Upravljanje komunikacijom

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Komunikacijom u programu SharePoint Workspace upravljate u usluzi „Upravljanje komunikacijom“. Da biste otvorili uslugu „Upravljanje komunikacijom“, na kartici „Datoteka“ izaberite stavku Informacije, izaberite stavku Postavke veze i izaberite stavku Upravljanje komunikacijom.

Savet: „Upravljanje komunikacijom“ možete otvoriti i tako što ćete kliknuti na ikonu programa SharePoint Workspace na traci zadataka i i izabrati stavku Upravljanje komunikacijom.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prikazivanje podataka komunikacije

Pauziranje komunikacije

Rad van mreže

Prikazivanje ili ažuriranje postavki mreže

Prikaz prenosa podataka

„Upravljanje komunikacijom“ izveštava o sveukupnom statusu komunikacije, kao i o statusu komunikacije pojedinačnih radnih prostora i drugih aktivnosti kao što su poruke i pozivi. Brojači podataka na vrhu prozora prate količinu podataka koje trenutno prenosite i primate. Statusna poruka (sa leve strane brojača podataka) izveštava o trenutnom stanju komunikacije. Sledeća tabela opisuje moguće statusne poruke.

Aktivnost

Status

Normalna komunikacija

Radite na mreži i nijedna aktivnost komunikacije nije pauzirana.

Normalna komunikacija (neke aktivnosti su pauzirane)

Radite na mreži, ali ste pauzirali makar jednu aktivnost komunikacije.

Rad van mreže (od mm/dd/yy, hh:mm)

Radite van mreže. Indikacija vremena vam stavlja do znanja koliko dugo ste u ovom stanju.

Priprema za rad van mreže...

Prelazite sa rada na mreži na rad van mreže.

Priprema za rad na mreži...

Prelazite sa rada van mreže na rad na mreži.

Nije moguća komunikacija (od mm/dd/yy, hh:mm)

SharePoint Workspace ne može da otkrije lokalnu IP adresu. Indikacija vremena vam stavlja do znanja koliko dugo ste u ovom stanju.

Nema komunikacije (od mm/dd/yy, hh:mm)

Nijedan pokušaj komunikacije nije uspeo. Indikacija vremena vam stavlja do znanja koliko dugo ste u ovom stanju.

Prikaz komunikacije po radnom prostoru ili aktivnosti

Na tabeli „Aktivnosti“ usluga „Upravljanje komunikacijom“ obezbeđuje informacije o statusu u vezi sa radnim prostorima, porukama i pozivima i u vezi sa drugim nalozima koje možda imate na računaru.

Dolenavedena tabela navodi aktivnosti i moguće statusne poruke.

Aktivnost

Status

Sinhronizovanje workspace ime

Stanje mirovanja: SharePoint Workspace čeka na slanje/prijem podataka za radni prostor. Pauzirano: Radni prostor je trenutno pauziran.

<Podaci> ostali za slanje; <Podaci> ostali za prijem: količina podataka koji se trenutno prenose ili primaju.

Objedinjavanje promena: SharePoint Workspace prenosi podatke u radni prostor.

Pauzirano: <Podaci> ostali za slanje; <Podaci> ostali za prijem: pauzirali ste radni prostor sa podacima ostalim za slanje ili prijem.

Slanje ime radnog prostora

<Podaci> ostali za slanje: SharePoint Workspace šalje radni prostor i ima podatke koji su ostali za slanje.

Pauzirano: <Podaci> ostali za slanje: pauzirali ste radni prostor dok je obavljao prenos i još uvek imao podatke koji su ostali za slanje.

Prijem ime radnog prostora

<Podaci> ostali za prijem: SharePoint Workspace instalira radni prostor i još uvek prima podatke.

<Pauzirano: Podaci> ostali za prijem: pauzirali ste radni prostor dok je obavljao prenos i još uvek imao podatke koji su ostali za slanje.

Poruke i pozivi

U stanju mirovanja: SharePoint Workspace čeka na slanje/prijem poruka ili poziva.

<Podaci> ostali za slanje; <Podaci> ostali za prijem: količina podataka poruka ili poziva koje SharePoint Workspace trenutno šalje ili prima.

Pauzirano: funkcija za razmenu poruka trenutno je pauzirana.

Pauzirano: < Podaci> ostali za slanje; <Podaci> ostali za prijem: pauzirali ste funkciju za razmenu poruka sa podacima koji su ostali za slanje ili prijem.

Razne komunikacije

<Podaci> ostali za slanje; <Podaci> ostali za prijem: količina podataka koji se šalju ili primaju izvan radnih prostora i aktivnosti za razmenu poruka.

Vrh stranice

Pauziranje komunikacije

Komunikaciju možete pauzirati za izabrani radni prostor ili za poruke i pozive. Ovo možete uraditi ako želite da odložite slanje ili prijem velikih količina podataka.

Da biste pauzirali komunikaciju za radni prostor ili aktivnost, opozovite njen izbor. Statusna poruka za radni prostor ili aktivnost menja se u „Pauzirana“. Da biste nastavili komunikaciju, potvrdite izbor radnog prostora ili aktivnosti.

Da biste odjednom pauzirali komunikaciju za sve radne prostore i aktivnosti za poruke, možete i da kliknete na dugme Pauziraj sve. Ova funkcija je najkorisnija ako imate veliki broj radnih prostora i želite da pauzirate komunikaciju za sve radne prostore osim za jedan (ili nekoliko). U tom slučaju možete da izaberete stavku Pauziraj sve i da potvrdite izbor određenih radnih prostora da biste nastavili komunikaciju za njih.

Ako pauzirate radnog prostora ili komunikacije aktivnosti, i dalje ćete primati dolazne podatke ako su SharePoint Workspace klijenti komunikaciju putem statičke IP adresu režim i:

 • drugi član radnog prostora koji ste pauzirali koristi stariju verziju programa SharePoint Workspace;

 • kontakt koji koristi stariju verziju programa SharePoint Workspace pošalje poruku ili poziv.

Napomena: Ako klijenti programa SharePoint Workspace komuniciraju putem servera za razmenu i vi pauzirate radni prostor ili aktivnost komunikacije, nećete primati dolazne podatke.

Vrh stranice

Rad van mreže

Rad van mreže obustavlja sve prenose podataka programa SharePoint Workspace i drugim SharePoint Workspace korisnicima prikazuje vaš status kao „van mreže“.

Rad van mreže je najkorisniji kada želite da radite lokalno bez slanja ili prijema ispravki i kada želite da vas drugi prikazuju kao privremeno nedostupnog.

Da biste započeli rad van mreže, izaberite stavku Rad van mreže u upravljaču komunikacije. Ikonu SharePoint Workspace na Windows sistemskoj traci oblasti promene izgleda ovako: Ikona programa Groove van mreže

Da biste nastavili rad na mreži, u usluzi „Upravljanje komunikacijom“ kliknite na dugme Radi na mreži.

Savet: Možete da se prebacite između rada van mreže/na mreži i tako što ćete kliknuti na ikonu programa SharePoint Workspace na traci zadataka i izabrati stavku Rad van mreže.

Vrh stranice

Prikaz ili ažuriranje mrežnih postavki

Mrežne postavke i dijagnostičke informacije za identitete u nalogu možete da prikažete u usluzi „Upravljanje komunikacijom“. Ponekad ćete možda morati da vidite ove informacije za potrebe tehničke podrške. Mrežnu adresu možete takođe da prebacite između automatske (URL adresa uređaja koja se automatski dodeljuje računaru) i statične (URL adresa uređaja koju vi navedete).

Prikaz postavki

Da biste prikazali i kopirali mrežne postavke koje vaš identitet koristi za komunikaciju sa drugim SharePoint Workspace korisnicima:

 1. Otvorite uslugu Upravljanje komunikacijom.

 2. Izaberite stavku Mrežne postavke.

  Dijalog Napredne mrežne postavke prikazuje mrežne postavke za izabrani identitet. Da biste prikazali mrežne postavke za drugi identitet, izaberite ga u padajućem meniju.

 3. Kliknite na dugme Kopiraj u ostavu da biste kopirali celu listu mrežnih postavki kako biste mogli da ih nalepite u drugu aplikaciju.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Izmena mrežne adrese

Dijalog Napredne mrežne postavke takođe vam dozvoljava da izmenite mrežnu adresu računara.

 1. Izaberite postavku Mrežna adresa za <ime računara> (ovaj računar) i kliknite na dugme „Izmeni“.

 2. Izaberite opciju Automatska (podrazumevano) ili Statična. Ako izaberete statičnu, u obezbeđeni prostor unesite novu adresu.

  Napomena: Ako izaberete statičnu, svi uređaji moraju da koriste statičnu IP adresu.

 3. Kliknite na dugme U redu.

  SharePoint Workspace proverava valjanost statične adrese i upozorava vas ako je nevažeća. Ako je adresa važeća, lista uređaja u dijalogu „Napredne mrežne postavke“ će biti osvežena da bi se odrazile promene.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Ako odlučite da se prebacite na automatsku IP adresu, SharePoint Workspace uklanja statičnu IP adresu, vraća uređaje prisutnosti za računar u prethodno stanje i vraća prethodne informacije o serveru za razmenu u prethodno stanje.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×