Upravljanje licencama za aplikacije za SharePoint Online okruženje

Upravljanje licencama za aplikacije za SharePoint Online okruženje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao administrator usluge SharePoint Online, možete da koristite SharePoint centra administracije za upravljanje licencama za aplikacije iz SharePoint prodavnice, bez obzira na to da li ste kupili ih kupili. Sve aplikacije dostupne iz SharePoint prodavnice imaju ugrađene licence koje prepoznaje SharePoint Online. Licence za aplikaciju obezbeđuje digitalni Verifikacija korisnika nadesno da biste koristili aplikaciju.

Važno da biste pratili broj licenci koje su dostupne za svaku aplikaciju tako da se broj korisnika koji aplikacija ne premašuje broj dostupnih licenci je. Ako je potrebno, možete da kupite dodatne licence za aplikaciju.

Iz centra administracije, možete takođe dodati korisnike u aplikaciju ili delegat upravljanje licence nekom drugom.

Napomena: Office i SharePoint App prodavnice su opcionalne usluge kojima upravlja korporacija Microsoft ili njene filijale iz bilo kojeg od centara korporacije Microsoft širom sveta. Aplikacije dostupne u prodavnici obezbeđuju različiti izdavači aplikacija i podležu odredbama i uslovima, kao i izjavi o privatnosti izdavača aplikacije. Korišćenje bilo koje od ovih aplikacija može dovesti do prenosa podataka, skladištenja ili obrade u bilo kojoj zemlji u kojoj izdavač aplikacije, njene podružnice ili dobavljači usluga imaju objekte. Dostupnost određenih aplikacija i metoda plaćanja zavisi od regiona i usluge. Odredbe i uslove izdavača aplikacije i izjave o privatnosti možete pregledati pre nego što preuzmete i koristite takve aplikacije.

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću SharePoint Online administrator korisničkog imena i lozinke.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. Izaberite stavku aplikacije sa leve strane, a zatim izaberite stavku Upravljanje licencama.

 4. Na listi aplikacija, izaberite aplikaciju koju želite da ažurirate ili prikaz.

 5. Na stranici Upravljanje licencu za aplikaciju, možete da pregledate detalje o aplikaciji licencu, kao što su broj licenci dostupno za korisnike ili tip licence. Takođe možete da broj radnji.

 6. Uradite nešto od sledećeg:

Da biste to uradili:

Uradite sledeće:

Dodela licenci određenim korisnicima

 • U okviru osobe sa dozvolompotvrdite dodeljivanje licenci, unesite imena osoba koje želite da dodate i zatim izaberite stavku Dodaj korisnika.

Kupovina više licenci

 • U okviru osobe sa dozvolomizaberite kupovina, a zatim pratite korake da biste se prijavili pomoću Microsoft naloga da biste kupili dodatni broj licenci nego što želite.

Uklanjanje licencama aplikacija

 • U okviru prikaz za kupovinu, kliknite na strelicu pored stavke Radnje , a zatim izaberite uklonite licencu.

Oporavak licencama aplikacija

Kada ste oporavak licence, možete u osnovi preuzmite ga iz SharePoint prodavnice. Možda ćete morati da uradite ako licencu nije sinhronizovano sa lokacije Office.com ili ako premeštate licence za nove primenu (na primer, u slučaju katastrofe oporavka).

 1. U okviru prikaz za kupovinu, kliknite na strelicu pored stavke Radnje, a zatim izaberite oporavi licencu.

 2. Na stranici "Detalji" za aplikaciju u SharePoint prodavnici izaberite Još radnji, a zatim ponovo izaberite stavku oporavi licencu .

 3. Kada budete upitani, prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

Dodavanje menadžera licenci

 1. U odeljku Menadžera licenci , izaberite opciju Dodaj menadžera. Unesite imena osoba kojima želite da dodate (ili izaberite stavku na ikonu adresar da biste izabrali osobe).

 2. Kada završite sa kucanjem ili izabrati imena, izaberite stavku Dodavanje upravljač ispod okvira za tekst.

Napomene: 

 • Ako je ovo besplatne aplikacije, neke od radnje u tabeli iznad neće primeniti.

 • Korisnik ne možete da dodelite aplikacije dozvole da biste uradili više nego da korisnik ima dozvolu za.

Takođe pogledajte

Dodavanje aplikacije

Kupovina aplikacija iz SharePoint prodavnice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×