Upravljanje poštanskim sandučićima sobe i opreme

Ako imate sobu za konferencije, automobil preduzeća ili opremu koju svi treba da koriste, morate da smislite način da svima pružite mogućnost da rezervišu te resurse. Najbolji način da to uradite jeste da napravite poštansko sanduče sobe ili opreme u usluzi Office 365 za svaki resurs. Možete da napravite jedno za sobu za sastanke na prvom spratu, medijsku opremu ili kamion za selidbe.

Kada napravite poštansko sanduče sobe ili opreme, svi iz preduzeća mogu da ga rezervišu za sastanke ili događaje pomoću programa Outlook. Na sledeće dve kartice saznajte kako da ga koristite i kako da ga podesite. Evo nekih drugih uobičajenih pitanja o poštanskim sandučićima sobe i opreme.

Otvorite Outlook i napravite novi sastanak. Dodajte sobu ili opremu u sastanak kao da je to osoba i odaberite stavku Pomoćnik za planiranje da biste videli prikaz kalendara uživo o dostupnosti sobe ili opreme. Ako je polje časa prazno, slobodne su, a ako nije, rezervisane su.

Otvorite sastanak koji ste zakazali u programu Outlook, a zatim uklonite sobu ili opremu iz sastanka kao da je učesnik. To će osloboditi sobu kako bi druge osobe mogle da je rezervišu.

Ne treba, niko ne mora da prihvata ili odbija zahteve. Možete da odlučite da li želite da omogućite da se sobe ili oprema automatski rezervišu ili da njima upravlja neko iz preduzeća.

Nije. Iako je većini osoba u organizaciji neophodna licenca kako bi koristile Office 365, poštanskom sandučetu za sobe ili opremu ne morate da dodelite licencu.

Ne treba, niko ne mora da bude zadužen za upravljanje poštanskim sandučetom sobe ili opreme.

Da biste koristili poštanske sandučiće sobe ili opreme, otvorite Outlook na računaru ili se prijavite u Outlook na vebu. Zakažite novi sastanak i dodajte sobu ili opremu za njega kao što to radite kada pozivate druge zaposlene ili klijente. Sada ste je rezervisali.

 1. Otvorite Outlook na računaru.

 2. Na kartici Početak odaberite stavke Nove stavke > Sastanak.

  Da biste zakazali sastanak na kartici „Početak“, u grupi „Novo“ odaberite stavku „Nove stavke“, a zatim stavku „Sastanak“.

  Odnosno u aplikaciji „Kalendar“ jednostavno odaberite stavku Novi sastanak.

 3. U polju „Za“ otkucajte ime sobe za konferencije ili opreme koju želite da rezervišete, pored svih učesnika koje želite da pozovete.

  Ili izaberite stavku Za, a zatim kliknite dvaput na sobu za konferencije ili opremu na listi. Zatim kliknite na dugme U redu.

  Rezervisanje poštanskog sandučeta sobe u programu Outlook
 4. U redu Tema otkucajte svrhu rezervacije ili sastanka.

 5. Promenite vrednost stavke Lokacija ili ostavite postojeću.

 6. Promenite Vreme početka i Vreme završetka. Odnosno odaberite Celodnevni događaj. Da biste podesili da se sastanak ili rezervacija ponavlja, na vrhu odaberite stavku Ponavljanje.

  Rezervisanje vremena za sastanak

 7. Otkucajte poruku koja opisuje svrhu i priložite sve neophodne datoteke.

 8. Da biste omogućili drugima da se pridruže na mreži ili da se uključe u sastanak pozivanjem, izaberite stavku Skype sastanak.

 9. Da biste proverili da li su soba, oprema i osobe koje ste pozvali dostupni, na vrhu izaberite stavku Pomoćnik za planiranje. Zatim izaberite dostupno vreme u kalendaru.

  Provera dostupnosti sobe i opreme

  Savet: U kalendaru za planiranje plava boja označava da je soba ili oprema rezervisana ili zauzeta. Izaberite belu, odnosno slobodnu, oblast u kalendaru.

 10. Kada završite, kliknite na dugme Pošalji.

Da biste podesili poštansko sanduče sobe ili opreme, idite u Office 365 centar administracije (Da biste to uradili, morate da imate administratorsku dozvolu.) Napravite poštansko sanduče i obavestite sve da mogu da počnu da ga rezervišu za sastanke i događaje.

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u Office 365 centar administracije.

 3. Potražite sobe ili opremu ili idite na stavke Resursi > Sobe i oprema.

  Izaberite stavku „Office 365 resursi“ i stavku „Sobe i oprema“
 4. Kliknite na dugme Dodaj.

 5. Popunite polja sobe ili opreme:

  Dodavanje poštanskog sandučeta sobe u usluzi Office 365
  • Soba ili Oprema: Tip poštanskog sandučeta koje želite da napravite.

  • Ime: Prepoznatljivo ime ili čak kratak opis.

  • Adresa e-pošte: Pseudonim e-pošte sobe ili opreme. To je neophodno za slanje poziva za sastanak sobi ili opremi.

  • Kapacitet: Broj osoba koje mogu da stanu u sobu ili da koriste opremu istovremeno.

  • Lokacija: Broj sobe ili lokacija sobe u zgradi ili regionu.

  • Broj telefona: Broj telefona u samoj sobi. On se razlikuje od broja telefona sobe koji se generiše prilikom korišćenja programa Skype za posao.

 6. Odaberite stavku Dodaj.

 7. Odaberite stavku Prikaži detalje da biste videli poštansko sanduče sobe ili opreme koje ste napravili.

  Odnosno odaberite stavku Podešavanje opcija planiranja da biste promenili dozvoljena vremena za sastanke, prozore za rezervisanje i tako dalje.

  Uređivanje opcija rezervisanja sobe i opreme

 8. Zatim izaberite stavke Sačuvaj i Zatvori.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×