Upravljanje licencama aplikacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako je potrebno da biste dodelili licence za aplikaciju određenim korisnicima, kupite još licenci za aplikaciju, dodajte dozvole menadžera, ili uklanjanje ili oporavak licence za aplikaciju, možete da uradite na upravljanje licencama aplikacija stranice.

Morate biti naznačenu Menadžer za licencu za licencu za aplikaciju ili administrator (SharePoint Online administrator ili administrator farme) za upravljanje licencama aplikacija.

Napomena: Office i SharePoint App prodavnice su opcionalne usluge kojima upravlja korporacija Microsoft ili njene filijale iz bilo kojeg od centara korporacije Microsoft širom sveta. Aplikacije dostupne u prodavnici obezbeđuju različiti izdavači aplikacija i podležu odredbama i uslovima, kao i izjavi o privatnosti izdavača aplikacije. Korišćenje bilo koje od ovih aplikacija može dovesti do prenosa podataka, skladištenja ili obrade u bilo kojoj zemlji u kojoj izdavač aplikacije, njene podružnice ili dobavljači usluga imaju objekte. Dostupnost određenih aplikacija i metoda plaćanja zavisi od regiona i usluge. Odredbe i uslove izdavača aplikacije i izjave o privatnosti možete pregledati pre nego što preuzmete i koristite takve aplikacije.

 1. Idite na postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > Dodaj aplikaciju.

 2. U navigaciji sa leve strane izaberite stavku Upravljanje licencama.

 3. Kliknite na aplikaciju za koju želite da upravljate informacije o licenci. Ili pretragu da biste pronašli željenu aplikaciju.

 4. Na stranici upravljanje licencama aplikacija, uradite nešto od sledećeg:

Da biste to uradili:

Izvršite sledeću radnju

Dodela licenci određenim korisnicima na lokaciji

 • Kliknite na dugme Dodeli licenceotkucajte imena osoba koje želite da dodate, a zatim kliknite na dugme Dodaj korisnika.

Kupovina više licenci

 • Kliknite na dugme kupite, a zatim pratite korake da biste se prijavili pomoću Microsoft naloga da kupite dodatne licence.

Dodavanje menadžera licenci

 • Kliknite na dugme Dodaj menadžera, otkucajte imena osoba kojima želite da dodate, a zatim izaberite stavku Dodavanje upravljač ispod okvira za tekst.

Oporavak licence

Kada ste oporavak licence, možete u osnovi Preuzmite ga iz SharePoint prodavnice. Možda ćete morati da uradite ako licencu nije sinhronizovano sa lokacije Office.com ili ako premeštate licence za nove primenu (na primer, u slučaju katastrofe oporavka).

 1. U okviru Prikaz za kupovinu, kliknite na strelicu pored stavke Radnje, a zatim kliknite na dugme Oporavi licencu.

 2. Na stranici "Detalji" za aplikaciju u SharePoint prodavnici, izaberite stavku Još radnji, a zatim ponovo izaberite stavku Oporavi licencu .

 3. Kada budete upitani, prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

Uklanjanje licence

 • U okviru Prikaz za kupovinu, kliknite na strelicu pored stavke Radnje , a zatim izaberite stavku uklonite licencu.

Srodni zadaci

Kupovina aplikacija iz SharePoint prodavnice

Dodavanje aplikacije

Uklanjanje aplikacije sa lokacije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×