Upravljanje pravilima popisivanja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pravilo popisivanja možete dodati kako biste uključili ili isključili određene putanje pri popisivanju sadržaja. Kada uključite putanju, opcionalno možete navesti akreditive alternativnog naloga da biste je popisivali. Osim dodavanja novih pravila popisivanja, postojeća pravila popisivanja možete testirati, uređivati, brisati ili im menjati raspored.

Pravila popisivanja se primenjuju redosledom kojim su navedeni na listi.

Napomena: Da biste upravljali pravilima popisivanja, prvo morate da otvorite stranicu Upravljanje pravilima popisivanja. Na stranici administracije pretrage, u okviru koja, kliknite na dugme Pravilima popisivanja.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje pravila popisivanja

Testiranje pravila popisivanja na URL ADRESE

Uređivanje pravila popisivanja

Brisanje pravila popisivanja

Promena rasporeda pravila popisivanja

Dodavanje pravila popisivanja

 1. Na stranici „Upravljanje pravilima popisivanja“ izaberite stavku Novo pravilo popisivanja.

 2. Na stranici "Dodavanje pravila popisivanja", u polju " putanja " u odeljku putanja otkucajte putanju utiču na pravila. Možete da koristite standardne džoker znakove na putu, kao u sledećim primerima:

  • http://server1/folder * sadrži sve Web resurse sa URL Adresom koji počinju sa http://server1/folder.

  • *://*.txt sadrži sve dokumente sa oznakom tipa datoteke .txt.

 3. U odeljku Konfiguracija popisivanja izaberite neku od sledećih opcija:

  • Isključite sve stavke iz ove putanje. Izaberite ovu opciju ako želite da sve stavke u navedenom parametru path treba izuzeti iz popisivanja. Ako izaberete ovu opciju, možete preciznije Uključivanje i tako što ćete izabrati sledeće:

   • Uključi složene URL adrese (URL adrese koje sadrže znak pitanja (?)). Izaberite ovu opciju ako želite da uključite URL adrese koje sadrže parametre koji koriste znak pitanja (?) formatu.

  • Uključi sve stavke iz ove putanje. Izaberite ovu opciju ukoliko želite da sve stavke u putanji budu popisane. Ako izaberete ovu opciju, obim uključivanja možete dodatno suziti ukoliko izaberete neku od sledećih kombinacija:

   • Prati veze na URL adresi, ali bez popisivanja same URL adrese. Izaberite ovu opciju ukoliko želite da popišete veze koje URL adresa sadrži, ali bez popisivanja URL adrese.

   • Popiši složene URL adrese (URL adrese koje sadrže znak pitanja (?)). Izaberite ovu opciju ukoliko želite da popišete URL adrese koje sadrže parametre koji koriste obeležavanje znakom pitanja (?).

   • Popiši SharePoint sadržaj kao HTTP stranice.. Obično, SharePoint lokacija su popisuje pomoću specijalnog protokola. Izaberite ovu opciju ako želite SharePoint lokacijama da se popisuju kao HTTP stranice umesto toga. Kada se sadržaj popisuje pomoću HTTP protokola, dozvole stavke se ne skladište.

 4. U odeljku Određivanje potvrde identiteta postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste koristili podrazumevani nalog za pristup sadržaju, izaberite opciju Koristi podrazumevani nalog za pristup sadržaju.

  • Izaberite opciju Navedite drugi nalog za pristup sadržaju ako želite da koristite neki drugi nalog, a zatim postupite na sledeći način:

   1. U okviru naloga otkucajte ime naloga koje mogu da pristupe putanjama definisanim ovo pravilo popisivanja.

   2. U polja Lozinka i Potvrda lozinke upišite lozinku za ovaj nalog.

   3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne dozvoljavaj osnovnu potvrdu identiteta kako biste sprečili korišćenje osnovne potvrde identiteta.

    Server će pokušati da upotrebi Windows NTLM proveru identiteta. Ako NTLM provera identiteta ne uspe, server će pokušati da upotrebi osnovnu proveru identiteta, osim ukoliko je potvrđen izbor u polju za potvrdu Ne dozvoljavaj osnovnu potvrdu identiteta.

  • Izaberite opciju Navedite certifikat klijenta, a zatim u meniju Certifikat izaberite certifikat da biste za proveru identiteta koristili certifikat klijenta.

  • Da biste koristili obrazac akreditive za potvrdu identiteta, izaberite stavku Navedite obrazac akreditive, a zatim unesite URL adresu obrasca (lokacija stranice koja prihvata akreditive informacije) u polju URL adresa obrazac i kliknite na dugme Unesite akreditive .

   1. Kada na odziv za prijavljivanje na udaljenom serveru otvori u novom prozoru, unesite akreditive za obrazac i prijavite se.

   2. Bićete upitani ako je prijavljivanje uspešno. Ako jeste, akreditivi potrebni za potvrdu identiteta uskladišteni su na udaljenoj lokaciji.

  • Da biste koristili kolačića potvrde identiteta, izaberite opciju koristi kolačića za popisivanje, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   1. Kliknite na dugme Nabavka kolačića sa URL ADRESE za dobavljanje kolačić sa Veb lokacije ili servera.

   2. Kliknite na dugme Navedite kolačića za popisivanje da biste uvezli kolačić iz sistema lokalne datoteka ili mrežne deobe. Opcionalno možete da navedete stranica sa greškom u polje stranica sa greškom (tačka i zarez razgraničena) .

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Testiranje pravila popisivanja na URL adresi

Možete da testirate pravilima popisivanja na URL adresu da biste utvrdili pravila će biti primenjena kada se popisuje URL ADRESE i šta će biti rezultat primene tih pravila (Uključivanje ili isključivanje sadržaja). Imajte na umu da testiranjem pravila URL ADRESE nije zapravo popisivanja URL ADRESE.

 1. Na stranici „Upravljanje pravilima popisivanja“, u polju Otkucajte URL adresu i kliknite na dugme „Testiraj“ da biste otkrili da li se podudara sa pravilom otkucajte URL adresu koju želite da testirate.

 2. Kliknite na dugme Testiraj.

 3. Rezultat testiranja će biti naveden ispod polja Otkucajte URL adresu i kliknite na dugme „Testiraj“ da biste otkrili da li se podudara sa pravilom.

Vrh stranice

Uređivanje pravila popisivanja

Promene neće biti primenjene do sledećeg pokretanja punog popisivanja ako uredite pravilo popisivanja.

 • Na stranici „Upravljanje pravilima popisivanja“, u listi pravila popisivanja, u meniju pravila popisivanja koje želite da uredite izaberite stavku Uredi.

  Informacije o postavkama za pravila za popisivanje možete da pronađete u odeljku Dodavanje pravila popisivanja .

Vrh stranice

Brisanje pravila popisivanja

Brisanje pravila popisivanja neće biti primenjeno do pokretanja sledećeg punog popisivanja ako izbrišete pravilo popisivanja.

 1. Na stranici „Upravljanje pravilima popisivanja“, u listi pravila popisivanja, u meniju pravila popisivanja koje želite da izbrišete izaberite stavku Izbriši.

 2. Kliknite na dugme u redu u okviru poruke da biste potvrdili da želite da izbrišete pravilo popisivanja.

Vrh stranice

Promena rasporeda pravila popisivanja

 • Na stranici „Upravljanje pravilima popisivanja“, u koloni liste pravila popisivanja Redosled izaberite vrednost iz liste koja određuje mesto na kojem želite da se pravilo nalazi.

  Pravila popisivanja se primenjuju redosledom kojim su navedena na listi. Zbog toga će biti primenjeno pravilo koje se nalazi prvo na listi ukoliko postoje dva pravila koja se odnose na isti sadržaj ili na iste delove sadržaja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×