Upravljanje porukama

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Da biste otvorili prozor Istorija poruka, na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, izaberite stavku Poruke i kontakti i izaberite stavku Istorija poruka.

Istorija poruka obezbeđuje sledeće opcije za prikaz poruka: Prijemno poštansko sanduče (primljene poruke), Poslato i Sve. Listu možete da sortirate klikom na zaglavlja kolona. Tekst izabrane poruke prikazuje se u prozoru za pregled. Možete brzo da pređete kroz poruke pomoću tastera sa strelicama nagore i nadole.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Osnovni podaci o istoriji poruka

Pokretanje aktivnosti za razmenu poruka iz istorije poruka

Pretraživanje u istoriji poruka

Čuvanje istorije poruka za upotrebu izvan programa SharePoint Workspace

Osnovni podaci o istoriji poruka

Istorija poruka skladišti:

 • Sve poslate ili primljene poruke.

  Otvorite primljenu poruku da biste je prikazali u prozoru Čitanje poruke.

  Izaberite poslate poruke da biste u prozoru za pregled videli njihov tekst. Nije moguće otvarati priloge datoteka u poslatim porukama.

 • Sve pozive koje ste primili, ali još uvek niste prihvatili ili odbili.

  Otvorite poziv da biste ga prikazali u prozoru Odgovor na poziv. Ako prihvatite ili odbijete poziv, on se briše iz istorije poruka. Međutim, ako zatvorite poziv bez prihvatanja ili odbijanja, on će i dalje biti uskladišten u istoriji poruka.

  Ako pozvana osoba prihvati ili odbije poziv i uključi poruku odgovora, ovaj odgovor se prikazuje u istoriji poruka kao poruka poziva. Tekst odgovora na pozive možete videti samo u prozoru za pregled.

  Istorija poruka ne čuva poslate pozive.

Pokretanje aktivnosti za razmenu poruka iz istorije poruka

Možete da kreirate nove poruke, da odgovorite ili prosledite postojeće poruke, promenite prikaz liste poruka i odštampate poruke iz istorije poruka.

 • Da biste kreirali novu poruku, kliknite na dugme Ikona prozora „Slanje poruka“ da biste otvorili prozor Pošalji poruku.

 • Da biste otvorili poruku na listi, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Otvori poruku“ . Za poruke koje nije moguće otvoriti (kao što su poslate poruke) dugme „Otvori“ je onemogućeno.

 • Da biste odgovorili samo pošiljaocu poruke, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Odgovori na poruku“ da otvorite odgovor u prozoru poruke.

 • Da biste odgovorili na poruku pošiljaocu i svim primaocima poruke, izaberite je i kliknite na dugme Prozor „Odgovor na poruku“, svi primaoci“ da otvorite odgovor u prozoru poruke.

 • Da prosledite poruku, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Prosledi poruku“ .

 • Da biste izbrisali poruku sa liste, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Izbriši poruku“ .

 • Da biste promenili prikaz liste poruka, u padajućem meniju Prikaz: izaberite stavku Prijemno poštansko sanduče, Poslato ili Sve.

 • Da biste odštampali poruku, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Odštampaj poruku“ .

  Napomena: Možete da odštampate samo jednu po jednu poruku.

Pretraživanje u istoriji poruka

U istoriji poruka možete da pretražite poruke koje sadrže određeni tekst.

 1. Izaberite prikaz u kom želite da pretražite poruke.

 2. Kliknite na dugme Ikona dugmeta „Pronađi poruku“ .

 3. U dijalogu Pronalaženje unesite tekst koji želite da pronađete u poruci.

 4. Izaberite opcije ako želite da suzite obim pretrage za razlikovanje velikih i malih slova i/ili podudaranje celih reči.

 5. Kliknite na dugme Pronađi sledeće ili Pronađi prethodno.

  SharePoint Workspace pronalazi sledeću ili prethodnu poruku koja sadrži navedeni tekst. Ako se ne pronađe nijedno podudaranje sa tekstom za pretragu, SharePoint Workspace vas pita da li želite da ponovite pretragu od početka istorije poruka.

Čuvanje istorije poruka za upotrebu izvan programa SharePoint Workspace

Microsoft SharePoint Workspace 2010 ne podržava čuvanje istorije poruka za spoljašnju upotrebu. Poruke možete videti i vršiti interakciju sa njima samo u okviru programa SharePoint Workspace.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×