Upravljanje domenima za Yammer preko njihove životnog ciklusa u usluzi Office 365

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako Yammer aktiviran za Office 365 zakupca, kao Office 365 administrator, možete da upravljate Yammer domeni u sistemu Office 365. Kada dodate ili uklonite domeni u sistemu Office 365, one će biti automatski dodaju ili uklanjaju iz odgovarajućih Yammer mrežu.

Na primer, recimo da imate pretplatu na Office 365 koja koristi domen contoso.com i odgovarajuće mreže Yammer. Sada, ako dodajete domen contosopharmaceuticals.com vlasnikom, taj domen će se automatski dodaju Yammer. Nakon toga, novog korisnika za taj domen, kao što su ryani@contosopharmaceuticals.com, mogao da prijavi Yammer bez teškoća sa Office 365 akreditiva.

Možete dodati ili uklanjanje domena u usluzi Office 365 sa domenima vezu u Office 365 administrativni centar. Više informacija potražite u članku Dodavanje korisnika i domena u Office 365. Kada dodate ili uklonite domen u usluzi Office 365, ona se automatski ažurira u usluzi Yammer, obično u roku od minuta.

Provera domena možete dodati u Office 365 takođe dodat Yammer

Da biste proverili ako domen je uspešno ažuriran u Yammer, možete da proverite na listi domena dostupno na stranici Migracija mreže Yammer.

Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 koji je sinhronizovan sa uslugom Yammer kao verifikovani administrator da biste izvršili ove korake.

Provera domena Yammer korišćenjem stranici migracije mreže

 1. U usluzi Yammer, kliknite na dugme zupčanika u donjem levom uglu i odaberite stavku Administrator mreže.

  Snimak ekrana postavki meni sa administrator mreže markirana
 2. U odeljku mreža odaberite stavku Migracija mreže.

  Snimak ekrana stavke menija „Migracija mreže“ za Yammer administratore
 3. Na stranici korak 1 od 3 – potvrdu/Dodaj verifikovan domenima će videti na listi domena na mreži Yammer.

  Snimak ekrana koraka 1. od 3 – Provera/dodavanje verifikovanih domena pre migriranja Yammer mreže

Scenariji

Office 365 zakupac može biti povezan sa više Yammer mreža ili domena na Office 365 zakupac mogu se razlikovati od onih na odgovarajućem Yammer mrežu. Pogledajte šta treba da uradite u scenarijima ispod.

Šta da radite kada imate Yammer mreža koja ima domeni koji nije verifikovan na odgovarajućih Office 365 zakupcu? Na primer:

 • Verifikovan domena na Office 365 zakupac:    contoso.onmicrosoft.com, contoso.com, northwind.com

 • Domena na odgovarajućem Yammer mreža:    contoso.com, tailspin.com

Imajte na umu da tailspin.com na Yammer mrežu nije verifikovan u usluzi Office 365 zakupca. Ako vaša mreža je u ovom slučaju, nije moguće upravljanje domenima preko njihove životnog ciklusa u usluzi Office 365. Međutim, mogu da promenim situaciju tako da možete da upravljate domena iz usluge Office 365. Da biste to uradili, imate dve opcije. Možete:

 1. Dodaj i potvrdite nedostaju domena u Office 365 zakupac.    U gorenavedenom primeru, treba da dodate tailspin.com u Office 365 zakupac.

 2. Uklonite dodatni domen u usluzi Yammer. Da biste uklonili mreže Yammer domena, obratite se timu za podršku na mreži Yammer. U gorenavedenom primeru, možete da uklonite tailspin.com

Kada uzmete neku od radnji iznad, ostatak domeni (contoso.onmicrosoft.com, northwind.com) će biti dodat u Yammer i od trenutka, možete da upravljate domenima preko njihove životnog ciklusa u usluzi Office 365.

Savet: Da biste bili sigurni da ne propustite ovaj korak, sve Yammer verifikovani administratori će dobiti obaveštenje e-pošte ako na listi domena na Yammer nije sinhronizovan sa listom na Office 365.

Šta ako imate dva Yammer mreža koje odgovaraju istu Office 365 zakupac? Ove dodatne mreže može biti Freemium mreža kreirao zaposlenih u preduzeću. Na primer:

 • Verifikovan domena na Office 365 zakupac:    contoso.onmicrosoft.com, contoso.com, northwind.com

 • Domena na Yammer network1:    contoso.com

 • Domena na Yammer network2:    northwind.com

Ako vaša mreža je u ovom slučaju, ne možete da upravljate domenima preko njihove životnog ciklusa u usluzi Office 365 još uvek, ali podrška je uskoro. Za više detalja, Pročitajte Upravljanje uslugom Yammer u Office 365 i o Yammer mreže i Office 365 zakupaca.

Šta ako imate dve ili više Office 365 mreža koje odgovaraju sa jedne mreže Yammer? Na primer:

 • Verifikovan domena na Office 365 tenant1:    contoso.onmicrosoft.com, contoso.com

 • Verifikovan domena na Office 365 tenant2:    northwind.onmicrosoft.com, northwind.com

 • Domena na mreži Yammer:    contoso.com, northwind.com

Ako vaša mreža je u ovom slučaju, nije u konfiguraciji podržani. Za više detalja, Pročitajte Upravljanje uslugom Yammer u Office 365 i o Yammer mreže i Office 365 zakupaca.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×