Upravljanje postavki SharePoint lokacije

Upravljanje postavki SharePoint lokacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kad kreirate na lokaciji u SharePoint Online ili SharePoint Server, možete da menjate postavke, informacija i dozvole za lokaciju. Opisi ovde su zasnovani na SharePoint lokacija napravljene pomoću komponente standardne korisničkog interfejsa. Ako vlasnik lokacije ili dizajner znatno promenio izgled, možda nećete videti isto predstavljene ovde. Više informacija potražite u članku SharePoint administrator.

Napomene: 

Evo kako da promenite logotip, naslov i druge postavke za SharePoint Online lokacije tima ili komunikacije. Klasični iskustva SharePoint Online ili SharePoint Server 2016, 2013 i 2010, potražite karticu 2016, 2013, i 2010. Ako korisničkog Interfejsa se ne podudaraju sa onim što vidite, pogledajte članak Rešavanje problema sa postavkama.

Važno: Da biste izmenili logotip, naslov, opis i druge postavke morate imati vlasnik ili dizajner dozvole na lokaciji SharePoint . Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje dozvole za lokaciju.

Promena logotipa lokacije tima ili komunikacije SharePoint

lokacija tima SharePoint Online koji su povezani sa grupu Office 365 koristite isti logotip kao grupi Office 365 na koji su povezani. Kada promenite logotip lokacije tima grupe povezani SharePoint , logotipa za odgovarajućoj grupi Office 365 promeniće se takođe. Proces za menjanje logotipa za na komunikacije SharePoint Online ili lokacije tima na SharePoint Online koji nije povezan sa grupom Office 365 je isti. U ovom slučaju, samo logotip lokacije promene.

SharePoint Server 2019 lokacije tima i komunikacije lokacije nemaju grupe povezan sa njima, ali koriste isti metod da biste promenili logotip lokacije.

Ako vaš korisnički interfejs se ne podudaraju sa ovog tipa, možda u SharePoint klasični iskustva ili starije verzije. Pogledajte Server kartica korake da biste promenili postavke.

Važno: Da biste promenili logotip, naslov, opis i druge postavke morate imati vlasnik ili dizajner dozvole na lokaciji SharePoint . Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje dozvole za lokaciju.

 1. Idite na lokaciju SharePoint tima ili komunikacije.

 2. U gornjem desnom uglu kliknite na dugme Postavke Ikona „Postavke“ , a zatim izaberite stavku informacije o lokaciji.

  Informacije o lokaciji

 3. U okviru logotip lokacije, kliknite na dugme Promeni.

  Promena logotipa lokacije tima ili komunikacije

 4. Pronađite i izaberite novu logotipom, kliknite na dugme Otvori,

  Izdvajanje logotip u programu Windows Explorer

  a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Čuvanje izmenjene logotip

Promenite ime, opis, nivo privatnosti i lokacije klasifikacija

Važno: Da biste promenili ove postavke morate imati vlasnik ili dizajner dozvole na lokaciji SharePoint . Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje dozvole za lokaciju.

Ove postavke se samo na lokaciji tima grupe povezani.

 1. Idite na lokaciju tima SharePoint .

 2. U gornjem desnom uglu kliknite na dugme Postavke Ikona „Postavke“ , a zatim izaberite stavku informacije o lokaciji.

  Informacije o lokaciji

 3. Polja koja želite da promenite:

  • Ime lokacije tima (obavezno)

  • Opis (opcionalno)

  • Postavke privatnosti (opcionalno): javne znači da svima u organizaciji mogu da vide sadržaj i postane član. Privatno znači da članstvo zahteva odobrenje vlasnika lokacije, a samo članovi mogu da vide sadržaj. Ovo se ne pojavljuje na lokaciji komunikacije.

  • Tim lokacije klasifikacije (opcionalno): koristi se za klasifikovanje lokaciju pomoću vrednosti kao što su interni, poverljivo, velika preduzeća uticaj, niskog preduzeća uticaj, itd. Ove vrednosti mogu da se odnose osetljivosti informacija ili faze razvoja informacije. To su određena i kreirao administrator. Više informacija potražite u članku Upravljanje kreiranja lokacije u sistemu SharePoint Online. Ova opcija možda neće biti dostupne na vašoj lokaciji.

  SharePoint lokacije sa informacijama o dokumentu

Ovo su najčešće za lokacije. Da biste promenili druge postavke i opcije za lokaciju, kliknite na dugme Prikaži sve postavke lokacije. Ovo prikazuje stranici klasični SharePoint Postavke lokacije .

Primena dizajn lokacije

Izaberite lokaciju dizajn da biste primenili dosledna skup radnji ili konfiguracije kao što je postavljanje teme, dodavanje veze u navigaciji lokacije ili kreiranje liste sa određenim skupom kolone i postavke na lokaciji.

 • Idite na lokaciju tima SharePoint .

 • U gornjem desnom uglu, izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“ > Dizajn lokacije.

 • Izaberite dizajn koji želite da primenite i kliknite na dugme Primeni na lokaciju.

  Primena dizajn na SharePoint lokaciji

Upravljanje dozvolama za lokaciju

Nivoi dozvola lokacije su zasnovani na SharePoint grupe dozvola. Članova u grupu dozvola SharePoint da posetite lokaciju bez uređivanja (posetioci lokacije), uređivanje lokacije (članovi lokacije) ili imate potpunu kontrolu nad lokacije (vlasnici lokacija).

Važno: Da biste promenili ove postavke morate imati dozvole vlasnika na lokaciji SharePoint .

 1. Idite na lokaciju tima SharePoint .

 2. U gornjem desnom uglu, izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“ .

 3. Kliknite na dugme dozvole za lokaciju.

  Dozvole za lokaciju

Pozivanje osoba na lokaciju tima SharePoint

Da osobe pristup lokaciji, ili da dodate članove Office 365 grupe povezane sa lokacijom ili na lokaciji možete da delite sa drugima bez dodavanja u Office 365 grupu. Više informacija o dozvole za lokaciju u članku Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

U SharePoint Online, da ljudi pristup lokaciji, kliknite na dugme Pozovi osobe i izaberite nešto od sledećeg:

 • Dodavanje članova u grupu da biste dodali članove u grupu Office 365 povezane sa vašom lokacijom. Ovo je preporučeni metod. Kliknite na dugme Dodaj članove, unesite ime ili e-adresu i kliknite na dugme Sačuvaj. Članovi dodaju grupi Office 365 dodaju se grupu dozvola članova lokacije SharePoint podrazumevano i možete da uredite na lokaciji. Imaju i pun pristup Office 365 grupu resursa kao što su grupni razgovori, kalendar, itd.

 • Deljenje samo lokacije za deljenje lokacije sa drugima bez njihovog dodavanja Office 365 grupe povezane sa lokacijom. Unesite ime ili e-adresu, kliknite na strelicu nadole da biste izabrali SharePoint nivo dozvole i zatim kliknite na dugme Dodaj. Deljenje lokacije daje korisnicima pristup lokaciji, ali oni neće imati pristup Office 365 grupu resursa kao što su grupni razgovori, kalendar, itd.

  Pozivanje osoba na SharePoint lokaciju

U SharePoint Server 2019, izaberite stavku deli lokaciju. Deljenje lokacije tabli, unesite ime korisnika ili grupa za deljenje lokacije.

Deljenje lokacije tabli u SharePoint 2019

Promenite dozvole za lokaciju

Da biste promenili nivo dozvole jedna osoba ili grupa, kliknite na strelicu nadole pored SharePoint nivo dozvole za tu osobu ili grupu i izaberite stavku Puna kontrola da biste je dodali u grupu vlasnika lokacije ili čitanje da biste ih dodali posetiocima lokacije grupa.

Napomena: Da biste prikazali sve članove grupe Office 365 povezan sa vaše lokacije i njihove SharePoint nivoe dozvola, kliknite na dugme članovi u gornjem desnom uglu lokacije.

Uklanjanje dozvole za lokaciju

U SharePoint Online, da biste uklonili nekoga ko nije član Office 365 grupe povezane sa vašom lokacijom, kliknite na strelicu nadole pored SharePoint nivo dozvole za tu grupu i izaberite stavku Ukloni.

Napomena: Uklanjanje opcija je dostupna samo za osobe ili grupe koje nisu deo Office 365 grupe.

Da biste uklonili neko Office 365 grupe povezane sa vašom lokacijom, izaberite stavku članovi u gornjem desnom uglu lokacije, kliknite na strelicu nadole pored nivoa dozvola za taj član i kliknite na dugme Ukloni iz grupe.

Uklanjanje dozvole za lokaciju

Postavke napredne dozvola

Ako ste vlasnik lokacije, videćete vezu za Postavke napredne dozvole , gde možete da konfigurišete postavke dozvola dodatne SharePoint . Više informacija pronađite u članku Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

Dodatne postavke i ograničenja za SharePoint Online lokaciju

Rešavanje problema sa postavkama

 • Najčešći problem sa da biste promenili postavke se odgovarajuće dozvole. Ako niste sigurni šta su to dozvole, obratite se administratoru SharePoint, mrežom ili Office 365.

 • Ako imate dozvole, obavezno verzije programa SharePoint koristite. Dodatne informacije potražite u članku koju verziju sistema SharePoint koristim? Ako imate lokaciju koja je ugrađena sa starijom verzijom sistema SharePoint Online, da možda koristite klasični izgled. Da biste promenili logotip, opis ili druge postavke, pogledajte na kartici Server. SharePoint Online klasični iskustvo koristi iste korisnički interfejs za postavke kao SharePoint 2016.

Evo kako da promenite logotip, naslov i druge postavke na SharePoint serveri 2016, 2013 ili 2010. SharePoint Online tima ili komunikacije lokacija, potražite karticu na mreži.

Promenite naslov, opis i logotip za lokaciju za SharePoint Server

Kao vlasnik ili korisnik sa dozvolama potpune kontrole, možete da promenite naslov, opis i logotip lokacije Server SharePoint ...

 1. Idite na sajt.

 2. U gornjem desnom uglu kliknite na dugme Postavke Ikona „Postavke“ ili u gornjem levom uglu, izaberite stavku Radnje na lokaciji Slika dugmeta .

 3. Izaberite stavku Postavke lokacije.

  Opcija postavke lokacije u okviru dugme "Postavke"
 4. U okviru izgled i doživljajizaberite stavku naslov, opis i logotip. Postavke lokacije sa naslov, opis, logotip izabran

 5. Ažurirajte polje " naslov ". Dodavanje ili uređivanje opcionalni Opis za lokaciju.

  Naslov, opis i logotip "Postavke"
 6. Za SharePoint 2016 ili 2013, u okviru logotipa i opisa, uradite nešto od sledećeg:

  Izaberite stavku Iz računara, potražite sliku i kliknite na dugme Otvori.

  Izaberite stavku Iz sistema SHAREPOINT, potražite sliku na lokaciji SharePoint i kliknite na dugme Umetni.

  Za SharePoint 2010, u okviru logotipa i opisa, umetnite URL u sliku da biste koristili kao logotip.

  Naslova, logotipa i opisa "Postavke"
 7. Unesite je opcionalni opis ili alternativni tekst. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali

Upravljanje dozvolama za lokaciju

Nivoi dozvola lokacije su zasnovani na SharePoint grupe dozvola. Članova u grupu dozvola da posetite lokaciju bez uređivanja (posetioci lokacije), uređivanje lokacije (članovi lokacije) ili imate potpunu kontrolu nad lokacije (vlasnici lokacija).

Da biste osobama pružili pristup lokaciji, ili možete da dodate članove u grupu povezan sa lokacijom (preporučeni metod) ili na lokaciji možete da delite sa drugima bez njihovog dodavanja grupe.

Da biste pozvali ljude na lokaciju, možete pozovite osobe koje koriste lokacije dugme " deli ". Dodatne informacije potražite u članku Deljenje lokacije.

Da biste dodali osobe sa grupom, možete da kreirate grupu, ili koristite unapred postojeće liste i dodavanje članova u toj grupi. Grupe omogućavaju različite nivoe dozvola koje svi u grupi ima, tako da je lakše da upravljate broj korisnika i šta pristup imaju. Dodatne informacije potražite u članku Kreiranje SharePoint grupa i upravljanje.

Promenite dozvole za lokaciju

Da biste promenili nivo dozvole jedna osoba ili grupa, kliknite na strelicu nadole pored nivoa dozvola za tu osobu ili grupisanje i izaberite stavku Puna kontrola da biste je dodali u grupu vlasnika lokacije ili čitanje da biste ih dodali u grupu posetioci lokacije.

Napomena: Da biste prikazali sve članove grupe Office 365 povezan sa vaše lokacije i njihove nivoe dozvola, kliknite na dugme članovi u gornjem desnom uglu lokacije.

Uklanjanje dozvole za lokaciju

Da biste uklonili nekoga iz grupe povezane sa vašom lokacijom, sledite ove korake:

 1. Idite na sajt.

 2. U gornjem desnom uglu kliknite na dugme Postavke Ikona „Postavke“ ili u gornjem levom uglu, izaberite stavku Radnje na lokaciji Slika dugmeta .

 3. Izaberite stavku Postavke lokacije.

  Opcija postavke lokacije u okviru dugme "Postavke"
 4. U okviru korisnici i dozvole, kliknite na dugme dozvole za lokaciju.

  Stavka menija korisnici i dozvole
 5. Dozvole za lokaciju, kliknite na dugme koje želite da uklonite člana iz grupe.

 6. Izaberite korisnika kojeg želite da uklonite.

 7. Izaberite stavke Radnje i Ukloni korisnike iz grupe.

 8. Kliknite na dugme U redu.

Postavke napredne dozvola

Više informacija o kako funkcionišu dozvole i postavke možete da koristite, pogledajte članak Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×