Upravljanje postavkama servera za jedinstveno prijavljivanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Posetite lokaciju www.microsoft.com za najnovije i iscrpne informacije.

Upravljanje postavkama servera za jedinstveno prijavljivanje obuhvata određivanje odgovarajućih naloga administratora, servera baze podataka za jedinstveno prijavljivanje i imena servera i postavke vremenskog ograničenja i evidencija nadgledanja.

Napomena: Morate da otvorite Web lokaciju centralne administracije na računaru koji pokreće Microsoft Office SharePoint Server 2007 za upravljanje postavkama servera za jedinstveno prijavljivanje.

 1. Na gornjoj traci za navigaciju kliknite na vezu Operacije.

 2. Na stranici „Operacije“, u odeljku Bezbednosna konfiguracija kliknite na vezu Upravljanje postavkama jedinstvenog prijavljivanja.

 3. Na stranici „Upravljanje postavkama jedinstvenog prijavljivanja“, u odeljku Postavke servera kliknite na vezu Upravljanje postavkama servera.

 4. Na stranici upravljanje postavke za jedinstveno prijavljivanje, u polju ime naloga u odeljku Jednog prijavljivanja administratorski nalog , upišite ime naloga jednom prijavljivanje administratora pomoću obrasca domena ili grupe ili domen/korisničko ime.

  Nalog administratora za jedinstveno prijavljivanje navodi skup osoba koje mogu da kreiraju, brišu ili menjaju definicije aplikacija. Nalog administratora može i da napravi rezervnu kopiju ključa za šifrovanje.

  Jedinstveno prijavljivanje administratora ili grupe administratora koje navodite kao jedinstveno prijavljivanje administratora mora biti sledeće:

  • Ili Windows globalna grupa ili pojedinačni korisnički nalog. Ovaj nalog ne može da bude nalog domena za lokalnu grupu ili lista za distribuciju.

  • Nalog za uslugu jedinstvenog prijavljivanja ako je naveden korisnik. Nalog za uslugu jedinstvenog prijavljivanja mora biti član te grupe ako je navedena grupa.

  • Nalog za konfigurisanje za jedinstveno prijavljivanje ako je korisnik naveden. Nalog za konfigurisanje za jedinstveno prijavljivanje mora biti član te grupe ako je grupa navedena.

  • Član grupe „SharePoint čitalac“ na lokaciji „SharePoint Centralna administracija“.

   Ako je navedena grupa, svi korisnici koji se dodaju grupi radi administracije jedinstvenog prijavljivanja moraju biti članovi lokalne grupe administratora na serveru na kome se nalazi ključ za šifrovanje. Nemojte učiniti ovaj nalog članom lokalne grupe administratora na serveru na kome se nalazi ključ za šifrovanje.

 5. U odeljku Poslovnu aplikaciju za administratorski nalog definicije , u polju ime naloga otkucajte ime naloga grupe ili korisnika koji mogu podešavanje i Upravljanje definicijama poslovnih aplikacija pomoću obrasca domena ili grupe ili domena / korisničko ime.

  Administratorski nalog definicije poslovne aplikacije može upravljati akreditivima definicije poslovnih aplikacija, uključujući menjanje lozinke grupnih definicija poslovnih aplikacija i menjanje ili brisanje akreditiva za pojedinačnu definiciju poslovnih aplikacija.

  Korisnik ili grupa koju navedete mora biti:

  • Windows globalna grupa ili pojedinačni korisnički nalog. Ovaj nalog ne može da bude nalog za lokalnu grupu u domenu ili lista za distribuciju.

  • Član grupe „SharePoint čitalac“ na lokaciji „SharePoint Centralna administracija“.

 6. U odeljku Postavke baze podataka , u polju ime servera otkucajte NetBIOS ime servera baze podataka jedan prijavljivanja (na primer, ime_računara ili computer_name\SQL_server_instance). Nemojte kucati na potpuno određeno ime domena.

 7. U polje Ime baze podataka upišite ime servera baze podataka za jedinstveno prijavljivanje.

  Napomena: Ako niste prethodno kreirali baze podataka, preporučuje se da koristite podrazumevani server baze podataka i server baze podataka za jedinstveno prijavljivanje.

 8. U odeljku Postavke vremenskog ograničenja, u polje Vremensko ograničenje tiketa (u minutima) upišite vrednost proteklog vremena u minutima pre vremenskog ograničenja tiketa za jedinstveno prijavljivanje. Trebalo bi da vremensko ograničenje bude dovoljno dugo da bi trajalo između vremena izdavanja tiketa i vremena kada poslovna aplikacija otkupi tiket. Preporučeno vreme za početak je dva minuta.

 9. U polje Brisanje zapisa u evidenciji nadgledanja starijih od (izraženo brojem dana) upišite vrednost u danima koliko dugo će datoteka za evidenciju nadgledanja čuvati zapisa pre brisanja.

 10. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×