Upravljanje Office 365 Video portalom

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Office 365 Video će se zameniti Microsoft Stream. Da biste saznali više o nova usluga video preduzeća koja dodaje obaveštavanje video saradnja i Saznajte više o prelaza planova za trenutni Office 365 Video klijente, pogledajte članak Migriranje tok iz Office 365 Video.

Možete da upravljate Office 365 Video portal da biste ga prilagodili za vašu organizaciju. Ovo su procedure za upravljanje Office 365 Video portalom, koje možete da izvršite samo ako ste video administrator:

Za informacije o kreiranju kanala i otpremanju video zapisa pogledajte članak Kreiranje kanala i upravljanje njim na Office 365 Video portalu.

Da biste upravljali postavkama za Office 365 Video portal, prvo otvorite stranicu postavke portala Office 365 Video .

Da biste otvorili stranicu postavke portala Office 365 Video

 1. Prijavite se u Office 365 kao korisnik koji ima dozvolu video administratora na Office 365 Video portalu. Za informacije o dozvoli video administratora pogledajte odeljak Promena administratorskih dozvola za Office 365 Video portal u nastavku ovog članka.

 2. Idite na Office 365 Video portal tako što ćete izabrati Office 365pokretanje aplikacija Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 , a zatim izaberite video zapise.

  Pokretanje Office 365 aplikacija

  Ne možete da pronađete aplikaciju koju tražite? Iz pokretanja aplikacija kliknite na Sve aplikacije da biste videli abecednu listu Office 365 aplikacija koje su dostupne. Odatle možete da pretražujete određenu aplikaciju.

 3. Na gornjoj Office 365 Video traci za navigaciju proverite da li je izabrana opcija Početak.

  Dugme „Početak“ na gornjoj traci za navigaciju usluge Office 365 Video
 4. Sa desne strane na gornjoj traci za navigaciju, izaberite stavku Postavke Portal.

  Video portala meni sa postavkama Portal izabran

Video administrator na Office 365 Video portalu kontroliše ko ima članstvo u dva tipa Office 365 Video administratorskih grupa:

 • Video administratori.    Korisnik ili bezbednosna grupa koja ima dozvolu video administratora mogu da izvršavaju procedure opisane u ovom članku. SharePoint Online administratori zakupca za organizaciju podrazumevano imaju dozvolu video administratora.

 • Administratori kanala.    Korisnik ili bezbednosna grupa koji imaju dozvolu administratora kanala mogu da kreiraju nove kanale. Podrazumevano, svi u organizaciji imaju dozvolu administratora kanala, ali video administrator može to da promeni tako da samo određene osobe imaju dozvolu administratora kanala.

  Važno: Administrator kanala nema nužno dozvolu za uređivanje ili dozvolu za prikazivanje za neki određeni kanal. Autor kanala ima dozvolu za uređivanje za kanal i može da dodeli dozvolu za uređivanje za taj kanal drugim osobama. Na primer, ako su korisnik A i B administratori kanala, a korisnik A kreira kanal, korisnik A (i sve osobe kojima korisnik A dodeli dozvolu za uređivanje kanala za taj kanal) kontroliše da li korisnik B ima dozvolu za uređivanje ili dozvolu za prikazivanje za taj kanal. Više informacija potražite u odeljku Promena dozvola kanala u članku Kreiranje kanala i upravljanje njim na Office 365 Video portalu.

Da biste promenili administratorske dozvole za Office 365 Video

 1. Otvorite stranicu postavke video portala. Informacije o tome kako da to uradite, potražite u prethodnom postupku, Otvorite stranicu Office 365 Video portala postavke.

 2. U levom oknu za navigaciju odaberite stavku Dozvole.

  Stranica „Postavke kanala na portalu“ – dozvole
 3. U okviru Video administratori navedite korisnike ili bezbednosne grupe kojima želite da dodelite dozvolu video administratora.

 4. U okviru Administratori kanala navedite korisnike ili bezbednosne grupe kojima želite da dodelite dozvolu administratora kanala.

Možete da odaberete video zapise i kanale u žiži interesovanja na matičnoj stranici na Office 365 Video portalu. U žižu interesovanja možete da stavite najviše pet video zapisa i tri kanala na matičnoj stranici portala.

Napomena: Proverite da li svi u organizaciji mogu da prikažu video zapise koje ste izabrali da budu u žiži interesovanja na matičnoj stranici portala. To radite tako što ćete izabrati video zapise sa kanala za koje svi imaju dozvolu za prikazivanje. Ako video koji izaberete da bude u žiži interesovanja ne mogu svi da prikažu, pločica u žiži interesovanja na matičnoj stranici portala može da izgleda prazno. Informacije o dozvoli za prikazivanje kanala potražite u odeljku Promena dozvola kanala u članku Kreiranje kanala i upravljanje njim na Office 365 Video portalu.

Da biste istakli video zapise na matičnoj stranici Office 365 Video

 1. Otvorite stranicu postavke video portala. Informacije o tome kako da to uradite potražite u članku Otvorite stranicu Office 365 Video portala postavke ranije u ovom članku.

 2. U levom oknu za navigaciju odaberite stavku U žiži interesovanja.

  Stranica „Postavke kanala na portalu“ – u žiži interesovanja
 3. U okviru Video zapisi u žiži interesovanja izaberite pločicu u žiži interesovanja, kao što je to U žiži interesovanja 1.

 4. U dijalogu koji se pojavi pronađite video koji želite da stavite u žižu interesovanja.

  Napomena: Video koji je upravo otpremljen može biti stavljen u žižu interesovanja samo kada ga pretraga indeksira i kada generalno bude spreman za reprodukciju na portalu. Ako odmah ne ugledate video koji želite da stavite u žižu interesovanja, proverite malo kasnije.

 5. Izaberite pločicu video zapisa koji želite da stavite u žižu interesovanja.

 6. Odaberite stavku U redu.

 7. (Opcionalno) Ponovite korake od 3 do 6 u ovoj proceduri za druge pločice u žiži interesovanja.

  Da biste drugi video zapis stavili u pločicu u žiži interesovanja, izaberite pločicu u žiži interesovanja i izaberite drugi video.

Da biste istakli kanali na Office 365 Video matičnoj stranici

 1. Otvorite stranicu postavke video portala. Informacije o tome kako da to uradite potražite u članku Otvorite stranicu Office 365 Video portala postavke ranije u ovom članku.

 2. U levom oknu za navigaciju izaberite stavku U žiži interesovanja.

 3. U okviru Kanali u žiži interesovanja odaberite najviše 3 kanala koji će biti u žiži interesovanja sa padajućih listi

 4. Odaberite stavku Sačuvaj.

Možete povezati sa video smernice organizacije na glavni meni Office 365 Video portala matičnu stranicu. Glavni meni otpremanje stranice možete dodati veze za „Otpremanje uputstva”.

Office 365 Video smernice

Da biste dodali uputstva Office 365 Video portalom

 1. Otvorite stranicu postavke video portala. Informacije o tome kako da to uradite potražite u članku Otvorite stranicu Office 365 Video portala postavke ranije u ovom članku.

 2. U levom oknu za navigaciju, odaberite stavku veze ka uputstvima.

 3. U oknu veza ka smernice organizacije za Office 365 , unesite URL za vaše uputstva na dugme „Video uputstva” Dodaj na matičnoj stranici i zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Da biste dodali „otpremanje uputstva” veza ka Office 365 Video otpremanje stranice

 1. Otvorite stranicu postavke video portala. Informacije o tome kako da to uradite potražite u članku Otvorite stranicu Office 365 Video portala postavke ranije u ovom članku.

 2. U levom oknu za navigaciju, odaberite stavku veze ka uputstvima.

 3. U oknu veza ka smernice organizacije za Office 365 , unesite URL za vaše uputstva za Dodavanje „Otpremanje smernice” na stranici da biste otpremanje i zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Ako organizacija ne želi da koristi Office 365 Video ili samo još nije spremna da ga koristi, SharePoint Online administrator zakupca može da ga onemogući. Kada se Office 365 Video onemogući, niko u organizaciji (uključujući video administratore za Office 365 Video) ne može da mu pristupi, a veze do njega nisu vidljive u usluzi Office 365. SharePoint Online administrator zakupca može ponovo da ga omogući kada organizacija bude spremna da ga koristi. Na primer, možda ćete želeti da imate onemogućen Office 365 Video dok ne budete imali vremena da odlučite da li želite da koristite unapred konfigurisan kanal Zajednica i koje dozvole za uređivanje i prikazivanje želite da postavite za njega ili dok ne budete imali vremena za kreiranje drugih kanala i otpremanje video zapisa na njih. Više informacija potražite u članku Kreiranje kanala i upravljanje njim na Office 365 Video portalu.

Da biste onemogućili ili ponovo omogući Office 365 Video

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. U levom oknu izaberite stavku postavke.

 5. U odeljku Usluga Video protoka izaberite stavku Onemogući video protok putem usluge Azure Media Services i onemogući Video Portal ili Omogući video protok putem usluge Azure Media Services i omogući Video Portal.

  Onemogućavanje postavke Office 365 Video u SharePoint Online centru administracije

  Napomena: Ako onemogućite Office 365 Video, Video vezu na Office 365 gornjoj traci sa vezama ili ikonu video zapisa u Office 365pokretanje aplikacija možda i dalje biti vidljiv dok prenosi promena kroz sistem. Čak i dok je još uvek vidljiva vezu ili ikonu, niko iz vaše organizacije će moći da koristite Office 365 Video. Ako ponovo omogućite Office 365 Video, ponovo će se pojaviti na Video vezu na Office 365 gornjoj traci sa vezama ili ikonu video zapisa u Office 365pokretanje aplikacija .

Takođe pogledajte

Pronalaženje pomoći za Office 365 Video

Upoznajte Office 365 Video

Kreiranje kanala i upravljanje njim na Office 365 Video portalu

Video formati koji rade na Office 365 Video portalu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×