Upravljanje potencijalnim klijentima ili potencijalni klijenti u Menadžeru za poslovne kontakte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook možete vodili evidenciju o potencijalnim klijentima i napredak ka pobedu poslovne.

Potencijalnog klijenta je osoba, preduzeće ili organizacija koja je potencijalno zainteresovani za proizvode i usluge ponuda za posao. Menadžer za poslovne kontakte za Outlook možete da koristite da biste upravljali potencijalnih klijenata ili potencijalne klijente tako što prati informacije o pojedinačne kontakte. Koristite kriterijume bodovanja da ocenite kvalitet potencijalne klijente, tako da imate bolju gde želite da se fokusirate trudu prodaje. Takođe možete da koristite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook da bi se nadgledao vašem napretku ili vaš tim napredak ka pretvara potencijalni klijenti u prodaje.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Kreiranje potencijalni klijenti

Kreiranje potencijalni klijenti

Potencijalnog klijenta mogu da potiču iz bilo kog mesta – iz marketinška aktivnost, preporuka iz trenutnog klijenta ili ide brzo. Kao vlasnik malog preduzeća, važno je za vas da hvatanje i praćenje svakog potencijalnog klijenta. Ako ste imati mnogo potencijalnih klijenata, će biti potrebno da bi proces za hvatanje i prate informacije o potencijalnog klijenta i da li potencijalnog klijenta pretvorili u prodaju. Na primer, možda ćete želeti da:

 • Hvatanje informacija o potencijalnog klijenta u zapis potencijalnog klijenta, uključujući informacije koje kvalifikovan potencijalnog klijenta.

 • Zapisivanje informacija o proizvodima i uslugama koje zanimaju potencijalnog klijenta u obrascu mogućnosti za poslovanje.

 • Praćenje osoba i praćenje potencijalnog klijenta kako se razvija u poslovnog kontakta.

Potencijalni klijenti se prikazuju na kartici na radni prostor prodaje . Od prodaje radni prostor, možete da prikažete pojedinačnih zapisa potencijalnog klijenta i mogućnosti za poslovanje.

Ovaj odeljak sadrži:

Kreirajte novi zapis potencijalnog klijenta

Kreiranje potencijalni klijenti iz e-poruke ili tako što ćete uvesti

Kreirajte potencijalnog klijenta iz e-poruke

Uvoz i izvoz glavnih zapisa

Kreirajte novi zapis potencijalnog klijenta

Početna informacije o nekoga ko može da uradi posao sa vama može biti ograničen, ali i dalje vredi hvatanje znate u zapis potencijalnog klijenta.

Možete uneti detaljne informacije o potencijalnog klijenta, veza drugi zapisi i stavke istorije komunikacije i dodajte prilagođena polja. Sve ove informacije se skladište kao potencijalnog klijenta zapis.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru stavke Business Contact Manager izaberite stavku Prodaja.

 2. Na traci, na kartici Početak , u grupi novo kliknite na dugme vodi.

 3. U odeljku vodi , u polju Puno ime otkucajte ime vaše potencijalnog klijenta.

  Savet: Puno ime je samo informacije potrebne na obrazac potencijalnog klijenta.

 4. Unesite sve druge informacije koje imate o potencijalnog klijenta.

  Zapis potencijalnog klijenta ima glavne stranice i Istorija stranice.

Glavne stranice

Stranica "Opšte" zapis potencijalnog klijenta je podelili na odeljke, na sledeći način:

Vođenje    Otkucajte radno mesto kontakta, a zatim izaberite željenu opciju arhiviranja koji želite u polju " Zavedi kao ". Ako želite da dodelite zaposlenom da prati potencijalnog klijenta, izaberite ime zaposlenog u listi Dodeljeno . Samo osobe sa kojima ste podelili bazu podataka se pojavljuju na ovoj listi. Ako želite, možete kliknite na dugme fotografiju ikonu da biste dodali fotografiju potencijalnog klijenta tako što ćete kliknuti na dugme slika.

Lead form with Lead name section

Informacije o preduzeću    Otkucajte ime preduzeća koja predstavlja potencijalnog klijenta.

Povezani nalog    Ako želite da povežete potencijalnog klijenta sa jednom od vaših naloga, kliknite na dugme nalog i izaberite nalog sa liste.

Internet, telefonski brojevi i adrese    Unesite informacije o kontaktu potencijalnog klijenta u sledeće odeljke. U poljima koje uključuju strelicom, možete da unesete više stavki. Na primer, možete da unesete adrese za preduzeća, Početak i druge u odeljku adrese i potvrdite izbor u polju za potvrdu adrese da biste koristili za slanje pošte.

Informacije o izvoru    Koristite ovaj odeljak da snimite kako ste saznali za ovog potencijalnog klijenta. Izaberite stavku sa izvorne liste ili unesite novi izvor. Zatim kliknite na dugme pokrenuo tako što ćete da biste naveli tačnu izvora. Ako odaberete Word usta kao izvor, na primer, a zatim kliknite na dugme pokrenuo tako što ćete, dijalog koji se otvara koja navodi poslovnih kontakata, a možete da izaberete ime zaposlenog ili klijenta koji upućuje potencijalnog klijenta.

Lead record showing Source section

Rezultat potencijalnih klijenata    Rezultat ili ocenjivanje potencijalnog klijenta tako što ćete kako verovatno je ili je da kupite proizvodima i uslugama. Ručno možete uneti ocenu klikom na broj zvezdica želite potencijalnog klijenta da bi, ili odaberite automatsko tip rezultata. Automatsko rezultat je zasnovan na kriterijum za bodovanje, koji možete da prilagodite, ili jednostavno koristiti podrazumevane stavke.

Lead record with Lead scoring

Komentare    Dodajte dodatne informacije o potencijalnog klijenta u polju " beleške ". Kliknite na dugme Dodaj vremensku oznaku da biste priložili datum i vreme koje ste uneli informacije.

Stranica " Istorija"

Da biste otvorili stranicu sa istorijom , na traci, kliknite na dugme Prikaži, a zatim izaberite stavku Istorija. Ova stranica sadrži sve stavke istorije komunikacije povezane sa ovom zapis.

Da biste kreirali Detaljniju istoriju o potencijalnog klijenta, kliknite na dugme novo , a zatim stavke, kao što je poslovna beleška, evidencija telefonskog poziva, zakazane obaveze ili zadatak, povežete sa zapisom. Za više informacija o istorije komunikacije potražite u članku Praćenje komunikacija sa klijentima u Menadžeru za poslovne kontakte.

 1. Kliknite na dugme Sačuvaj i zatvoriili, ako imate više zapisa potencijalnog klijenta da biste kreirali, kliknite na dugme Sačuvaj i novo da biste otvorili prazan obrazac potencijalnog klijenta.

Vrh stranice

Kreiranje potencijalni klijenti iz e-poruke ili tako što ćete uvesti

Takođe možete da kreirate zapis potencijalnog klijenta sa e-poruku ili tako što ćete uvesti podatke.

Kreirajte potencijalnog klijenta iz e-poruke

Možete hvatati ime i e-adrese potencijalnog klijenta direktno iz e-poruke.

 1. U programu Microsoft Outlook, kliknite dvaput na e-poruke od kontakta.

 2. Na traci, na kartici poruka , u grupi preduzeće izaberite stavku Napravi zapis.

 3. Kliknite na dugme vodi na listi. Novi obrazac potencijalnog klijenta se otvara sa ime osobe, ako je poznato i e-adresa već uneli.

 4. Popunite obrazac, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Vrh stranice

Uvoz i izvoz glavnih zapisa

Možete da uvezete glavnih informacija iz drugih programa, kao što su ACT! i Microsoft Excel. Informacije o uvozu glavnih zapisa i drugih podataka potražite u članku Uvoz podataka u Business Contact Manager.

Pošto su potencijalni klijenti tip zapisa poslovnog kontakta, možete da izvoz ih sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook podataka. Informacije o izvozu glavnih zapisa i drugih podataka potražite u članku izvoz poslovnih zapisa u Menadžeru za poslovne kontakte.

Vrh stranice

Kvalifikovani ili rezultat potencijalnih klijenata

Kada ste kvalifikovani potencijalnog klijenta, koje su koja pokazuje da potencijalnog klijenta je neko ko ima upotrebu ili potreban za vaših proizvoda ili usluga. Na primer, ako preduzeće prodaje Jard pažnjom usluga, vaš potencijalni klijent bi treba da imaju malo.

Nekoliko kriterijuma podrazumevani bodovanja su obezbeđeni na obrazac potencijalnog klijenta. Možete da koristite ove kriterijume da biste automatski izračunali rezultat je potencijalni klijent, ih prilagoditi za svoje preduzeće ili možete da ih izbrišete i unos sopstvenog kriterijuma.

Koristite bodovanja informacije za rezultat na zapisima o poslovnom kontaktu ili prilagođene zapise zasnovane na tip zapisa poslovnog kontakta. Imajte na umu da svi kriterijumi bodovanja utiču na potencijalnog klijenta ili kontakta rezultat. Označene poljima za potvrdu povećajte kontakta automatski izračunavaju rezultat, dok neoznačenih polja za potvrdu spustili kontakta rezultat.

Ovaj odeljak sadrži:

Rezultat ili ocenjivanje potencijalne klijente

Prilagođavanje glavnih davanje kriterijuma

Rezultat ili ocenjivanje potencijalne klijente

Koristite kriterijume bodovanja da ocenite potencijalne klijente na verovatnoću da prave kupovine.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru stavke Business Contact Manager izaberite stavku Prodaja.

 2. Izaberite karticu potencijalnih klijenata , a zatim dvaput kliknite na zapis da biste ga otvorili.

 3. Zapis potencijalnog klijenta u odeljku rezultat potencijalnih klijenata , potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste označili da je potencijalnog klijenta ispunjava taj kriterijum. Pošto svakog kriterijuma je uključeno u bodovanja automatskog izračunavanja, označenu polja za potvrdu će povećati ocenu potencijalnog klijenta i neoznačenih potvrdu će spusti.

 4. Ako želite, možete da promenite osnovu rezultat tako što ćete kliknuti Davanje kriterijuma. Kriterijume bodovanja svaki dodeljena debljine nisko, normalno, ili. Promenom debljine svakog kriterijuma, promenite u Meri u kojoj to utiče na ukupan rezultat.

  Na osnovu količinu dovršenom kriterijuma i relativna važnost pridružena na svaki, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook izračunava rezultat i prikazuje ga u polju broj žute zvezde u odeljku rezultat potencijalnih klijenata .

 5. Ako želite da zamenite automatski bodovanja proces, možete dodeliti fiksne ocenu potencijalnog klijenta. Sa liste tip rezultata , izaberite stavku ručno, a zatim izaberite stavku broj zvezda koje želite da dodelite.

Vrh stranice

Prilagođavanje glavnih davanje kriterijuma

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook obuhvata podrazumevane davanje kriterijume, ali možete da promenite kriterijume za podudaranje procesima prodaje.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Menadžer za poslovne kontakte.

 3. Kliknite na dugme Prilagodi, a zatim izaberite stavku Izmena kriterijuma rezultat.

  Savet: Možete takođe da prilagodite kriterijume bodovanja potencijalnog klijenta tako što ćete otvoriti zapis potencijalnog klijenta i u odeljku rezultat potencijalnih klijenata , kliknuti kriterijum za bodovanje.

  Lead record with Lead scoring

 4. Da biste uredili kriterijuma, izaberite je i kliknite na dugme Uredi. Promenite opis stavke, važnost ili oba, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Da biste kreirali novi kriterijuma, kliknite na dugme Dodaj. Otkucajte opis, izaberite važnost i zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Da biste izbrisali kriterijuma, izaberite je i zatim izaberite stavku Izbriši.

Vrh stranice

Dodeljivanje potencijalni klijenti

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook skladišti vaše poslovne podatke u bazi podataka. Možete da delite poslovne podatke sa kolegama tako da imaju potrebne informacije će služiti klijentima. Svaka osoba sa kojima ste podelili bazu podataka možete dodeliti potencijalnog klijenta.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru stavke Business Contact Manager izaberite stavku Prodaja.

 2. Izaberite karticu potencijalnih klijenata , a zatim izaberite potencijalnog klijenta ili kontakte koje želite da dodelite.

Kako da izaberem više zapisa?

Da biste izabrali zapisa koja su jedno pored drugog, pritisnite taster SHIFT i izaberite stavku prvi i poslednji zapise grupe koju želite da dodate. Da biste izabrali nesusedne zapisa, pritisnite taster CTRL i zatim kliknite na dugme pojedinačnih zapisa. Da biste izabrali sve zapise, kliknite na jednu, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A

 1. Na traci, u grupi Radnje izaberite stavku Dodela , a zatim izaberite osobu koju želite da radite sa potencijalnog klijenta.

Vrh stranice

Uređivanje više od jedne glavnih odjednom

To je lako da istovremeno uređivanje nekoliko zapisa potencijalnog klijenta, na primer, da biste ažurirali nekoliko ručnog rezultate ili da biste identifikovali sve kontakte iz određenog izvora.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru stavke Business Contact Manager izaberite stavku Prodaja.

 2. Izaberite karticu potencijalnih klijenata , a zatim izaberite zapise koje želite da promenite.

Kako da izaberem više zapisa?

Da biste izabrali susedne zapise, pritisnite taster SHIFT i izaberite prvi i poslednji zapis grupe koju želite da dodate. Da biste izabrali nesusedne zapise, pritisnite taster CTRL i izaberite pojedinačne zapise. Da biste izabrali sve zapise, kliknite na jedan i pritisnite kombinaciju tastera CTRL+A.

 1. Na traci, na kartici Početak, u grupi Uređivanje izaberite stavku Masovno uređivanje.

  dugme „Masovno uređivanje“ na traci

 2. Kliknite na polje koje želite da uredite na listi izaberite polje .

 3. Unesite novu vrednost u polju ili izaberite stavku Obriši vrednost da biste izbrisali stavku na polja u svakom od izabranih zapisa.

 4. Kliknite na dugme u redu da biste dovršili masovnog uređivanja i zatvorite dijalog.

Vrh stranice

Konvertovanje potencijalnog klijenta u poslovnog kontakta

U bilo kom skup potencijalnih klijenata, neke neće dovesti do prodaje i će biti izbrisana; druge osobe će dokazati da budu korisne. Možete da konvertujete ove vredna potencijalni klijenti poslovnim kontaktima. Zapis poslovnog kontakta se koriste za kontakte sa kojima imate vezu u toku posla.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru stavke Business Contact Manager izaberite stavku Prodaja.

 2. U radnom prostoru izaberite karticu potencijalnih klijenata i kliknite dvaput na zapis potencijalnog klijenta da biste ga otvorili.

 3. Na traci, u grupi Uređivanje kliknite na dugme Konvertuj u , a zatim izaberite stavku Poslovni kontakt.

 4. Po potrebi uredite zapisa poslovnog kontakta, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Napomena: Poslovni kontakt obrasci veoma su slični glavnih obrazaca, ali imaju dodatne stranice: Detalji i korisnički definisana polja. Više informacija o popuniti obrazac poslovnog kontakta, pogledajte članak Korišćenje poslovnih kontakata u Menadžeru za poslovne kontakte.

Vrh stranice

Kreiranje izveštaja iz glavnih zapisa

Potencijalni klijenti izveštaje koji su ugrađeni u Menadžer za poslovne kontakte za Outlooki lako izmene u skladu sa potrebama.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru stavke Business Contact Manager kliknite na neku od sledećih fascikli da biste prikazali radni prostor:

  • Upravljanje kontaktima.

  • Prodaja.

  • Marketinška.

  • Upravljanje projektima.

 2. Da biste prikazali neku od podrazumevanog glavnih izveštaja, na traci izaberite karticu Izveštaji . Upravljanje kontaktimagrupisanje, kliknite na dugme potencijalnih klijenata, a zatim izaberite izveštaj:

  • Potencijalni klijenti po dodeli .

  • Vodi do dodeljene i ocenjivanja .

  • Potencijalni klijenti po rezultatu.

 3. Da biste kreirali novi izveštaj, otvaranje podrazumevanog izveštaja. Kliknite na dugme opcije u grupi raspored ili sortiranje i filtriranje da biste promenili izgled izveštaja i podaci prikazani.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj kao i otkucajte ime za izveštaj. Izveštaj je sačuvana u kategoriji potencijalnih klijenata . Da biste ga otvorili, kliknite na dugme Sačuvanih izveštajakliknite na dugme vodi na listi, kliknite na ime izveštaja u dijalogu i zatim kliknite na dugme Otvori.

Više informacija o kreiranju i prilagođavanju izveštaja potražite u članku Korišćenje izveštaja i grafikona u Menadžeru za poslovne kontakte.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×