrasca bez prethodnog zamrzavanja, sve trenutne sesije odmah obustavljaju.

 1. Na stranici „Upravljanje predlošcima obrazaca“, na listi predložaka obrazaca postavite pokazivač na predložak obrasca koji želite da uklonite, kliknite na strelicu koja će se pojaviti, a zatim izaberite stavku Ukloni obrazac.

 2. Izaberite stavku Ukloni obrazac.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×